IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трейс Груп Холд (T57 / TRACE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тези 26к на ЕТФ-а ли бяха?

Коментар

• "„Трейс Груп Холд“ с награда от фондация „Енчо Керязов”"

Е вече след тази новина обръщаме негативния тренд

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd
        precakanoto, на пазара му трябва фонд с пасивно управление. Ние и сега имаме активно управлявани колективни схеми за стотици милиони активи. Ценното на експат под тази си форма е двойното листване, защото така ще се облекчи достъпа на чужденци до местният пазар. Ще отпаднат проблеми с клиринга за чужденеца и няма да има нужда от рисърч защото ще купува готов портфейл.
        Съгласно съм за нуждите на "чужденеца" но сам разбираш, че идеално пасивно управление не е възможно, а в нашия случай и дори и по-неидеално))!!!! Мен ме устройва и активно да е!!! Няма да се оплача и от пасивно. Така или иначе - трябва да се настройваме според пазара. Каквото такова. И аз се чувствах прецакано при севтополис на времето но прецакването при севтополис може да се трансформира в профит при фарма...)) Като първа стъпка да сме доволни и на този фонд, бил той пасивен или не съвсем (според обстоятелствата в които е поставен) )))
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• precakanoto, на пазара му трябва фонд с пасивно управление. Ние и сега имаме активно управлявани колективни схеми за стотици милиони активи. Ценното на експат под тази си форма е двойното листване, защото така ще се облекчи достъпа на чужденци до местният пазар. Ще отпаднат проблеми с клиринга за чужденеца и няма да има нужда от рисърч защото ще купува готов портфейл.

Коментар

• И аз се съмнявам да е ЕТФ-а. От елана ми сипаха, но и част от купувачите пак оттам бяха.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd
              ... Трябва да се отбележи, че днес активното управление на Експат дава много добри резултати. ...
              ++!))) И аз съм "за" "активното управление", въпреки че много се жалваха от Никиту някои наши съфорумци)))) Забележете и нещо друго - в режим чарт- японски свещи при индекса на дневна графика се забелязва не много распространеното явление чарта да расте с червена свещ за деня))))) "Мирише" на активно управление особено осезаемо при не особено прекалено ликвиден актив)))) А щом ни се случва да растем в дни и с червени свещи не виждам логиката на мечките .... и как им излиза математиката!?!?))). Може би булсон ще направи включване за да обясни колко надути са някои неща.??))) За атерата с половин уста може да се съглася разбира се, както се досещате и за някои други)))) Но "качеството" засега заобикаля "мечата" "математика")))) Няма как - такива са новите реалности))))))
              Не е препоръка... !!!

Коментар

• Засичането не е ли днес, 1 март?

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

ЕТФ-а имаше 32к акции, а днес минаха 34к... много вероятно
                  Съмнявам се да е той. Няма логика да е продал всичко. Може да е използвал някакъв обем да разбие нивото, но по-късно се появи съпорт около 4 лева и допълнителните продажби биха били излишни. Вероятно ще ги пази за по-късно за да може да зафиксира максимално ниска цена при евентуално излизане от индекса. Другата седмица ще знаем какво е правил. Трябва да се отбележи, че днес активното управление на Експат дава много добри резултати. От друга страна не могат да се сравняват с доходността на моите приятели, но пък те нямат ограничения, които трябва да спазват. То и ограниченята не са това, което бяха, но все пак доста стестяват възможностите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                    Мисля че ЕТФ-а е продавач днес. Нищо че е пасивен.. Никито Василев го сърбят ръцете да играе активен спекулант и не може да трае
                    Вероятно си имат алгоритъм който им смята кои компании покриват критериите за Софикс. И понеже засичането бе до вчера, днес вече им е светнало...
                    Аз не купувам тук.. обикновено се изкушавам при такива резки спадове, но ако ще излиза от индекса, ще има още доста кандидат продавачи.. Не искам да се боря с лавина А и фундамента много лабавичък напоследък...
                    ЕТФ-а имаше 32к акции, а днес минаха 34к... много вероятно

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                      Мисля че ЕТФ-а е продавач днес. Нищо че е пасивен.. Никито Василев го сърбят ръцете да играе активен спекулант и не може да трае Вероятно си имат алгоритъм който им смята кои компании покриват критериите за Софикс. И понеже засичането бе до вчера, днес вече им е светнало... Аз не купувам тук.. обикновено се изкушавам при такива резки спадове, но ако ще излиза от индекса, ще има още доста кандидат продавачи.. Не искам да се боря с лавина А и фундамента много лабавичък напоследък...
                      Ах тииии лисане !!!)))) Обикновено търгашиш на вола.Х-прекъсването, ама днес нямаше, така, че спада не е бил толкова голям, за да се изкушиш, налЕ))) И Браво на Никиту ако е той!!!! ))) Отдавна съм изразило мнение, че това не става за индекс, но пак ще повторя, че е лично мнение и да не се тълкува като препоръка)))))
                      Не е препоръка... !!!

Коментар

• Мисля че ЕТФ-а е продавач днес. Нищо че е пасивен.. Никито Василев го сърбят ръцете да играе активен спекулант и не може да трае
                        Вероятно си имат алгоритъм който им смята кои компании покриват критериите за Софикс. И понеже засичането бе до вчера, днес вече им е светнало...
                        Аз не купувам тук.. обикновено се изкушавам при такива резки спадове, но ако ще излиза от индекса, ще има още доста кандидат продавачи.. Не искам да се боря с лавина А и фундамента много лабавичък напоследък...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Тази акция ,ми навява толкова спомени ,как се редих цял ден в Карол и срещу 25К записах акция и полОвина ,че даваха повече гарантирана стойност........
                          Няма как да си получил "толкова много" акции.
                          Презаписването беше 1 480 пъти, общото търсене за 32 милиарда лв.
                          Аз се добрах до едва 3 акции с 500К , а цялата тази лудост подсказа как е оценен пазара, обаче пуста алчност бяхме си доста слепи или алчни - не знам ? Но пък после махалото заби в обратната посока, така че не можем да се оплачем от възможности, а както казва Класика - "трябва да правим смени, а не разбори".

Коментар

• Първоначално изпратено от конфуций Разгледай мнение

Ако Василев продава предварително, това ще е официално "най-пасивния" фонд на всички времена.
                            Аз лично недопускам да виждаме такова нещо, според мен ако Трейс излезе, то индексният ще селка последен в последния ден преди да влезе в сила новия състава, сещате се защо. А ЕТФ-а са си доволни и днес, щото там са с доста по-малко акции отколкото трябва и сега индекса пада повече отколкото техния фонд

Коментар

• Първоначално изпратено от конфуций Разгледай мнение

Ако Василев продава предварително, това ще е официално "най-пасивния" фонд на всички времена.
                              ...предположения и догадки ... ще разберем от следващата официална информация на фонда за структурата на портфейла му
                              Last edited by Innocent; 01.03.2017, 13:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение

32 хил. имат към 28.02 ...днес са минали 30 281

Коментар

Working...
                                X