Първоначално изпратено от Nikola
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КРЗ Одесос (ODES)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BSEtraderБай Брокер, сега ще те изненадам с малко цифри(признавам че и аз останах изненадан). Ако разглеждаш ликвидността като брой сделки и вземеш период от 3 месеца, 6 месеца или 1 година - с ХДПАТ има повече сдлеки отколкото с ОДЕС.
Не се заяждам и ми е ясно че оборотът е по-добър измерител!Не става само с COBOS, трябва и акъл!
Коментар
� -
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от АргоNe съм голям фен на техническия анализно искам да помоля феновете на техниката - да погледнат там индикаторите MACD, Momentuma, RSI и др..
Коментар
� -
Въпреки че поискахме свикването на извънредно общо събрание на КРЗ "Одесос" на 16 септември, нашият холдинг няма дългосрочен интерес към дружеството. Това заяви заяви за "Дневник" изпълнителният директор на дружеството Милчо Близнаков. Само преди дни по искане на холдинга беше насрочено извънредно общо събрание на акционерите. В дневния ред е включено искане за промени в управителните органи, увеличение на капитала за сметка на неразпределената печалба, както и отмяна на решението на предишното общо събрание за обратно изкупуване на акции.
Според Близнаков ръководството на холдинга има взето решение да се освободи от участията си в дружества, където не притежава мажоритарен дял. "Преди това обаче бихме искали да отразим реалните печалби на КРЗ "Одесос" в нашите счетоводни отчети и това е мотивът ни да поискаме и увеличение на капитала за сметка на миналите печалби. Смятаме да убедим останалите акционери, че е от полза за всички капиталът на дружеството да бъде увеличен с неразпределената печалба. Това ще подобри ликвидността на компанията и няма да засегне инвестиционните намерения на дружеството за покупката на нов плаващ док. Смятаме още, че решението за обратно изкупуване на до 3 на сто от акциите на дружеството, което беше взето на общото събрание преди месец, ще доведе до неоправдано харчене на печалбата", каза Близнаков. По думите му целта на искането е да бъде разпределен дивидент между акционерите. Още повече че в момента неразпределената печалба на КРЗ "Одесос" е малко над 18 млн. лв. По информация на "Дневник" въпросът дали да бъде разпределен дивидент от печалбата на КРЗ през миналата година е бил най-дискусионният по време на редовното общо събрание на 17 юни.
Коментар
�
Коментар