IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Но като цяло, тези продажби ще вдигнат ийлда на трежърис и затова ФЕД трябва да вдигне и лихвите.
    Ко?!... За да вдигне ийлда още повече ли?!...

Вземи един учебник по финанси и прочети за връзката между лихви, доходност и цена на бонове! Дотогава не се излагай!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      По принцип Десетки левове е прав. Китай продава трежърис и така изсмуква ликвидност от валутните пазари. На китайците им трябват долари кеш, за да поддържат курса на юана, а не да залеят с тях света.
      Проблем за долара може да дойде, ако липсват купувачи на тези трежърис. ФЕД вече не купува, защото няма ново QE. Ще бъде важно как ще реагират другите големи кредитори на САЩ, като Япония например. Ако сметнат, че Китай продава американски дълг, защото се е разклатило доверието в икономиката им, то това може да повлече и другите кредитори да продават. Но случаят сега е друг - Китай продава дълга, заради собствените си проблеми, а още повече, поне на книга, американската икономика върви добре. Т.е. без проблем ще се намерят други купувачи на този дълг, който продават китайците. Но като цяло, тези продажби ще вдигнат ийлда на трежърис и затова ФЕД трябва да вдигне и лихвите. Докато доходността на 10 годишните е под 3-4%, няма опасност от срив на долара.

Не съм сигурен как всичко това ще се отрази на златото, защото ще имаме и голямо повишение на риск авършъна.
      ФЕД продължават да купуват бондове. Реинвестират всеки долар който им идва от падежиращи ценни книжа.

Коментар

• По принцип Десетки левове е прав. Китай продава трежърис и така изсмуква ликвидност от валутните пазари. На китайците им трябват долари кеш, за да поддържат курса на юана, а не да залеят с тях света.
        Проблем за долара може да дойде, ако липсват купувачи на тези трежърис. ФЕД вече не купува, защото няма ново QE. Ще бъде важно как ще реагират другите големи кредитори на САЩ, като Япония например. Ако сметнат, че Китай продава американски дълг, защото се е разклатило доверието в икономиката им, то това може да повлече и другите кредитори да продават. Но случаят сега е друг - Китай продава дълга, заради собствените си проблеми, а още повече, поне на книга, американската икономика върви добре. Т.е. без проблем ще се намерят други купувачи на този дълг, който продават китайците. Но като цяло, тези продажби ще вдигнат ийлда на трежърис и затова ФЕД трябва да вдигне и лихвите. Докато доходността на 10 годишните е под 3-4%, няма опасност от срив на долара.

Не съм сигурен как всичко това ще се отрази на златото, защото ще имаме и голямо повишение на риск авършъна.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
          Ми чекай да видиш къде ше отиде долорес като вдигнат лихвите.
          Ма ти това го чЕкаш от 3 години, ДесеткиНикове. Ще го почЕкаш още 3.... След това ще ти трябват салфетки да си избършиш сополите....

Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            Суризно?.... Ц-ц-ц.... Викаш, колкото по-висока доходността от боновете толкова по скъпа валутата, а? Опппп.... Чай ся. Май беше обратно.... Колкото по-ниска доходността от боновете толкова по-скъпа валутата, а?..... Или и така не е?!... Нещо съвсем се объркАх.... хаха

Познавам един клоун с най-малко пет ника във форума, който може да хвърля такива жизнерадостни твърдения, да забравя кво е казал след 5 секунди и след още 10 секунди да твърди нещо още по-забавно.
            Ми чекай да видиш къде ше отиде долорес като вдигнат лихвите. Ще ти се изясни. Много изнервен ми се видиш, Дизастъре, да не щото честните пари упорито се търкалят по дъното въпреки наближаващия апокалипсис (any day now!)

Коментар

Дизастъре, влияе върху доходността на трежъритата, което естествено влияе и на курса на съответната валута.
              Суризно?.... Ц-ц-ц.... Викаш, колкото по-висока доходността от боновете толкова по скъпа валутата, а? Опппп.... Чай ся. Май беше обратно.... Колкото по-ниска доходността от боновете толкова по-скъпа валутата, а?..... Или и така не е?!... Нещо съвсем се объркАх.... хаха

Познавам един клоун с най-малко пет ника във форума, който може да хвърля такива жизнерадостни твърдения, да забравя кво е казал след 5 секунди и след още 10 секунди да твърди нещо още по-забавно.

Коментар

Поредната демонстрация на некомпетентност.... Покупката или продажбата на бонове влияе върху лихвените равнища, а не върху курса на долара. Да твърдиш, че продажбата на бонове води до поскъпване на долара е все едно да твърдиш, че покупката на бонове води до поевтиняване на долара.... Очевидна глупост!
                Дизастъре, влияе върху доходността на трежъритата, което естествено влияе и на курса на съответната валута.

Коментар

Ми ше се наложи но докато се наложи, разпродаването на трежърита бута долара нагоре. QE4 евентуално ше го върне където е сега. Аз смятам продължавам да си държа зелената тоалетна хартия, мерси
                  каъв долар бутал на горе ве пумпал нали всите долари са им у борсата, къде ги виде тея долари само не моа се сета ?!?!? Te ако ги дръпнат, ше им паднат кат камък и борси морси и ше напраат една водосточна тръба ..... отиде всичко ако им падне борсата
                  Last edited by michaelis12; 28.08.2015, 21:13.

Коментар

Ми ше се наложи но докато се наложи, разпродаването на трежърита бута долара нагоре. QE4 евентуално ше го върне където е сега. Аз смятам продължавам да си държа зелената тоалетна хартия, мерси
                    Поредната демонстрация на некомпетентност.... Покупката или продажбата на бонове влияе върху лихвените равнища, а не върху курса на долара. Да твърдиш, че продажбата на бонове води до поскъпване на долара е все едно да твърдиш, че покупката на бонове води до поевтиняване на долара.... Очевидна глупост!

Коментар

Именно! Това означава, че се налага QE4.

Коментар

• Here's the point: if China were to liquidate $1 trillion in reserves (i.e. USTs), it would effectively offset 60% of QE3.
                        Именно! Това означава, че се налага QE4.

Коментар

Нещо пак си се объркАл.... На колко ракии си?

В случая не Фед разпродава трежърита, а китайците. Фед ги купува щото няма кой друг.... Така че вдигане на лихвите през крив макарон... хаха
                          Друго като не четете, поне зероедж четете като хората
                          http://www.zerohedge.com/news/2015-0...ion-qe-reverse
                          Here's the point: if China were to liquidate $1 trillion in reserves (i.e. USTs), it would effectively offset 60% of QE3.

Коментар

Всъщност така чаканото вдигане на лихвите в УСА е точно тва - ФЕД разпродава трежърита и изтегля кеш за да намали инфлацията. Един вид Чайна вече вдигна лихвите
                            Нещо пак си се объркАл.... На колко ракии си?

В случая не Фед разпродава трежърита, а китайците. Фед ги купува щото няма кой друг.... Така че вдигане на лихвите през крив макарон... хаха

Коментар

• Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
                              Стига да има кой да ги купува. Китай вече не е мераклия май, а повлече ли крак Китай..
                              еми тъй ми, кой може освен Фредови, то никой нема 1.5 трилиона в долари, а Фредови кво ше праат - ми ше печатат, кво друго да праат и по тоя начи не го натиска долорес на горе ....... дам ама нем

Коментар

Тва е точната тема баце. Тук се събират най-много финансово неграмотни фенове на zeroEdge тъй че си уцелил десятката
                                Можеш ли да ми обясниш що требе да разкарвам кеша след като продажбата на трежърита от чините е реално изсмукване на USD от пазара? Което натиска долорес нагоре, а не надолу.
                                Всъщност така чаканото вдигане на лихвите в УСА е точно тва - ФЕД разпродава трежърита и изтегля кеш за да намали инфлацията. Един вид Чайна вече вдигна лихвите
                                виждаме виждаме, че има неграмотни ... от пазара ше ги изтеглили тея долорес, ше ги събират от куцо, кьораво и сакато да ги дадат на чайниците - точно тъй .....

Коментар

Working...
                                X