IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спарки Елтос АД (ELTS / ELTOS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Ти да не си нещо свързан с елтос че чак така го защитаваш. щото като прегледах книгата му на акционерите там физическо лице с над 5 бона инвестиция май няма към момента
    Не, понякога се ядосвам като чета във форума разсъжденията на дървени философи като тебе, и после се ядосвам на себе си, че се "връзвам" на тях и че си загубих часове с безсмислени спорове

Коментар

• Сега ни обясни колко загуба понеса от гениалната си инвестиция

Коментар

• Първоначално изпратено от ST Разгледай мнение
        През цялото това време глупостите ги пишеше само ти.
        Ти да не си нещо свързан с елтос че чак така го защитаваш. щото като прегледах книгата му на акционерите там физическо лице с над 5 бона инвестиция май няма към момента

Коментар

необмислени друг път, ти през цялото време твърдиш някакви пълни глупости. да си замълча след подобна твоя простотия свързана с мой пост означава да призная че си прав. Сори но не съм привърженик на по умния отстъпва. някой голям идиот е измислил тази мисъл.
          През цялото това време глупостите ги пишеше само ти.
          А избора ти на ИХЛБЛ беше черешката на тортата.
          От там нататък думите са излишни

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Големия аналитик се е набил яко
            Нямаш идея какъв процент от активите съм вкарал, нямаш идея защо съм го направил и нямаш идея какво мисля да правя след това. Така че си стой при унипак и се радвай как инвестицията ти от 100 лева е пораснала до 200

Коментар

• Големия аналитик се е набил яко

Коментар

Наистина, последно.
                Цялото нещо тръгна от цяла серия твои необмислени изказвания.
                Справка: цели страници назад
                необмислени друг път, ти през цялото време твърдиш някакви пълни глупости. да си замълча след подобна твоя простотия свързана с мой пост означава да призная че си прав. Сори но не съм привърженик на по умния отстъпва. някой голям идиот е измислил тази мисъл.

Коментар

Ами като гледам не съм тръгнал да защитавам ихлб. И очевидно не ме интересуват особено мнението на другите за това какво аз правя.

А целия разговор за елтос тръгна от едно мое хахаха. Можеше да си остане и само до там.
                  Наистина, последно.
                  Цялото нещо тръгна от цяла серия твои необмислени изказвания.
                  Справка: цели страници назад

Коментар

• Ами като гледам не съм тръгнал да защитавам ихлб. И очевидно не ме интересуват особено мнението на другите за това какво аз правя.

А целия разговор за елтос тръгна от едно мое хахаха. Можеше да си остане и само до там.

Коментар

Аз си имам причини защо правя едно или друго. Ако още падне цената на ихлб ще съм още по доволен. Това обаче не означава че не съм прав за елтос
                      Не е истина. Пак се омота.
                      От последното изказване (надявам се да е последно) става ясно следното :
                      1. Само ти имаш право да "си имаш причини защо правиш едно или друго"
                      2. Другите нямат право на това
                      3. Другите са длъжни да търпят твоите словоизлияния, по темата на всяка една акция, в която ти не си инвестирал, но много държиш да си кажеш "компетентно" мнение
                      Относно Елтос - не, не си прав. Но не е нужно, а и няма смисъл да ти обяснявам защо е така. От самото начало ти намекнах да не отделяш "анализите" ти, от текущата цена на акцията
                      А, иначе специално те поздравявам, че си се насочил към ИХЛБЛ. Вероятно много дълго и задълбочено си я избирал
                      И хайде, мирясай накрая. Вярно си като трол
                      Last edited by ST; 30.12.2011, 01:02.

Коментар

Щом многократно е казвал, че е фен и е инвестирал в ИХЛБЛ - определено е направил точния избор. Тази акция много му подхожда и точно според посочените по-долу негови критерии

Отрицателен паричен поток от оперативна дейност
                        91 млн. лв краткосрочно финансиране от финансови институции
                        56 млн. лв дългосрочно финансиране от фин. институции
                        Нетна загуба
                        При кредити от около 150 млн. лв - ЕБИТДА - 7-8 млн

Няма нужда от повече коментар
                        Аз си имам причини защо правя едно или друго. Ако още падне цената на ихлб ще съм още по доволен. Това обаче не означава че не съм прав за елтос

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          По принцип не е етично , но равновесие многократно го е казвал.... ИХБГ.
                          Дано спрете!
                          Щом многократно е казвал, че е фен и е инвестирал в ИХЛБЛ - определено е направил точния избор. Тази акция много му подхожда и точно според посочените по-долу негови критерии

Отрицателен паричен поток от оперативна дейност
                          91 млн. лв краткосрочно финансиране от финансови институции
                          56 млн. лв дългосрочно финансиране от фин. институции
                          Нетна загуба
                          При кредити от около 150 млн. лв - ЕБИТДА - 7-8 млн

Няма нужда от повече коментар

Коментар

• На кратко: ако не си инсайдър, работа в тази акция нямаш
                            Малко по-дълго: Тези които следят БФБ от по-дълго време знаят добре, че дружеството няма фундамент, няма стабилна борсова история, няма традиции. Добре помним, че това дружетво дръпна едва 2007 г., покрай някаква инсайдърска история, влезе в Софикс, набра някакъв капитал, излезе от Софикс, само инсайдърите от 2007 г. изкараха пари тук (изкараха много пари) Не е препоръка
                            There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• глупости защото не ти изнасят. Как би определил един човек който е затънал в дългове и в същото време банките му отпускат други кредити с които той да си плаща сметките. Напрактика всичките сметки. плюс част от това което връща за самите дългове. Ами аз бих го определил като на косъм от фалит.

да видим как са нещата при елтос. Ами на тях ебитда не им стига да си платят дори само краткосрочния дълг. Т.е. целия им паричен поток генериран от дружеството не достига за заплащане дори на краткосрочния им дълг, да не говорим за частта от главницата на дългосрочния им дълг.

Обаче както казваш банките са им отпуснали кредити с които да си посрещат и ликвидните им проблеми, или с други думи да си плащат част от разходите. Ако това състояние продължи то ще води до все по-голямо трупане на дълг, защото паричните потоци генерирани от дружеството са на несъстоятелно ниво.

Послушах съвета ти и задълбах малко по-дълбоко в отчетите им сигурен съм че вече съжаляваш че си ми дал тази идея. И какво се получава - ами че те и тази печалба дето я имат се получава заради счетоводни трикове. Нормата им на амортизация на някой активи е доста по-ниска от данъчно призната такава. В същото време обаче голяма част от дълготрайните им активи е в доста голяма степен амортизирана - мога да напиша и конкретните проценти - но си мисля че все пак можеш да си ги сметнеш и сам.

та значи дружеството изкарва някаква печалба която не е длъжно да я изкарва, и в същото време не инвестира. А ще му се наложи да инвестира - да ги пита човек какво са ги правили тези големи кредити тогава. И с какъв акъл банките са им ги дали. на мен ми прилича на яко пудрене на отчети. Пак заради банките предполагам.

за съжаление отчетите им страдат от традиционното за кофти българските мажоритари недостатъчна информация. Никъде не успях да намеря какви са тези кредити, кога им е падежа, какви лихви плащат и коя банка им се е вързала да налива пари в бездънната им яма.

Е да но банките не са идиоти, по някое време ще се усетят и ще им спрат кранчето. И какво ще се случи тогава с тази ликвидност за която говориш. Ами ще пресъхне набързо. И тогава ли ще говориш че всичко си им е ок.

Коментар

Това че имат или не одобрено оборотно финансиране с или без достатъчно лимити, поне за мен не ги освобождава от задължението да генерират кеш и те самите. Ок за теб е нормално една фирма единствения начин да може да си плаща сметките е като взима кредити - одобрени разбира се За мен това не е нормално. За мен такава фирма има ликвидни проблеми, защото генерирането на кеш е извън нея, идва от банката.
                                .................................................. .............
                                От този абзац, на всеки ред са писани глупости. И се учудвам как не осъзнаваш, че пишеш глупости. И пак е каша това, което си написал. И къде видя, че "една фирма единствения начин да може да си плаща сметките е като взима кредити"? Наистина недоумявам.
                                Ама то е все едно да се спори с телевизора
                                Last edited by ST; 30.12.2011, 00:00.

Коментар

Working...
                                X