Na 17lv, LBO ne stava. Revenues triabva da rastat s po 20%-25%, a za tova triabva CAPEX. Gledam go na baza 1lv CAPEX ti dava 1.2lv oborot. Za da rastat tolkovo burzo im triabvat po nad 5m BGN CAPEX v purvite godini, a pri EBITDA okolo 12m BGN (35% ot oborota), prosto niama da mogat da izplashtat dulga prez 2008 i 2009. Sled 2010 EBITDA im stava nad 16m BGN, a i CAPEX veche shte e po-malak. Ako se napravi niakakva struktura s mezzanine finansirane s toggle ot 2010, moje i da stane. Inache triabva cenata na akcia da e po-niska. Na 14 BGN/akcia raboti strahotno.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Билборд АД (BBRD / BOARD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateSega naskoro rabotih na LBO na firma v Baltiiskite durjavi za private equity klient. Estestveno pravihme i DCF, za da sverim neshtata. Ako procedirahme kato po uchebnik pri izchislenieto na Ke, WACC izlizashe malko na 8%. Levered betata na firmata beshe 0.72, koeto momentalno svaliashe Ke, a ot tam i WACC. Nai-nakraia reshihme da rabotim s WACC 11%, zashtoto makar i da mojehme teoritichno da obiasnim WACC ot 8%, za CEE firma beshe mnogo nisak. Za spravka, na firmi kato Eon WACC im e 9%.
Za firma v Bulgaria v momenta, spored men, triabva da se izpolzva WACC ot 11% ili poveche.
но при монбат си работил само с 11,05%, в модела стигаш до еquity bgn 1bn при debt bgn 20m - това нисичко ми се вижда
малко спамим темата за борда
впрочем като заговори за лбо, при текуща оферта над 17лева бих посъветвал собствениците да продават
Коментар
� -
Първоначално изпратено от радиПървоначално изпратено от NikolaNa skoro popadnah i na research na PFBK v koito diskontirat Kaolin sus 15%
прави ми впечатление, че и ти и equityprivate работите с ниска стойност на coe - но това е от ниската бета
Za firma v Bulgaria v momenta, spored men, triabva da se izpolzva WACC ot 11% ili poveche.
Коментар
� -
Anton Chigurh
Щото им слагам бета около пазарната. И през CAPM. А за компании с облигационни емиси за cost of equity си използвам bond yield + equity premium.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от NikolaNa skoro popadnah i na research na PFBK v koito diskontirat Kaolin sus 15%
прави ми впечатление, че и ти и equityprivate работите с ниска стойност на coe - но това е от ниската бета
Коментар
� -
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от EquityPrivateKato gledam doklada na Benchmark za Zarneni Hrani, se chudia koi vuobshte chete tolkova niskokachestven research.
Коментар
� -
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от EquityPrivateAko Morgan Stanley napishe research, v koito kazva, che spravedlivata cena na BOARD e 15lv, a Benchmark i Elana napishat, che e 25, niama nujda da kazvam koi shte poslushat investitorite.Ili oshte po-veroqtno Makler 2000.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mojo
уместен въпрос, Батя. много ми хареса
и показва много точно колко трябва да е тежестта на мнението на даден финансов анализатор при взимането на инвестиционно решение.
лично за мен тази тежест трябва да е около 33% и то само ако е достатъчно добър при интерпретацията на показателите. в редки случаи /когато е направил добра пачка от инвестиране на собствени средства/ може и 40 % . НО! 33% не са никак малко, така че аз лично изпозлвам темата, за да БЛАГОДАРЯ на пичовете, които постват своите разработки тук, защото помагат изключително много за повишаването на инвестиционната култура на местния инвеститор. прозвуча доста високопарно, но това е, защото е висока сметката ми за парно
Zavisi i za koia firma raboti. Ako Morgan Stanley napishe research, v koito kazva, che spravedlivata cena na BOARD e 15lv, a Benchmark i Elana napishat, che e 25, niama nujda da kazvam koi shte poslushat investitorite.
Az analiz na BOARD ne sam pravil, no mi se vidia stranno, che firma moje da ima EBITDA margin ot nad 43% i za tova iskam da vidia dali taka shte bude i prez 2008. Za spravka, prez 2006 marja im e bil okolo 30% i e napulno vuzmojno 2007 da e bila izkluchitelna godina.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от NikolaПървоначално изпратено от PonchoТо досега най-показателно се оказва Q4, ама дотогава к'во ще правим?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от БатяПървоначално изпратено от EquityPrivateAma shte e naiasno dali rezultatite za 2007 sa naduti ot kam profitabilnost (EBITDA e 43%).
и показва много точно колко трябва да е тежестта на мнението на даден финансов анализатор при взимането на инвестиционно решение.
лично за мен тази тежест трябва да е около 33% и то само ако е достатъчно добър при интерпретацията на показателите. в редки случаи /когато е направил добра пачка от инвестиране на собствени средства/ може и 40 % . НО! 33% не са никак малко, така че аз лично изпозлвам темата, за да БЛАГОДАРЯ на пичовете, които постват своите разработки тук, защото помагат изключително много за повишаването на инвестиционната култура на местния инвеститор. прозвуча доста високопарно, но това е, защото е висока сметката ми за парно
Коментар
�
Коментар