IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Билборд АД (BBRD / BOARD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Na 17lv, LBO ne stava. Revenues triabva da rastat s po 20%-25%, a za tova triabva CAPEX. Gledam go na baza 1lv CAPEX ti dava 1.2lv oborot. Za da rastat tolkovo burzo im triabvat po nad 5m BGN CAPEX v purvite godini, a pri EBITDA okolo 12m BGN (35% ot oborota), prosto niama da mogat da izplashtat dulga prez 2008 i 2009. Sled 2010 EBITDA im stava nad 16m BGN, a i CAPEX veche shte e po-malak. Ako se napravi niakakva struktura s mezzanine finansirane s toggle ot 2010, moje i da stane. Inache triabva cenata na akcia da e po-niska. Na 14 BGN/akcia raboti strahotno.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
      Sega naskoro rabotih na LBO na firma v Baltiiskite durjavi za private equity klient. Estestveno pravihme i DCF, za da sverim neshtata. Ako procedirahme kato po uchebnik pri izchislenieto na Ke, WACC izlizashe malko na 8%. Levered betata na firmata beshe 0.72, koeto momentalno svaliashe Ke, a ot tam i WACC. Nai-nakraia reshihme da rabotim s WACC 11%, zashtoto makar i da mojehme teoritichno da obiasnim WACC ot 8%, za CEE firma beshe mnogo nisak. Za spravka, na firmi kato Eon WACC im e 9%.
      Za firma v Bulgaria v momenta, spored men, triabva da se izpolzva WACC ot 11% ili poveche.
      точно
      но при монбат си работил само с 11,05%, в модела стигаш до еquity bgn 1bn при debt bgn 20m - това нисичко ми се вижда

малко спамим темата за борда
      впрочем като заговори за лбо, при текуща оферта над 17лева бих посъветвал собствениците да продават

Коментар

• Първоначално изпратено от ради
        Първоначално изпратено от Nikola
        Na skoro popadnah i na research na PFBK v koito diskontirat Kaolin sus 15%
        впрочем какви парични потоци дисконтират, т.е. за wacc или coe става въпрос
        прави ми впечатление, че и ти и equityprivate работите с ниска стойност на coe - но това е от ниската бета
        Sega naskoro rabotih na LBO na firma v Baltiiskite durjavi za private equity klient. Estestveno pravihme i DCF, za da sverim neshtata. Ako procedirahme kato po uchebnik pri izchislenieto na Ke, WACC izlizashe malko na 8%. Levered betata na firmata beshe 0.72, koeto momentalno svaliashe Ke, a ot tam i WACC. Nai-nakraia reshihme da rabotim s WACC 11%, zashtoto makar i da mojehme teoritichno da obiasnim WACC ot 8%, za CEE firma beshe mnogo nisak. Za spravka, na firmi kato Eon WACC im e 9%.
        Za firma v Bulgaria v momenta, spored men, triabva da se izpolzva WACC ot 11% ili poveche.

Коментар

• определил съм coe 15.1% (рисковата премия за бг съм сложил 8%) и при d/e 30% wacc 12.4% - става въпрос за као
          е, под 15% на 106 съм, та затова питам като какво дисконтират колегите

Коментар

• Щото им слагам бета около пазарната. И през CAPM. А за компании с облигационни емиси за cost of equity си използвам bond yield + equity premium.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
              Na skoro popadnah i na research na PFBK v koito diskontirat Kaolin sus 15%
              впрочем какви парични потоци дисконтират, т.е. за wacc или coe става въпрос
              прави ми впечатление, че и ти и equityprivate работите с ниска стойност на coe - но това е от ниската бета

Коментар

• ebitda margin-а за 2008 не вярвам да е над 35%

Коментар

Kato gledam doklada na Benchmark za Zarneni Hrani, se chudia koi vuobshte chete tolkova niskokachestven research.
                  To za sujalenie tova e top nivoto na researchite v Bulgaira. Na skoro popadnah i na research na PFBK v koito diskontirat Kaolin sus 15% i na kraq za kapak na vsichko kum equity valueto davat nqkakuv "Minority discount" koito go davali zashtoto investirash v akcii na kompaniata a ne q kupuvash cqlata..... A Elana si izchislqvat P/EBITDA. Ochakvame i EV/Net income v skoro vreme.

Коментар

• Не само четат ами и инвестират
                    Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Kato gledam doklada na Benchmark za Zarneni Hrani, se chudia koi vuobshte chete tolkova niskokachestven research.

Коментар

Ako Morgan Stanley napishe research, v koito kazva, che spravedlivata cena na BOARD e 15lv, a Benchmark i Elana napishat, che e 25, niama nujda da kazvam koi shte poslushat investitorite.
                        Elana moje bi? Ili oshte po-veroqtno Makler 2000.

Коментар

• Първоначално изпратено от mojo

уместен въпрос, Батя. много ми хареса
                          и показва много точно колко трябва да е тежестта на мнението на даден финансов анализатор при взимането на инвестиционно решение.
                          лично за мен тази тежест трябва да е около 33% и то само ако е достатъчно добър при интерпретацията на показателите. в редки случаи /когато е направил добра пачка от инвестиране на собствени средства/ може и 40 % . НО! 33% не са никак малко, така че аз лично изпозлвам темата, за да БЛАГОДАРЯ на пичовете, които постват своите разработки тук, защото помагат изключително много за повишаването на инвестиционната култура на местния инвеститор. прозвуча доста високопарно, но това е, защото е висока сметката ми за парно
                          Equity analizatorite nikoga ne pritejavat akcii na companiata, za koiato pishat research. Tova e vajno uslovie za obektivnost.
                          Zavisi i za koia firma raboti. Ako Morgan Stanley napishe research, v koito kazva, che spravedlivata cena na BOARD e 15lv, a Benchmark i Elana napishat, che e 25, niama nujda da kazvam koi shte poslushat investitorite.
                          Az analiz na BOARD ne sam pravil, no mi se vidia stranno, che firma moje da ima EBITDA margin ot nad 43% i za tova iskam da vidia dali taka shte bude i prez 2008. Za spravka, prez 2006 marja im e bil okolo 30% i e napulno vuzmojno 2007 da e bila izkluchitelna godina.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                            Надали някой едва днес се е сетил че тази компания може да изкара EPS от 1 лв. тази година!
                            струва ми се твърде оптимистично
                            очакванията ми за `08 са 0,7 - при това консолидирани

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                              Първоначално изпратено от Poncho
                              То досега най-показателно се оказва Q4, ама дотогава к'во ще правим?
                              Ще инвестираш в компании, които могат да направят ръст в следствие на 1Q, след това продаваш и търсиш компании, които ще изригнат 2Q и така до 4Q на биоробрд
                              това също си е добра стратегия в неутрален пазар

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                                Първоначално изпратено от EquityPrivate
                                Ama shte e naiasno dali rezultatite za 2007 sa naduti ot kam profitabilnost (EBITDA e 43%).
                                Не мислиш ли че е по-добре да зададеш някой въпроси на ДВИ или чрез него на мениджмънта отколкото да чакаш да видиш нещо което и всички други ще видят? Както знаеш в повечето случаи тогава вече е твърде късно за решение. А и не съм сигурен че Q1 ще е кой знае колко показателно.
                                уместен въпрос, Батя. много ми хареса
                                и показва много точно колко трябва да е тежестта на мнението на даден финансов анализатор при взимането на инвестиционно решение.
                                лично за мен тази тежест трябва да е около 33% и то само ако е достатъчно добър при интерпретацията на показателите. в редки случаи /когато е направил добра пачка от инвестиране на собствени средства/ може и 40 % . НО! 33% не са никак малко, така че аз лично изпозлвам темата, за да БЛАГОДАРЯ на пичовете, които постват своите разработки тук, защото помагат изключително много за повишаването на инвестиционната култура на местния инвеститор. прозвуча доста високопарно, но това е, защото е висока сметката ми за парно

Коментар

Working...
                                X