Първоначално изпратено от anon6706
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение... още по-привлекателни за продажба не само от китайците, но и от всеки който държи щатски бонове?!... Това ли ти е логиката?
Другата логическа глупост за която се сещам е, че при вдигането на лихвите цените на боновете толкова ще паднат, че продавачите ще се откажат да продават при толкова ниски цени?!... А?!... Как изобщо може да ти дойде на ум такава простотия?
Всичко тръгна от статията на ЗироХедж. ДесеткиНикове твърдеше, че китайците били вършили работата на Фед.... Пълна тъпня, породена от неразбирането на връзката между лихви, цени и доходност....
Истината е много неприятна за Фед. Вече целия свят вижда, че дали и кога Фед ще вдига лихвите не се определя в САЩ, а се определя в Китай. Факт!
Цените на UST се определят освен от пазарните търсене и предлагане, но също така чрез лихвените нива ФЕД може да манипулира цената им в една или друга посока. Когато вдигнат лихвите, те дефакто понижават цената на дълга си. Сега трябва да пимислиш защо ще го правят. Дали смятат да го изкупуват на много ниски цени, защото Китай ще натисне още цената на чисто пазарен принцип чрез голямо предлагане или искат да стимулират други купувачи да купуват на промоция.
Според мен САЩ може би ще се стремят да увеличат частта от дълга си, която се притежава от американски институции (на принципа на Япония). Така ще намалят значително зависимостта си отвън.
Но тези неща са още висока топка за теб.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнениеЧудесно.... остава да кажеш и колко ще е ерво долар тогава?а златото ше е малко 4-5 х 500$ :
Коментар
� -
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеНа китайците им трябват долари кеш, за да поддържат курса на юана, а не да залеят с тях света.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеА логиката ми на цитираното от теб изречение е, че при очаквано голямо предлагане на дълг от Китай и липса на купувачи, ФЕД може да се опита да им свали изкуствено цената, като вдигне лихвите, макар и с малко и така ги направи още по-привлекателни .
Другата логическа глупост за която се сещам е, че при вдигането на лихвите цените на боновете толкова ще паднат, че продавачите ще се откажат да продават при толкова ниски цени?!... А?!... Как изобщо може да ти дойде на ум такава простотия?
Всичко тръгна от статията на ЗироХедж. ДесеткиНикове твърдеше, че китайците били вършили работата на Фед.... Пълна тъпня, породена от неразбирането на връзката между лихви, цени и доходност....
Истината е много неприятна за Фед. Вече целия свят вижда, че дали и кога Фед ще вдига лихвите не се определя в САЩ, а се определя в Китай. Факт!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеВече ти го посочих!
Това, което си написал е пълна глупост. Звучи по следния начин:
Но като цяло, тези продажби ще вдигнат ийлда на трежърис и затова ФЕД трябва да вдигне ийлда още повече като вдигне лихвите!?!?
Признай си, че си сгрешил. Какво толкова? На всеки може да се случи...
Но както и да е....
А логиката ми на цитираното от теб изречение е, че при очаквано голямо предлагане на дълг от Китай и липса на купувачи, ФЕД може да се опита да им свали изкуствено цената, като вдигне лихвите, макар и с малко и така ги направи още по-привлекателни . Защото най-големият страх на САЩ и на ФЕД ще е, ако Китай започне да продава, а няма купувачи насреща си. Те не искат да фалират Китай, все пак.
Кажи сега къде бъркам цена, доходност и лихви и следствията от тях.
Но както ти казах - наострен си, целият свят ти е крив, а хората в него по-прости от теб и понякога може да пропуснеш полезна за теб информация. Не държа точно аз да съм човека с тази информация.
П.П. Препрочитайки изречението си, да, може би не съм се изразил правилно и не се разбира какво точно искам да кажа.Last edited by anon6706; 28.08.2015, 23:39.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеКъде съм написал обратното? Или ей така, за спорта да се заядеш?
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеНо като цяло, тези продажби ще вдигнат ийлда на трежърис и затова ФЕД трябва да вдигне и лихвите.
Но като цяло, тези продажби ще вдигнат ийлда на трежърис и затова ФЕД трябва да вдигне ийлда още повече като вдигне лихвите!?!?
Признай си, че си сгрешил. Какво толкова? На всеки може да се случи...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНяма нищо общо с яйцето и кокошката, анонимов. Има си азбучни истини, които се учат още в първи курс по финанси.
Имаш ли някакъв опит по финанси или образование някакво? Ако нямаш, да знаеш от батко ти - връзката между цена и доходност при дълговите инструменти е обратно пропорционална. Падат цените им - вдига се доходността им. Повишават се цените им - пада доходността им. Елементарно е.
Много си се изнервил напоследък.
П.П. Да не би и ти като китайците - да ти се налага да разкешваш?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеТук малко като яйцето и кокошката. Ама няма да споря сега, защото си се наострил и взе да ме поучаваш.
Имаш ли някакъв опит по финанси или образование някакво? Ако нямаш, да знаеш от батко ти - връзката между цена и доходност при дълговите инструменти е обратно пропорционална. Падат цените им - вдига се доходността им. Повишават се цените им - пада доходността им. Елементарно е.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеТук малко като яйцето и кокошката. Ама няма да споря сега, защото си се наострил и взе да ме поучаваш.
Ако искаш, скъси долара сега и се радвай на печалби.дали се радва на резултата е друг въпрос
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеКо?!... За да вдигне ийлда още повече ли?!...
Вземи един учебник по финанси и прочети за връзката между лихви, доходност и цена на бонове! Дотогава не се излагай!
Ако искаш, скъси долара сега и се радвай на печалби.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеФЕД продължават да купуват бондове. Реинвестират всеки долар който им идва от падежиращи ценни книжа.
Коментар
�
Коментар