IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проучване и добив на нефт и газ АД (NGAZ / GAZ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Heraclitus, занесе ли си торбицата, с която да подкрепяш ДЦК-тата))

Можеш ли да обясниш, ако петролът нарастне с още 30-40% къде ще отиде инфлацията и колко ще спечели Инвесторр от покачването на цената на Газ дори с 100%

Инвесторр, и аз за реализъм малко си мислех))Какво ще си купиш в повече със спечелените парички от Газ, ако светът навлезе в рецесия - една Тата кола и ще обикаляш да гледаш тъжните физиономии на хората...

Коментар

• Investorr
      Цената на GAZ ще се покачи не когато се покачи цената на нефта в световен мащаб така, че недей да се радваш много на покачването на цената на нефта, защото това ще ти донесе повече загуби отколкото печалби.
      Перспективите пред дружеството са перфектни, но не е спекутивна позицията. Много време нищо не се е случвало тук( като новини примерно), а сигурно има какво да се каже.
      Аз съм много позитивен тук!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
        Докато дойде таз кола на Тата-та, я камилата, я камиларя))

Как заради една компания, можеш да се радваш на покачването на цената на един основен ресурс за икономиката - никога няма да го проумея това.
        Газ има на каква база да расте без петролът да стига 150-200-1000...)
        Е, Съни, аз съм реалист, не става въпрос за радване или не, а затова как виждам цената на една стока ) Според мен ще се качва петролът всяка следваща година с проценти над световната инфлация, независимо от това дали ще има Рецесия в САЩ или не ) А, че има връзка с ПДНГ, има и то голяма, понеже дружеството има повече от 12 концесии за добив на нефт и газ и поне 3 за проучване на евентуални находища ) Като не се инвестира достатъчно за проучване и добив на нефт, цената му ще расте още, това е сигурно, а такива инвестиции липсват, понеже до скоро - 1998 г. цената му е била много евтина под 20$ за барел )

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
          Докато дойде таз кола на Тата-та, я камилата, я камиларя))

Как заради една компания, можеш да се радваш на покачването на цената на един основен ресурс за икономиката - никога няма да го проумея това.
          съни я викам да дойде Татра-та. тея мангали да си карат слоновете там у Дели. Тука ни не требят.

Коментар

• Докато дойде таз кола на Тата-та, я камилата, я камиларя))

Коментар

• http://news.automedia.bg/read/3412.html

Индийската компания Tata Motors представи колата за $2500

10.01.2008 11:01

Днес в Делхи, Tata Motors показа дългоочакваната си разработка за ултра евтина кола, която има за цел да направи притежанието на автомобил достъпно за милиони хора по света.

Ще стане ли според вас петролът 150$ до края на 2008, или поскъпване от над 50% за втора поредна година )) Скъпият петрол се компенсира от по-евтини превозни средства ))

Коментар

• Ами О2, нямам нищо конкретно предвид, освен да се обърне внимание и на консолидирания отчет за 2007 г., както и следващите, които ще излизат, заради вече започналото своята дейност дружество Химимпорт ойл, като само от дейността на него - без да се отчитат възможностите за увеличаване на добива на нефт и газ и покачващите им се цени на международните пазари, очаквам да се подобри показателя P/S за края на 2007 и вече по-чувствително през 2008 г. )

А, за фонда на Бенча, просто не го виждам без ГАЗ )

Коментар

• Investorrr, tozi fond na Bencha verno e dosta interesen produkt ...

Коментар

• Да ти кажа честно не съм прочел тази информация.Просто разсъждавах за изкупуването от миналата година на цена от около 13,90 лв а днес гледам как големите натискат здраво цената, като че ли ние дребните инвеститори ще вземем да извадим от ръкава милиони за да избутаме цената нагоре.В този ред мисли предполагам че се очакват мноооого положителни новини и то съвсем скоро,като се вземе в предвид как изведнъж сякаш режисирано се наредиха големи продава и рязко се отдръпнаха купувачите при почти нулев обем търговия.Лично мнение.Ти "инвеститор" следиш тази позиция,бъди така добър да ни кажеш нещо повече ако имаш нещо в предвид......мерси

Коментар

• O2, да не би да имаш това предвид )

http://www.investor.bg/?id=58932

"ДФ БенчМарк Фонд 4 Енергетика е с умерен до високорисков профил и ще инвестира в акции на български и чуждестранни емитенти, опериращи в сектор „Енергетика“, включително, но не само и в компании в сферата на добива на енергийни източници, електроцентрали и енерго-разпределителни дружества и компании, разработващи алтернативни източници на енергия (до 90%), в дългови ценни книжа на емитенти, отговарящи на горепосочените условия (до 30%), както и в деривативни инструменти (до 30%)."

Коментар

• И аз съм на това мнение, което си изказал ) Не случайно и на никой не му се продава на 12.80 лв. ) Това, което краткосрочно трябва да се следи, според мен, са как върви реализацията с продажбата на Парк Билд ЕООД, как върви сондажа на Американците край с. Девенци, Червен бряг, започнал на 02.06.2007 г., от което според мен ще се получи знак и за евентуален добър резултат от сондажа на ПДНГ край Новачене, Жернов, трябва да се следи и какво става с 3Д проучванията на по-големите находища на ПДНГ, които се правят, понеже на пресконференцията през април 2007 г., са заявили намерения да увеличат добива през 2008 г. ) За проектите в чубина, няма нужда да коментираме, според мен са в средносрочен план )

Коментар

• Като гледам как са се наредили офертите ми се струва че се подготвя почвата за прехвърляне на голям пакет или вълната се отдръпва за да удари мощно,някакви мнения колеги?

Коментар

• Петролът чукна за първи път 100 $ за барел. Едва ли има, някой, който да не е наясно със средносрочната и дългосрочна тенденция в тази насока ))

Коментар

• http://www.bloomberg.com/apps/news?p...YiI&refer=home

Jan. 2 (Bloomberg) -- Crude oil futures rose above $97 in New York, extending last year's 57 percent gain, on speculation that U.S. stockpiles fell for a seventh week.

....

``Longer term, all the energy sectors will trend higher in 2008 and 2009,'' Peter McGuire, managing director of Commodity Warrants Australia in Sydney, said in an interview today. ``There are geopolitical tensions, there are a number of other factors that can contribute to price rises.''

Коментар

• браво, евала !
                                луд умора нема! като влюбените...
                                дори и по празниците!

Честито Рождество Христово! и на ГАЗ-имащите :P
                                (и аз имам)

Рано или късно, Слънцето ще огрее и кучия "ГАЗ"
                                "the trend is your friend until the end..."

Коментар

Working...
                                X