IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
    ..Всъщност така чаканото вдигане на лихвите в УСА е точно тва - ФЕД разпродава трежърита и изтегля кеш за да намали инфлацията. ..
    Стига да има кой да ги купува. Китай вече не е мераклия май, а повлече ли крак Китай..

Коментар

• Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
      Не съм сигурен дали това е точната тема, но май е време да разкарвате кеша..

http://www.zerohedge.com/news/2015-0...rns-washington
      Тва е точната тема баце. Тук се събират най-много финансово неграмотни фенове на zeroEdge тъй че си уцелил десятката
      Можеш ли да ми обясниш що требе да разкарвам кеша след като продажбата на трежърита от чините е реално изсмукване на USD от пазара? Което натиска долорес нагоре, а не надолу.
      Всъщност така чаканото вдигане на лихвите в УСА е точно тва - ФЕД разпродава трежърита и изтегля кеш за да намали инфлацията. Един вид Чайна вече вдигна лихвите

Коментар

• Не съм сигурен дали това е точната тема, но май е време да разкарвате кеша..

http://www.zerohedge.com/news/2015-0...rns-washington

Коментар

• Да Мзетка..радвам се :Д

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
            Няма ли вече да говориш с факти. Тренда не е падащ, а винаги е бил и ще бъде възходящ. Фактите за това можеш да си ги потърсиш и в интернет - виж в началото на търгуването цената и след това виж към днешна дата. Не ми говори за краткосрочни трендове за днес, вчера, тази година, миналата, тъй като в краткосрочен план всеки актив би могъл да се балонизира/вакуумира, но в дългосрочен няма как да стане това.

След 5,10,20,30 или 50 години силно се съмнявам да съществува валута, като $, Евро, Франк, Йена и т.н., но съм убеден, че златото винаги ще съществува, ще бъде привлекателно, както и че ще е ликвидна стока за която и да е валута.
            Ако все пак имаш някакви съмнения си погреби $, а аз ще погреба златото си и ще гледаме след време я лично, а дай Боже и от Рая.

п.с. бих искал да споделя само един личен факт. Имах един комшия - Руснак, който дойде от Русия в БГ с цялото си семейство. За времето си около 1990 беше свръх богат. Споделял е че е имал наследствено злато преди да дойде в БГ. Изведнъж един ден около 2000г. човека рязко се промени - продаде няколко бизнеса, имоти и прочие, като в крайна сметка се оказа, че е продал всичкото си злато, валути (немски марки) и държал голяма част от парите си в кеш. Като е станала хиперинфлацията 1998г., той сподели, че е загубил около 90% от своя финансов капитал.
            Елате да го видите сега - има 5 гаража, които му останаха и дава под наем, като работилници и автомивка и нищо друго, а децата му избягаха още тогава в Русия и сега е сам с жена си.
            Ти си като тези, които си мислят, че не губят нищо когато падат цените на недвижимите имоти, защото никой не им е взел една стая от имота Златото ще го има след 20-30 години (ако не са ти го откраднали или национализирали), но въпросът е колко стоки ще може да си купиш с него след време!

1980-та година много хора се бяха уплашили от инфлацията и купуваха злато и по 800 долара за тройунция. Когато се оказа, че очакванията се оказаха неоправдани, златото почна да пада и през 90-те години стигна до 200 долара. Като добавиш и натрупаната до тогава инфлация се оказва, че избягалите в злато бяха загубили около 90% от покупателната способност на спестяванията си!

Последните 50 години златото не само че не пази стойност, а е по волатилно и от най-волатилните борсови индекси и няма никаква гаранция, че точно когато решиш да си харчиш парите няма да си на минус 90% в покупателна способност! Между 2001 и 2011 година в златото се образува исторически най-големият ръст за 10 години и след като отново не се реализираха очакванията за инфлация е нормално да следва един от най-големите спадове в цената на златото. Това, че златото може да падне под 400-500 долара за тройунция не означава, че ще изчезне и т.н., но просто ще може да си купиш с него по малко стоки от колкото днес можеш!

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
              Здрасти Да не се радваш на малката корекцийка в падащия тренд?
              Няма ли вече да говориш с факти. Тренда не е падащ, а винаги е бил и ще бъде възходящ. Фактите за това можеш да си ги потърсиш и в интернет - виж в началото на търгуването цената и след това виж към днешна дата. Не ми говори за краткосрочни трендове за днес, вчера, тази година, миналата, тъй като в краткосрочен план всеки актив би могъл да се балонизира/вакуумира, но в дългосрочен няма как да стане това.

След 5,10,20,30 или 50 години силно се съмнявам да съществува валута, като $, Евро, Франк, Йена и т.н., но съм убеден, че златото винаги ще съществува, ще бъде привлекателно, както и че ще е ликвидна стока за която и да е валута.
              Ако все пак имаш някакви съмнения си погреби $, а аз ще погреба златото си и ще гледаме след време я лично, а дай Боже и от Рая.

п.с. бих искал да споделя само един личен факт. Имах един комшия - Руснак, който дойде от Русия в БГ с цялото си семейство. За времето си около 1990 беше свръх богат. Споделял е че е имал наследствено злато преди да дойде в БГ. Изведнъж един ден около 2000г. човека рязко се промени - продаде няколко бизнеса, имоти и прочие, като в крайна сметка се оказа, че е продал всичкото си злато, валути (немски марки) и държал голяма част от парите си в кеш. Като е станала хиперинфлацията 1998г., той сподели, че е загубил около 90% от своя финансов капитал.
              Елате да го видите сега - има 5 гаража, които му останаха и дава под наем, като работилници и автомивка и нищо друго, а децата му избягаха още тогава в Русия и сега е сам с жена си.

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                Я,показа се от дупчицата...скоро пак ще се върнеш там

Коментар

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
                  Мзетка здравей!

Коментар

• Интересно е, че при целия този повсеместен срив, златото не мръдна като цена. Това според мен по – скоро показва, че на фондовите пазари има корекция в момента, а не изтегляне на средства, поради недоверие в глобалната икономика.

Коментар

• Един златен уй за феновете на артията.... хаха.... И то в отпускарско време. Какво ли ще стане, когато баровците се приберат по офисите? Ще гледате злато само на картинка!
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Мзетка здравей!

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                          ей колегата SMARTa да го метне тука за другите доларови любители
                          Готово:

The Quantitative Easing (and Fall) of the Roman Empire

A monetary policy theory of the fall of Rome

http://static1.squarespace.com/stati...singofRome.pdf
                          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1
                            Е хайде де, че ми Хинтересно
                            Да не се развали сметалото, мъжки???
                            какво да си играя да го смятам, цената на златото е скочила с 0,80BGN или с 0,41EUR
                            на 100-те гр. които има форката е изкарал 80лв или 41 евро за седмицата, а за една година ти му смятай загубите
                            Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от FxProST Разгледай мнение
                              Идея си нямам какво се опитваш да ми внушиш - справка подписа ми
                              Щеше да имаш идея ако знаеше, че златото е пари - справка подписа ми.
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                                хаха.... Ясно... Печатарите ще си приберат хартишките обратно... Нищо де... Откъдето дошло там и отишло... хаха
                                Идея си нямам какво се опитваш да ми внушиш - справка подписа ми
                                Парите не ме вълнуват. Те ме успокояват!

Коментар

Working...
                                X