Първоначално изпратено от petyob
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Може и така да стане, но това ще значи че агрия е минала сто лева
Адското ръгане с лакти днес.. и всичко подсказва че другата седмица ще продължи.. Писах го вчера.. едни бързи 20% докато излезе някакво по-адекватно предлагане и да се успокои цената временно.. до отчета
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
Не знам, някой вчера каза, че умните пари излезли с фондовете
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
Инертен и нещата стават доста бавно, но вие много бързате и надухте с 200% вече! Накрая ще стане като с Лещерко! Надуване и накрая ПУК!Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Само да доуточня, че материалните запаси са не само стока на склад. Вътре влизаха и към 30 милиона материали, които предполагам са торове и препарати, чиято цена сега е тройна на тогавашната, но те няма да бъдат продадени и съответно в отчета няма да се види печалба от тях. Печалбата от тях, ще се види чак догодина лятото, когато се продаде и продукцията от тях. Земеделският бизнес за добро или зло е доста инертен...
Коментар
-
Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнение
не знам как стигаш до 30 млн лв прогнозна печалба за 2022г, но моите очаквания са доста по-смели.
В отчета към 31 Дек 21 е видно 118 млн лв материални запаси. Цените на всички земеделски стоки са се повишили с 50% + оттогава. Слънчоглед 2000лв/т спрямо 1100 , пшеница 650 лв спрямо 400, царевица 620 спрямо 380 лв/т. Поради естеството на бизнеса тези стоки /или поне 70-80%/ трябва да се продадат до юни-септ, за да има място за новата реколта. Според мен печалбата за 2022 би трябвало да е 50млн + , и това ще се види още в отчетите за 1Q & 2Q.
Освен печалбата фактът, че притежават 85 000 дка земеделска в земя в Североизточна БГ е гаранция за доста по-високи цени.
Едно кратко сравнение с Атера. Атера е с маркет кап от 250 млн. лв при 182 000 дка зем земя. Те отдавна продадоха най-ценната си земя в източна България. Според последния им отчет отдадената под аренда земя е едва 82% от портфейла, което означава 18% тотална щета в портфейла им.
Ако Агрия се търгуваше като АДСИЦ за зем земя като АТЕРА , то двете би трябвало да имат сходни пазарни капитализации от 250млн лв.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнениеНякой методично изкупува, както преди година се изкупуваше алтерко, но тук акциите са три пъти по-малко
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение
Вчера по едно времe в 10-те най-добри бид-а имаше оферти за 1.1 млн. лева. Ти как мислиш, тези дали са глупавите
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнениеХмм, как да разберем сега кои са умните пари, влизащите или излизащите
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнениеТунис договоря внос на 125кмт мека пшеница и 100кмт фуражен ечемик. Спрямо февруари вносните цени на пшеницата и ечемика за вносителя поскъпват с около $150 CFR
Зърнената агенция на Алжир договаря внос на до 700кмт хлебна пшеница. Спрямо последния внос от преди месец, цената на пшеницата за вносителя поскъпва със $140 за тон CFR
Руските власти временно преустановят експорта на пшеница, царевица и ечемик и за страните от Евразийския съюз. С малки изключения, изцяло е прекратен и експорта на торовеБъдете здрави!
Коментар
Коментар