If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тъй чакахме Q4 на OTZK-то, ама дочакахме на Захариев... преоценката.
Айде пак на ОТЦК го избиване. И тебе ли трябва да те обучавам какво представлява преоцената и влиянието й върху income statement, balance sheet and future profitability.
Идеята е че е безумно да държиш дадена акция, когато очакваш да се покачи след 9 месеца. Opportunity cost-a ти е прекалено висок.
Тъй чакахме Q4 на OTZK-то, ама дочакахме на Захариев... преоценката.
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Poncho
То досега най-показателно се оказва Q4, ама дотогава к'во ще правим?
Ще инвестираш в компании, които могат да направят ръст в следствие на 1Q, след това продаваш и търсиш компании, които ще изригнат 2Q и така до 4Q на биоробрд
Ama shte e naiasno dali rezultatite za 2007 sa naduti ot kam profitabilnost (EBITDA e 43%).
Не мислиш ли че е по-добре да зададеш някой въпроси на ДВИ или чрез него на мениджмънта отколкото да чакаш да видиш нещо което и всички други ще видят? Както знаеш в повечето случаи тогава вече е твърде късно за решение. А и не съм сигурен че Q1 ще е кой знае колко показателно.
Ne, gledam gi i chakam Q1. Niakoi obache neshto znae, zashtoto ne moje povecheto akcii da sediat na sushtite niva, a tazi za niakolko sedmici da napravi 20%.
Kure ti dokato se nagledash tq ste stane 12 ...
Neka, neka. Ama shte e naiasno dali rezultatite za 2007 sa naduti ot kam profitabilnost (EBITDA e 43%). Mnogo im e kusa istoriata kato publichna compania, za da moje chovek da predceni dobre koia cena e spravedliva.
Inache opredeleno si lichat kachestvenite companii na BFB. Krizata im se otrazi glavno v zastoi na cenite (ili po-slab rastej), no opredeleno ne i sriv v cenata.
Ne, gledam gi i chakam Q1. Niakoi obache neshto znae, zashtoto ne moje povecheto akcii da sediat na sushtite niva, a tazi za niakolko sedmici da napravi 20%.
Признавам, че цената ви е нагоре спрямо сегашната но положението с ликвидността ви е доста неясно. Тъй, че може и още нагоре а може и в другата посока.
Strahotni ceni stavat tuk. Taia akcia veche mina 11.00lv, a samo predi dni beshe na 8.63. I tova pri tozi pazar. Ei, pretsakaha mi LBO tia na 11.00lv, shte triabva da predloja 15.00 :-)
Предлагай докато е време, че в края на годината ще трябва да се ръснеш над 20
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Michelangelo
Кур-е, ти влезе ли тук
HAAHAHHAAHAHAHAHAHAHAHAHHA
Много е сексуална тази тема.
Strahotni ceni stavat tuk. Taia akcia veche mina 11.00lv, a samo predi dni beshe na 8.63. I tova pri tozi pazar. Ei, pretsakaha mi LBO tia na 11.00lv, shte triabva da predloja 15.00 :-)
Както казах на един приятел - Паниката да не загубиш се превръща в паника да не пропуснеш да спечелиш. Ето това се е променило, нищо друго. Надали някой едва днес се е сетил че тази компания може да изкара EPS от 1 лв. тази година!
по-скоро някои ИП може да са се сетили да ти помогнат в надуването
Коментар