IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КРЗ Одесос (ODES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Nikola
    Арго РСИ (20/50) показват, че аксията си става oversold. MACD, обаче показва, че позитивния тренд е още силен. Дивергенцията между EMA 10 и ЕМА 25 е доста голяма. Това е в най-общини линии от техническа гледна точка. УСПЕХ.
    това са пълни глупости

Коментар

• BSETrader,
      Може би трябва да предложим да променят метода за изчисляване на BG40, като например всяка акция в него да влияе пропорционално на индекса пропортционално на пазарната си капитализация. Но все пак HDPAT е суперизмислена фирма. Не че ODES е цвете, ама...

Коментар

• Abe tia tam Direktori i Akcioneri - niama li da dadat naj-nakraia po 250 lv za akcia i da im gi davame - nie spokoini - te dovolni - vsichki Happy

Коментар

• Критериите за включване в BG40 са само брой сделки и ХДПАТ има повече сделки от ОДЕС. Въпросът е че умишлено от борсата не го включиха в индекса, защото той се влияе от цената като абсолчтна стойност и поскъпването на ХДПАТ щеше да доведе до излитане на BG40

Успешна търговия!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader
            Бай Брокер, сега ще те изненадам с малко цифри (признавам че и аз останах изненадан). Ако разглеждаш ликвидността като брой сделки и вземеш период от 3 месеца, 6 месеца или 1 година - с ХДПАТ има повече сдлеки отколкото с ОДЕС.

Не се заяждам и ми е ясно че оборотът е по-добър измерител!
            Не ме изненадваш въобще. Нека не забравяме, че ХДПАТ е бивш ПФ, макар и малък. А при ПФ винаги има някакви бонови книжки да се размятат една по една и затова правят голям брой сделки. Чак точно не съм го смятал, но за включване в БГ40 критериите са точно брой сделки, оборот и т.н. Затова казвам, че щом ОДЕС е вътре, значи е отчел по-голяма ликвидност. Това разбира се е динамичен показател, така че всеки момент може да се промени.
            Не става само с COBOS, трябва и акъл!

Коментар

• Пацо, аз съм на много дебела сянка на сладолед и кафе, ама к'во да се прави бе човек, това показва боба за КРЗ-то. :-)

Коментар

• Пепи ти почна, като Митьо Пищова бе братче. Стой повече на сянка )

Коментар

• Ники, както винаги си много точен, MACD-то е супер и цената е с голям потенциал за покачване. ;-)

Коментар

• Mersi Никола, в този стил да не би да сме забравили нещо
                    Може би "convergence" сигналите на всички индикатори
                    Е това му хубавото на техниката -> индикатори и сигнали бол, има за всеки сърце да е широко, Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от Арго
                      Ne съм голям фен на техническия анализ но искам да помоля феновете на техниката - да погледнат там индикаторите MACD, Momentuma, RSI и др..
                      Арго РСИ (20/50) показват, че аксията си става overbought. MACD, обаче показва, че позитивния тренд е още силен. Дивергенцията между EMA 10 и ЕМА 25 е доста голяма. Това е в най-общини линии от техническа гледна точка. УСПЕХ.

Коментар

• Пепи , защо не отидеш в Шоуто на Слави. Ще бъдеш оценен от много по-голяма аудитория . :-))

Коментар

• Абе, к'во да ви кажа, баба ми хвърли боб и каза - виждам някакъв док, ама не какаъв да е док а плаващ, голям док и цената МНООГО нагоре 200-250лв, а да ВИ е на късмет чада мой! :-)

Коментар

• Ne съм голям фен на техническия анализ но искам да помоля феновете на техниката - да погледнат там индикаторите MACD, Momentuma, RSI и др. (каквото там им трябва ) -> за КРЗ-то, какво показват, каква е посоката, че от много приказки истината се не вижда , да ни осветлят малко...

Коментар

• Въпросът дали да бъде разпределен дивидент от печалбата на КРЗ през миналата година е бил най-дискусионният по време на редовното общо събрание на 17 юни.
                              И ще си остане такъв и на ...септемврийското.Колкото повече говорят от ХВАР, толкова повече май трябва да се мисли в обратна посока

Коментар

• Въпреки че поискахме свикването на извънредно общо събрание на КРЗ "Одесос" на 16 септември, нашият холдинг няма дългосрочен интерес към дружеството. Това заяви заяви за "Дневник" изпълнителният директор на дружеството Милчо Близнаков. Само преди дни по искане на холдинга беше насрочено извънредно общо събрание на акционерите. В дневния ред е включено искане за промени в управителните органи, увеличение на капитала за сметка на неразпределената печалба, както и отмяна на решението на предишното общо събрание за обратно изкупуване на акции.

Според Близнаков ръководството на холдинга има взето решение да се освободи от участията си в дружества, където не притежава мажоритарен дял. "Преди това обаче бихме искали да отразим реалните печалби на КРЗ "Одесос" в нашите счетоводни отчети и това е мотивът ни да поискаме и увеличение на капитала за сметка на миналите печалби. Смятаме да убедим останалите акционери, че е от полза за всички капиталът на дружеството да бъде увеличен с неразпределената печалба. Това ще подобри ликвидността на компанията и няма да засегне инвестиционните намерения на дружеството за покупката на нов плаващ док. Смятаме още, че решението за обратно изкупуване на до 3 на сто от акциите на дружеството, което беше взето на общото събрание преди месец, ще доведе до неоправдано харчене на печалбата", каза Близнаков. По думите му целта на искането е да бъде разпределен дивидент между акционерите. Още повече че в момента неразпределената печалба на КРЗ "Одесос" е малко над 18 млн. лв. По информация на "Дневник" въпросът дали да бъде разпределен дивидент от печалбата на КРЗ през миналата година е бил най-дискусионният по време на редовното общо събрание на 17 юни.

Коментар

X