IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проучване и добив на нефт и газ АД (NGAZ / GAZ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.investor.bg/?id=58617

....

Именно Индия и Китай са в основата на поскъпването и на другата основна суровина – петролът. От началото на годината черното злато повиши цената си с над 50 на сто, като за това влияние оказват и ред други обстоятелства. Двигател на цените, както и през предишните години беше увеличеното търсене в развиващите се страни, както и в най-големият потребител на петрол – САЩ. Нарасналото търсене в Китай и другите азиатски държави, където все още се практикува фиксиране на петролните цени, доведе до силно търсене на суровината дори след опасенията за рецесия в САЩ.

....

В момента в Китай тече правителствена програма за насърчаване на потреблението от населението им в селските райони )) За какво търсене говорим ) Казват, че проблема с цената на петрола, не идва от неговата липса, а от липсата на инвестиции за проучване, добив и транспорт на петрол ) Сами си правете изводите. Весела коледа ))))

Коментар

• Да ви кажа само, дружество, което инвестира в технологии за проучване на нефт и газ, прави сондажи в БГ, подготвя проекти в чужбина, пак за проучвания и добив, преструктурира портфейла си, управлява рационално недвижимите си имоти, при цени на петрола от 90$ за барел, и средносрочни перспективи от 150-200$ за барел, може само да увеличава стойността си и рано или късно, какъвто и да е пазарът, каквито и пари да се оттеглят от пазара, такова дружество, ще бъде оценено, независимо от това ) Първо, чужденците, ще оценят такова дружество ))

Коментар

• )

Коментар

• От доста време забелязвам, че клиенти на Еврофинанс проявяват свенливo интерес към позицията, днес, очевидно ги е огряло ))))

Коментар

• Тука има тука нема, както бе казал един колега от дрег форум......

Коментар

• Идва му реда скоро май

Коментар

• ...
                ОПА..
                Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
                  Ако имаш изпреварваща информация, за това какво става със сондажа, който ГАЗ прави в района на Новачене, Жернов - понеже на мен ми се вижда най-сериозен, от трите сондажа, които правят, както и с проектите на дружеството в чужбина, може, според мен да заключиш, дали работата е ялова или не ) Ако пък нямаш такава информация, според мен, не бива да прибързваш със заключенията )
                  Опитвам се да търся по- бързи печалби,(когато може)но ако ми обещават ,че ще прокарат тунел през цялата планета ,ще повярвам, но няма да заложа и ще се зарадвам на успеха,а със заключения не бързам, дори не правя,само ми се иска всички да печелим!

Коментар

• Ако имаш изпреварваща информация, за това какво става със сондажа, който ГАЗ прави в района на Новачене, Жернов - понеже на мен ми се вижда най-сериозен, от трите сондажа, които правят, както и с проектите на дружеството в чужбина, може, според мен да заключиш, дали работата е ялова или не ) Ако пък нямаш такава информация, според мен, не бива да прибързваш със заключенията )

Коментар

• Investorrr-е ,малко ялова я виждам твоята нефтено-газова любов,изживя я дълго платонически ,опитах и аз да участвам,но тук аз шведска тройка няма да правя!:-)

Коментар

• Две много сериозни дружества влязоха под шапката на ГАЗ тази година: Химимпорт ойл и Шабла голф, моето мнение, е че пазарът не ги отчете въобще в цената на акциите на ГАЗ ) Продължавам да мисля, че не те ще са основните дружества, които да определят фундамента на ГАЗ. А, какво става с Парк Билд ЕООД, ако някой може да каже нещо )

Коментар

• аз явно съм проспал създаването на дружеството

Коментар

• 2007-03-20 - Други новини.....

В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Проучване и добив на нефт и газ АД-София /GAZ/: С Решение на СГС от 13.03.2007 год. е вписано учредяването на Химимпорт ойл АД-София, в което Проучване и добив на нефт и газ ЕАД притежава 255 000 броя акции, представляващи 51 % от капитала на новоучреденото дружество.

Коментар

• За това дружество, знаеме още от началото на 2007 г., когато е създадено, ГАЗ държи контролния пакет - 51% от капитала му. Аз съм убеден, че има много хляб в това дружество. За сайта, много мерси, сега го виждам )

Коментар

• Някой забелязал ли е, че мажоритаря си има ново дружество което ще се занимава с разпространение на петролни продукти. Даже и сайт си имат:
                                http://www.chimimportoil.bg/

http://www.chimimportoil.bg/content/view/17/38/lang,bg/

Коментар

Working...
                                X