IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Загубите от вдигане на лихвите, са печалба при спад на лихвите. При 30 годишни облигации взимани на 5% към момента ако ги продават реализират печалба от над 40% върху номинала.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
      Убаво, последно по темата, щото достатъчно ми беше набита дебилната глава.....

Едно време, 93 - 98 г, 50 % от парите ми бяха в ДЦК ....Имаше голямо разнообразие от всякакъв вид....Имаше разбира се и обратно изкупуване от банките ( реално вторичен пазар ...) с голяма динамика на ОЛП
      Кой малоумен дебил би си продал ДЦК преди падеж, когато ще загуби голям % от инвестицията си....Имаш 20- тина позиции с различен срок, продаваш на падеж и купуваш други....
      И логоката, че китайците, щото са на зор сега и им трябват млрд- и долари, ще си продават книжата на вторичния пазар с огромни загуби, не върви.
      Американците измислиха инструментите с които търгуваш въздух и мирис на пари и гълташ комисионни....

пп Благодаря на колегите, дето ми отваряха очите за какво става реч, но аз си летях по задачите и нямах време да се замисля !
      Те сега не ги продават на загуба - лихвите не се качват. Всъщност най-вероятно ги продават на много солидна печалба особено ако са ги купували преди години. лихвите от тогава само падаха. След няколко месеца или дори само след месец може да ги продават и на загуба.

Коментар

• Убаво, последно по темата, щото достатъчно ми беше набита дебилната глава.....

Едно време, 93 - 98 г, 50 % от парите ми бяха в ДЦК ....Имаше голямо разнообразие от всякакъв вид....Имаше разбира се и обратно изкупуване от банките ( реално вторичен пазар ...) с голяма динамика на ОЛП
        Кой малоумен дебил би си продал ДЦК преди падеж, когато ще загуби голям % от инвестицията си....Имаш 20- тина позиции с различен срок, продаваш на падеж и купуваш други....
        И логоката, че китайците, щото са на зор сега и им трябват млрд- и долари, ще си продават книжата на вторичния пазар с огромни загуби, не върви.
        Американците измислиха инструментите с които търгуваш въздух и мирис на пари и гълташ комисионни....

пп Благодаря на колегите, дето ми отваряха очите за какво става реч, но аз си летях по задачите и нямах време да се замисля !

Коментар

Добреее !

Стигнал съм само до третото изречение....
          По-скоро си прочел единственото изречение по моя пост на Фори и вече си бил предубеден.

Няма значение. Важното е да не вярваш прекалено много на когото и да било. Особено, когато става дума за пари.

Успех!

Коментар

• Добреее !

Стигнал съм само до третото изречение....

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
              Всички сме така чичо. Прости сме докато правим политика и ставаме умни, когато се наложи да плащаме със собствени пари.
              Сега си представи, че 100 долара вече емитиран щатски дълг ти се предлага при лихва от 2%. Купуваш го.
              След месец ФЕД вдига малко лихвата и пазарите почват да искат по-висока лихва върху новоемитирания, например 2.5%. Стария дълг е у теб и искаш да го продадеш.
              Ще можеш ли да го продадеш пак за 100 долара при условие, че на пазара има книжа, като твоите, който вече предлагат по-висока лихва?
              да вкараме малко цифри - ако е за 10 години този дълг тези 100 долара ще са вече 95. ако е 30 годишен ще са 85. Това ако няма купони.

Ако лихвите ударят 4% по десетгодишния и 5 до 30 годишния - което всъщност е някъде доста по-близо до дългосрочните нива на тези лихви и тези 100 долара ще са съответно 80 и 10 долара - това пак ако няма купони. Да кажем че имат купони и че средната дюрация им е съответно 7 и 17 да кажем - мисля че са реалистични стойности тогава 10 годишния дълг ще струва някъде към 86 а 30 годишния около 49 долара.

Коментар

Не ставаше въпрос за вторично търгуване на дългови инструменти в онзи пост, нали...?

Както и да е...
                Е как да не ставаше дума?!? Тук да не сте с IQ под 100??? Нали говоря за притежавания от Китай Щатски дълг!!!!! Наистина само дете или леко дебилен човек няма да разбере, че става дума за емитиран вече дълг.

Коментар

• Не ставаше въпрос за вторично търгуване на дългови инструменти в онзи пост, нали...?

Както и да е...

Коментар

ДЦК с твърда лихва, ДЦК с отстъпка, облигации .....и т.н.
                    С едно изречение - емитиран дълг...
                    И кво от 2 %, дългът става 2.5 %....? Разхода за бюджета им става с 0.5 % по - висок ( кой продал за да купи или купил без да продаде преди падеж е без значение.....) Увеличава се дълга и неговото обслужване се затруднява ! ( даже и да държиш печатницата на света..)
                    Такова понятие - "цена на дълг" е безсмислено понятие.....
                    виж сега, тъй-като явно си прихванал зловредни затъпяващи вируси от форката.

Давам ти пример:
                    Просрочил си задължения към мобилния си оператор. Да кажем за 100 лева. Той "продава" дълга ти на колекторска фирма за 60 лева, т.е. ЦЕНАТА на твоя дълг става 60 лева за фирмата. Колекторската фирма започва да ти звъни и притеснява, и накрая ти плащаш 80 лева и всички по веригата са доволни.

Нещо подобно се случва и с емитирания вече дълг на САЩ. Той има ЦЕНА и се продава и купува до времето на падежа му. Тези сделки с този дълг се извършват на определена ЦЕНА. Дори ДЦК с твърда лихва имат текуща и променлива ЦЕНА, да не говорим за тези с плаваща.

Аз говоря за ЦЕНА на емитирания дълг, а не за разходите за неговото обслужване.

Коментар

Избиваш рибата.
                      Например, виж какво е ZNZ5

Коментар

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
                        Мзетката го е казал...чакаме нива 500-400$
                        Мерси, че и вместо мен взимаш участие във форума в името на обективния анализ на ситуацията

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                          Всички сме така чичо. Прости сме докато правим политика и ставаме умни, когато се наложи да плащаме със собствени пари.
                          Сега си представи, че 100 долара вече емитиран щатски дълг ти се предлага при лихва от 2%. Купуваш го.
                          След месец ФЕД вдига малко лихвата и пазарите почват да искат по-висока лихва върху новоемитирания, например 2.5%. Стария дълг е у теб и искаш да го продадеш.
                          Ще можеш ли да го продадеш пак за 100 долара при условие, че на пазара има книжа, като твоите, който вече предлагат по-висока лихва?
                          ДЦК с твърда лихва, ДЦК с отстъпка, облигации .....и т.н.
                          С едно изречение - емитиран дълг...
                          И кво от 2 %, дългът става 2.5 %....? Разхода за бюджета им става с 0.5 % по - висок ( кой продал за да купи или купил без да продаде преди падеж е без значение.....) Увеличава се дълга и неговото обслужване се затруднява ! ( даже и да държиш печатницата на света..)

Коментар

Аз съм прост и ББ е прост, но това твърдение ме накара да се замисля, колко съм прост....
                            Случва се.

Коментар

Аз съм прост и ББ е прост, но това твърдение ме накара да се замисля, колко съм прост....

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                                .............. Когато вдигнат лихвите, те дефакто понижават цената на дълга си. ...................

Коментар

Working...
                                X