If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Въобще ме съмнява, че ще се размине пазара без интервенции на ЯЦБ... Долара, а днес и лирата ... немогат постигна целта. А времето върви... Не се ли сещате кой изкупува йените?
Те нали почиват.
Кой ??????????????????
--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
Въобще ме съмнява, че ще се размине пазара без интервенции на ЯЦБ... Долара, а днес и лирата ... немогат постигна целта. А времето върви... Не се ли сещате кой изкупува йените?
Как да не ги е страх, като
миналата година, които прави интервенци
показа накрая доста страховити загуби,,,,,,,,,,,,,,,,
Ейната тръгне ли да пада, ще
е минимум 100 към долар и то
бърже бърже, но не знам кога точно
--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
Съжалявам, ако натрапвам мнението си, но мисля че целта е слаба йена. Въпросът е, че никой не се наема да прави интервенции... Целият този спектакъл на долара е заради йената... Поне така мисля.
Незнам на вас как ви излизат графиките при положение, че не се отчита Япония...
....
Една силна интервенция на йени на пазара и ... противно на логиката, долара ще си дойде на мястото...
Качествен анализ ! Аз от доста време си мисля , че добрия анализ на ситуацията е като се обедини ТА и ФА и това се опитвам да правя - за себе си , разбира се !
От тези нива , обаче мисля за откат надолу и той май започна. Ето една семична графика
Освен Фибото , за което говориш , мисля , че големия червен канал ще окаже съпротива. Нарочно съм оставил точките по които е построен. След новините беше тестван много точно :
На седмичната графика сивия кръг е H&S обърната и залената хоризонтала на 0,90979 е таргета - до момента е изпълнен поне на 80%.
Според мен надолу може да слезем до 200 МА на 1 час на 0,8885/0,8900 или до този на 4 часа на 0,8817/0,8830 , където е долната линия на покачващия канал от началото на годината. След това съм почти сигурен за втори тест на този от първата графика.
Ако пробие трайно , тогава става страшно за паунда . Ако разглеждаме канала като флаг с дръжка - то отиваме на 1,1000.
То бива евтин паунд , ама чак пък толко...Може би това е целта на Камерън , като заяви категорично , че няма да приеме Еврото на острова. А дали ЕС няма да ревне срещу евтиния паунд тогава ??
Кралицата ще си купува горивото от континента !
Поздрави и успехи !!
Мерси, успехи и на Вас!
ПП Да аз видях точно канала-флаг, но шанс, има време и ще видим
Този пост ми е от 3-ти април. Ооо виждам стигнали сме цел 2 - 9020. Жалко че не холдвах до тук.
Качествен анализ ! Аз от доста време си мисля , че добрия анализ на ситуацията е като се обедини ТА и ФА и това се опитвам да правя - за себе си , разбира се !
От тези нива , обаче мисля за откат надолу и той май започна. Ето една семична графика
Освен Фибото , за което говориш , мисля , че големия червен канал ще окаже съпротива. Нарочно съм оставил точките по които е построен. След новините беше тестван много точно :
На седмичната графика сивия кръг е H&S обърната и залената хоризонтала на 0,90979 е таргета - до момента е изпълнен поне на 80%.
Според мен надолу може да слезем до 200 МА на 1 час на 0,8885/0,8900 или до този на 4 часа на 0,8817/0,8830 , където е долната линия на покачващия канал от началото на годината. След това съм почти сигурен за втори тест на този от първата графика.
Ако пробие трайно , тогава става страшно за паунда . Ако разглеждаме канала като флаг с дръжка - то отиваме на 1,1000.
То бива евтин паунд , ама чак пък толко...Може би това е целта на Камерън , като заяви категорично , че няма да приеме Еврото на острова. А дали ЕС няма да ревне срещу евтиния паунд тогава ??
Кралицата ще си купува горивото от континента !
Поздрави и успехи !!
П.П. И още нещо - ако разглеждаме спада от началото на 2009 до средата на 2010 г, като 4-та по EW , защото е ABC , то в момента трябва да сме в 3 -та от 5-та много голяма. И цел - синия правоъгълник !
Предполагам, че двойката USD/JPY e ключова за целия тренд на пазара. Целта е поне 81.50...
Хмм ... и без това съм зрител
--
Как да се разхлаби Йената, като няма вече йени за продажба...
Малко макро размисли. Ако ЕЦБ вдигне тази седмица, предполагам най-значително движение ще последва в EUR/GBP. Вероятно част от него е отиграна, както се вижда от последните 6(!) поредни седмични ръста, но очаквам продължителен тренд. Защо следва размисъл леко надолу. Двойката вече тества много важното 50% фибо на възхода от 2006 до края на 2008, а в последствие и 38%.Тестът бе продължителен, а потвърждението решително. Като видима техническа цел на първо време се очертава 0.89, а след това 0.9020. Аз обаче съвсем вярвам във възможността да достигнем 1.00 до 12 месеца. Трябва да се вземе предвид търговския баланс на UK - и най-вече частта му във връзка с еврозоната. Като се има предвид това, едно разширяване на диференциала между БОЕ и ЕЦБ, Комбинирано с по-висока инфлация на острова, логично е да се мисли, че AD на UK ще спадне значително, за сметка на изтичания към Еврозоната, от там и БВП. Със слаб Aggregate demand, БОЕ ще продължи да държи лихвите ниски, и диференциала ще се увеличава. Ще последва дълъг тренд. Единственият сценарий, при който това не става, е ако БОЕ вдигне съвсем скоро. Предполагам, ако не вдигне до 2 месеца, ще бъде твърде късно.
Този пост ми е от 3-ти април. Ооо виждам стигнали сме цел 2 - 9020. Жалко че не холдвах до тук.
Коментар