IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• да ги видя да разпределят 10 % от печалбата за дивидент т.е. по около 0.22 лв. на акция и тогава ще повярвам че има печалба. тогава би и отивала и цена от примерно 4 лв. , но...." капитализиране на печалбата" най-вероятно и чакай бедни ми дългосрочни инвеститоре някои султан да я забележи .. не е препоръка нямам акции в момента

Коментар

• Първоначално изпратено от Айъ
      Иначе се вижда свиване на лихвения марж и увеличаване на административните разходи.
      Разбира се че ще имам свиване на нет интерест маржина. Това не е специфично явление за ПИБ, а за целия банков сектор.

Административните разходи няма как да не нареастнат, когато откриват толкова много офиси. Това е напълно нормално нещо. Да се надяваме през идните месеци всичко да си дойде по мястото.

Коментар

• Първоначално изпратено от Айъ
        На пръв поглед са скрили обезценки за 13 млн, така че реално печалбата за последно тримесечие е около 2 млн лева. Това е заради промяната на стандартите според мен. Иначе се вижда свиване на лихвения марж и увеличаване на административните разходи.
        Би ли споделил какви са тези нови стандарти?

Мерси.

Коментар

• На пръв поглед са скрили обезценки за 13 млн, така че реално печалбата за последно тримесечие е около 2 млн лева. Това е заради промяната на стандартите според мен. Иначе се вижда свиване на лихвения марж и увеличаване на административните разходи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Romeo_1978
            Първоначално изпратено от Петър Караивaнoв
            Срив до 1.12лв. продава ! А от ПИБ упорито мълчат ! Защо ли ? Просто Факти !
            Тъжна история за жалост.......много тъжна......
            Дебело човече, аз ти задавам вече няколко пъти въпроси, а ти упорито мълчиш? Защо ли ? Просто Факти !

1. Разбрах, че ти свалят предаването от ефир и ти оставаш без работа!
            2. Разбрах, че този път от КФН-то са се подготвили доста сериозно и ще ти скъсат главата!
            3. Разбрах, че Командира Костов ама изобщо не е доволен от теб в свещената битка за разбиване на банковата система и вече си е намерил друг откачалник, който да плямпа глупости по цял ден !
            4. Разбрах, че във връзка с точка 3. ще трябва да върнеш парите, които са ти дали предварително !
            5. Вече разбрахме, че в сайта сам си задаваш въпросите и сам си отговаряш по няколко пъти и тъй като никой не чете твоя сайт ти задаваш същите тъпи въпроси и в инвестор.бг . Но така и не ми отговори на въпросите защо в смешното предаване, което водиш предварително се разбирате с така наречените зрители какви въпроси да ти задават?

Това са много факти а ти мълчиш ! ЗАЩО ЛИ ?????
            КАРАДЕБИЛЕ и аз те питам защо мълчиш, или като те надупят пак КФН тогава ще квичиш ???? Неща...ик,отговори поне на 1 въпрос,подлого!!!

Коментар

• Смех смех-печалбата за 2008 не беше интересна за никого-хората правят прогноза за 2009 и продават-Като по-никакъв начин не казвам че Банката е подценена или
              надценена-но факт е че цената пада-просто времето ще покаже кой е избрал верният път.Късмет.

Да мисля, че не са знаели! - всички публични дружества обявяват първо на борсата - преди това - това е само вътрешна информация и могат да бъдат съдени. Както Пешо може да бъде съден за манипулация на пазара.
              Акциите в тоя момент не се влияят от резултатите на публичните дружества!!!!!! Това вече и децата го знаят...

Коментар

• За съжаление акциите в този момент се влияят от липсата на информация за това какво се случва с балансите на банките по света и у нас. При такъв отчет на ПИБ мога само да очаквам да понеса още загуби от акциите ми в нея. И политиците, и банкерите, всички в тази страна си заравят главата в пясъка.
                Като пример - никаква информация за кредитното качество, и особено защо реинтегрираните провизии са по-големи от разходите за обезценка? При нормални обстоятелства - хубаво, но при финансова криза - как така?
                Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Много добър отчет. На мен най-много ми харесаха ръстовете по някои ключови пера от баланса от средата на 2008 до момента. Браво на ПИБ. Сега ще прочета и бележките.

Коментар

• Първоначално изпратено от Romeo_1978
                    Веднага си потърси психиатър и клиника в която да те настанят !

Първоначално изпратено от Romeo_1978
                    Срив до 1.12лв. продава ! А от ПИБ упорито мълчат ! Защо ли ? Просто Факти !
                    Тъжна история за жалост.......много тъжна......
                    Дебело човече, аз ти задавам вече няколко пъти въпроси, а ти упорито мълчиш? Защо ли ? Просто Факти !

1. Разбрах, че ти свалят предаването от ефир и ти оставаш без работа!
                    2. Разбрах, че този път от КФН-то са се подготвили доста сериозно и ще ти скъсат главата!
                    3. Разбрах, че Командира Костов ама изобщо не е доволен от теб в свещената битка за разбиване на банковата система и вече си е намерил друг откачалник, който да плямпа глупости по цял ден !
                    4. Разбрах, че във връзка с точка 3. ще трябва да върнеш парите, които са ти дали предварително !
                    5. Вече разбрахме, че в сайта сам си задаваш въпросите и сам си отговаряш по няколко пъти и тъй като никой не чете твоя сайт ти задаваш същите тъпи въпроси и в инвестор.бг . Но така и не ми отговори на въпросите защо в смешното предаване, което водиш предварително се разбирате с така наречените зрители какви въпроси да ти задават?

Това са много факти а ти мълчиш ! ЗАЩО ЛИ ?????
                    Абе ти по-добре ми отговори на въпросите, ама като гледам как избягваш темата май нещата за които говоря, не са далече от истината. А за мойто психическо здраве не се притеснявай, по скоро мисли как ще връщаш парите които си взел!
                    А бе Пепи като толкова ги разбираш , спориш с 10 човека, а те всички са заблудени, публикуваш толкова "Факти"....и сега разбирам че явно си се нагълтал с "чисти" пари, един друг разбирач ще те посъветва като си тръгнал да взимаш, вземи още и направи своя банка..поне да пробваш/докажеш опортюнити коста на заемите си. Журналист, финансит, инвеститор, кредитор, от депозити много разбираш...вземи още 6-7 като тебе и отворете НОВА БГ Банка и покажете как се прави..щото нали знаеш че една патка мислила, мислила, а накрая не го доизмислила.

Коментар

• Първоначално изпратено от frei1974
                      Мислиш ли че не са знаели колко ще е печалбата-според мен калкулират бъдещето-където не се знае дали ще има печалба.
                      Първоначално изпратено от Marti
                      50 931 000 печалба за годината,малко повече от миналогодишната. Утре май сме на горе, освен ако някой фонд няма още за чистене
                      Да мисля, че не са знаели! - всички публични дружества обявяват първо на борсата - преди това - това е само вътрешна информация и могат да бъдат съдени. Както Пешо може да бъде съден за манипулация на пазара.
                      Акциите в тоя момент не се влияят от резултатите на публичните дружества!!!!!! Това вече и децата го знаят...
                      Crash&Burn

Коментар

• Продавайте, продавайте ще ви ги купим пък после ще спуснете кепенци и ще гледате )

Коментар

• Първоначално изпратено от Barky
                          Първоначално изпратено от Marti
                          50 931 000 печалба за годината,малко повече от миналогодишната. Утре май сме на горе, освен ако някой фонд няма още за чистене
                          Не се ли разбра най накрая, че резултатита на банката нямат нищо общо с цената на акцията по време на световна финансова криза и 100 милионна да направят - не могат да влияят на случващото си по света и у нас!!!!!!!!!
                          Кризата ще си мине, а потенциала нагоре е в пъти !

Коментар

• Първоначално изпратено от Marti
                            Не се ли разбра най накрая, че резултатита на банката нямат нищо общо с цената на акцията по време на световна финансова криза и 100 милионна да направят - не могат да влияят на случващото си по света и у нас!!!!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от frei1974
                              Отчетче.Леко увеличение на печалбата.
                              Хайде да не вадим нещата от контекст!

51 милиона за 2008 са изключително постижение, след всичко което им се случи през тази година, то не бяха слухове, то не бяха кризи.

Кредитният портфейл расте адекватно към 31.12.2008 г. балансовата стойност на кредитния портфейл е 2,946 млн. лв. спрямо 2,768 млн. лв. към 31.12.2007 г. Нетното нарастване е в размер на 178 млн. лв, нека някой каже, че не кредитират! Защото има и погашения, които са падежирали през годината - а това е само нарстването!

Активите за нарастнали -към 31.12.2008 г. e 4,256 млн. лв. и е с 51 млн. лв. повече спрямо 31.12.2007 г., но погасиха 400 милиона лева по облигацията .

Банката е с ликвидност - моля, отбележете - 26,30%, изчислен съгласно Наредба № 11 на БНБ.

Коефициентът на капиталова адекватност на ПИБ АД към 31 декември 2008 г. достига 12,69 % в резултат на капитализиране на печалбата за първо полугодие на 2008 г. При изчисляване на капиталовата адекватност ПИБ прилага новото споразумение за капитала (Базел II), така както е възприето в европейските директиви и Наредба №8 на БНБ.

Към 31 декември 2008 г. общият брой на клоновете и офисите на Първа инвестиционна банка АД в България и в чужбина достигна 160. През годината бяха открити 43 нови офиса в София и в градовете Ботевград, Разлог, Банско, Стара Загора, Пловдив, Мездра, Ямбол, Велико Търново, Нови Пазар, Созопол, Русе, Дулово, Разград, Бургас, Габрово, Казанлък, Девня, Асеновград, Кърджали, Дупница, Благоевград, Варна, Добрич и Пазарджик.

Браво на ПИБ!!!!!!!
                              Crash&Burn

Коментар

• При положение, че дават потребителски на 15+ % , просто не ги мислете, единственно чуждата конкуренция може да им спретне номер
                                При такава печалба и нормален пазар цената трябва да е в пъти нагоре.

Коментар

X