IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КРЗ Одесос (ODES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Пламен
    има логика, ако собственикът на 9,2% от КРЗ и собственикът на акциите на Абас са едно и също лице. Което по моя информация вече е факт. ))
    точно така Пацо, логиката е желязна

Коментар

• Първоначално изпратено от Бай Брокер
      Под Нулата, говоря за ликвидност, а не за хубавост Дали едно дружество е хубаво е въпрос на субективна преценка. Ликвидността на акциите е обективен факт и се измерва с цифри. Просто коригирах колегата, че ОДЕС е по-ликвиден от ХДПАТ. А иначе аз инвестирам и в двете позиции.
      Бай Брокер, сега ще те изненадам с малко цифри (признавам че и аз останах изненадан). Ако разглеждаш ликвидността като брой сделки и вземеш период от 3 месеца, 6 месеца или 1 година - с ХДПАТ има повече сдлеки отколкото с ОДЕС.

Не се заяждам и ми е ясно че оборотът е по-добър измерител!

Коментар

• бгрд, С малко над 5% ли беше по-лесно или с 26%, то верно акъл не трябва Я Пепи ви обясни ква ша става, така че нема нужда от излишни нерви Онова за ХВАР беше казано, защото вероятно би ги устроило ХВАР да има спекулативни моменти в интервала до септември

Коментар

• Първоначално изпратено от Арго
          Мисля си така: Щом ТИМ владеят нещата по ОДЕС и ХВАР и т.н. защо ще чакат ХВАР да им дава акъл, те нали си имат...
          Не разбирам за какъв акъл ми говориш. Не знам как по-просто да го обясня: една група държи 26% от ОДЕС чрез няколко свързани с нея лица. Какво значение има чрез кое от тези лица групата ще поиска ОСА?

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero

Брокере, по-спокойно! Това, че ОДЕС се търгува по-активно не го прави по-хубаво дружество. Примери колкото щеш!
            Под Нулата, говоря за ликвидност, а не за хубавост Дали едно дружество е хубаво е въпрос на субективна преценка. Ликвидността на акциите е обективен факт и се измерва с цифри. Просто коригирах колегата, че ОДЕС е по-ликвиден от ХДПАТ. А иначе аз инвестирам и в двете позиции.
            Не става само с COBOS, трябва и акъл!

Коментар

• Директора на КРЗ-то - 250 лв е цената на акция, всеки да си направи изводите. ;-)

Коментар

• има логика, ако собственикът на 9,2% от КРЗ и собственикът на акциите на Абас са едно и също лице. Което по моя информация вече е факт. ))

Коментар

• Помислете каква е логиката ХВАР първо да продаде 2/3 от пакета си в ОДЕСОС, а чак след това да иска сплит, който така добре оскъпява акциите.

Коментар

• КРЗ е с едностепенна форма на управление. явно авторът е имал предвид съвместон заседание на съветите на КРЗ одесос и КРЗ инвест. И то се проведе.

Коментар

• http://www.pozvanete.bg/pozvanete/ne...ata=2006-07-18

ТИМ иска и “КРЗ Одесос”

“Кораборемонтен завод Одесос” АД свиква извънредно Общо събрание на акционерите на 16 септември по искане на “Холдинг Варна А” АД, което притежава дялово участие от над 5%, съобщи Българска фондова борса – София. На събранието ще бъдат предложени за гласуване промени в Съвета на директорите, както и увеличение на капитала със собствени средства чрез преобразуване на цялата неразпределена печалба на дружеството.
                      На събранието ще бъде предложено още да бъдат отменени решенията на Общото събрание от 17 юни за обратно изкупуване на до 3% от капитала на “КРЗ Одесос” и за продължаване на договора за финансов брокераж с “КРЗ Инвест” АД. “Холдинг Варна А” намали дяловото си участие в капитала на “КРЗ Одесос” от 16,06% до 5% в края на юни, след като продаде на Централна кооперативна банка 9,22% от тях. “КРЗ Инвест” притежава дял от 43,36 на сто. Неразпределената печалба на “КРЗ Одесос” към края на миналата година възлиза на 18,21 млн. лв., което означава, че основният капитал на компанията може да бъде увеличен до 31 пъти. Според борсови специалисти близките до ТИМ ЦКБ и “Химимпорт” продължават да купуват малки пакети от КРЗ на борсата. Заради продължаващото изкупуване и заради искането за свикване на извънредно събрание, тази седмица ще се проведе съвместно заседание на управителния и надзорния съвети на “КРЗ Одесос”.

Пламен Енев

Коментар

• Одесос"

Николай Танев
                        Размер на шрифта:
                        Интересът на варненската икономическа група ТИМ към „Кораборемонтен завод Одесос" продължава да расте, съобщават борсови специалисти близки до икономическата групировка.
                        През последните няколко седмици ЦКБ и „Химимпорт", които са под влияние на варненското съдружие, продължават да изкупуват малки пакети от акции на кораборемонтния завод.

Припомняме, че именно от кооперативната банка придобиха пакет от 9.22% от капитала на КРЗ „Одесос" в края на юни, които бяха собственост на „Холдинг Варна А".

Корабостроителницата свиква извънредно общо събрание на акционерите на 16 септември, на което ще бъде подложено на гласуване увеличение на капитала със собствени средства чрез преобразуване на цялата неразпределена печалба на дружеството.

На събранието също така ще бъде предложено още да бъдат отменени решенията на Общото събрание от 17 юни за обратно изкупуване на до 3% от капитала на "КРЗ Одесос" и за продължаване на договора за финансов брокераж с "КРЗ Инвест" АД.

Коментар

• Мисля си така: Щом ТИМ владеят нещата по ОДЕС и ХВАР и т.н. защо ще чакат ХВАР да им дава акъл, те нали си имат... А Пепи нека да развява байряка, че такъв байряк като неговия просто нема Трябва да се сигнализира някак на потока кораби към КРЗ-то ..

Коментар

• Първоначално изпратено от bgrd

Абе хора, не разбрахте ли, че тимаджиите контролират ХВАР! И че с техните 5% държат общо около 26%. И че КРЗ Инвест доброволно или не ще работят за тях. Я хубаво помислете и навържете фактите. Защо поскъпна Одес-а след новината за ГАЗ? Не е ли защото пазарът (в т.ч. аз и Пепи) очаква сплитове и по другите тимаджийски позиции?
                            Прав си, bgrd. Аз дори очаквам по-голямо поскъпване през следващите дни по позицията, най-вече поради факта, че голяма част от инвеститорите все още не вярват, че увеличението ще стане. Според мен това бе начина - ХВАР свиква събранието и всички се съгласяват. Все пак 30 или 40 нови акции добре ще ни дойдат, нали

Коментар

• Първоначално изпратено от Бай Брокер
                              Пич, как не те досрамя да сложиш ОДЕС и ХДПАТ в един кюп? Случайно да ти е известно, че ОДЕС е в БГ40, който включва най-ликвидните позиции, а ХДПАТ не е?
                              Брокере, по-спокойно! Това, че ОДЕС се търгува по-активно не го прави по-хубаво дружество. Примери колкото щеш!

Коментар

• Като илюстрация за намеренията на собствениците на ЦКБ само ще вмъкна, че днес брокера на банката е купил 570 акции на ср. цена 145.66, което е над 1/4 от дневната търговия по позицията.

Коментар

Working...
                                X