IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Нищо не е запазил защото не е продал. И преди и сега има все един наполеон, и преди и сега това не му осигурява нищо докато не го продаде. Ако го продаде ще спечели. Но ако просто го държи като застраховка, а не като откровена спекула не печели нищо - само губи доходи които иначе би имал ако вкара парите в нещо друго.
    ае ти да не си учил у вечерното на Вилхелм Пик у Света Троица ??? или некое 3 сменно работническо

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      С тия пари тогава можеше да си вземе 1дка замя де сега над 2 наполеона струва, а след 10г - още двойно отгоре.
      Щеше да клати крака и взема и 35% годишна рента към днешна дата....
      друго си е наполеона Сега си клати краката и си го гледа И си мечтае за световен крах че да вземе да влезе все пак в полза - евентуално

Коментар

Нищо не е запазил защото не е продал. И преди и сега има все един наполеон, и преди и сега това не му осигурява нищо докато не го продаде. Ако го продаде ще спечели. Но ако просто го държи като застраховка, а не като откровена спекула не печели нищо - само губи доходи които иначе би имал ако вкара парите в нещо друго.
        С тия пари тогава можеше да си вземе 1дка замя де сега над 2 наполеона струва, а след 10г - още двойно отгоре.
        Щеше да клати крака и взема и 35% годишна рента към днешна дата....

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
          ае равновесов той не е спечелил той си е запазил покупателната стойност на тея 110лв. с наполеона, кви дивиденти искаш ? И кво толкова разходи да пазят за няква златна стотинка дори и 10 да са ??

Коментар

Ми всъщност нищо не печелиш, освен ако не го продадеш. Или може би получаваш я лихва я дивиденти от него Имаш си един напалон и това е - до като не продадеш все ще имаш само това - и евентуално разходите да го пазиш.
            ае равновесов той не е спечелил той си е запазил покупателната стойност на тея 110лв. с наполеона, кви дивиденти искаш ? И кво толкова разходи да пазят за няква златна стотинка дори и 10 да са ??

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнение
              Ами толкова можеш бе, ние какво да направим.....

като съм купил напалона когато беше 110 лв пък сега е 380, аз дали печеля или не печеля?
              Ми всъщност нищо не печелиш, освен ако не го продадеш. Или може би получаваш я лихва я дивиденти от него Имаш си един напалон и това е - до като не продадеш все ще имаш само това - и евентуално разходите да го пазиш.

Коментар

... От желязото в дъмбелите вкъщи печеля повече от колкото от монети.

Ами толкова можеш бе, ние какво да направим.....

като съм купил напалона когато беше 110 лв пък сега е 380, аз дали печеля или не печеля?

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                  А бе равновесов, не четох ли точно ти да пишеш, че ДЦК-тата са един огромен балон, а?
                  Или ти вече си се объркал и не знаеш вече в кое да вярваш или не.
                  Това са тримесечни ДЦК - при тях балон не може да има. Балона е при дългите матуритети.

Коментар

• А бе равновесов, не четох ли точно ти да пишеш, че ДЦК-тата са един огромен балон, а?
                    Или ти вече си се объркал и не знаеш вече в кое да вярваш или не.

Коментар

чек бе тея iShares не са ли тея Blackrock ?? Къде там ти е гарантирала държавата нещо ?? Тва е неккав частен фонд и толкоз, ако нещо стане с него - гориш толкоз и без тва и Фред не мое ги спаси тея, ако гръмнат с техните 3 трилиона ....
                      Фондовете купуват краткосрочни ДЦК. Това което ти получаваш като си купуваш фонд е фонд от ДЦК. Т.е. срещу всяка твоя акция от фонда, ти получаваш ДЦК.

Коментар

Ми кво правим ако ти откраднат златото от мазето Хайде стига глупости - винаги е по-сигурно да притежаваш нещо гарантирано от огромна държава, отколкото да притежаваш някакви монетки, като единствената гаранция че ще продължаваш да ги имаш е никой крадец да не разбере че имаш подобно нещо.
                        чек бе тея iShares не са ли тея Blackrock ?? Къде там ти е гарантирала държавата нещо ?? Тва е неккав частен фонд и толкоз, ако нещо стане с него - гориш толкоз и без тва и Фред не мое ги спаси тея, ако гръмнат с техните 3 трилиона ....

Коментар

еми начи ко прайм с тея ДЦК на Xetra искаш да каеш, ако нещо стане с Luxor, db-x-trackers ала бала ?? Ми горим кво прайм т.е. парите ти са фюу е къде го сигурното тогаз ??
                          Ми кво правим ако ти откраднат златото от мазето Хайде стига глупости - винаги е по-сигурно да притежаваш нещо гарантирано от огромна държава, отколкото да притежаваш някакви монетки, като единствената гаранция че ще продължаваш да ги имаш е никой крадец да не разбере че имаш подобно нещо.

Коментар

То ако издателите на краткосрочните ДЦК в които тези фондове инвестират, фалират, то цената на тези инвестиции ще ти е най-малкия проблем
                            еми начи ко прайм с тея ДЦК на Xetra искаш да каеш, ако нещо стане с Luxor, db-x-trackers ала бала ?? Ми горим кво прайм т.е. парите ти са фюу е къде го сигурното тогаз ??

Коментар

еми нали за тва говориме тука ве за кво са ми тея хартии, ако нещо стане с хартията ?? Нали тва е идеята на злодея от него не прайш пари, той ти гарантира, че която и да е валута пропадне със злодея ше имаш за ядене докато с тея тъпни - ньет .....
                              Това става ако нещо фалити тва онова на брокер, банка ала бала имаш кеш в акаунта да го предпазиш от такива каиши като при MF Global и купуваш тея тъпни, ама ако пропадне дадена валута тогаа в гората за гъби на секундарника
                              То ако издателите на краткосрочните ДЦК в които тези фондове инвестират, фалират, то цената на тези инвестиции ще ти е най-малкия проблем

Коментар

Е зависи как дефинираш губене. Но в общи линии ако си вземеш фонд ориентиран към инструменти във валутата, която те интересува парите са ти на доста сигурно място. Е и никаква доходност няма да правиш.
                                еми нали за тва говориме тука ве за кво са ми тея хартии, ако нещо стане с хартията ?? Нали тва е идеята на злодея от него не прайш пари, той ти гарантира, че която и да е валута пропадне със злодея ше имаш за ядене докато с тея тъпни - ньет .....
                                Това става ако нещо фалити тва онова на брокер, банка ала бала имаш кеш в акаунта да го предпазиш от такива каиши като при MF Global и купуваш тея тъпни, ама ако пропадне дадена валута тогаа в гората за гъби на секундарника

Коментар

Working...
                                X