IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
    Другите борси падат с 2-3% ,но нашата е бетон,едно Атерко опита движение надолу,но и то се върна.
    При Алетерко е заради увеличението на капитала и според мен няма никаква връзка с перспективите като цяло. Няма продавачи, нито купувачи. Може би по отчетите леко ще мръднем и после пак заспиваме...
    Експатци се мъчат да направят нещо - къс фонд, дълъг, но просто няма участници.
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Другите борси падат с 2-3% ,но нашата е бетон,едно Алтерко опита движение надолу,но и то се върна.
      Last edited by Grosss; 27.01.2020, 15:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
        Тук пишете за всичко друго но не и за политическия фактор.....който може да да окаже влияние на БФБ......
        Не става въпрос за вота на недоверие или за боклука и водата на държавата.....
        Тиквата в момента е на между чичо Сам и Сибирската мечка....коя ще го изяде първа...
        Не знам дали ще устиска до пролетта......?
        Важно е с какво ще го запомни Българският народ а разни чичовци и мечки майната им.

Коментар

• Тук пишете за всичко друго но не и за политическия фактор.....който може да да окаже влияние на БФБ......
          Не става въпрос за вота на недоверие или за боклука и водата на държавата.....
          Тиквата в момента е на между чичо Сам и Сибирската мечка....коя ще го изяде първа...
          Не знам дали ще устиска до пролетта......?

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
            Вече мина 1 час работа на борсата а от новото ППП на Телелинк няма минали и една акция,да не са го отменили?
            https://www.investor.bg/novini-i-ana...anuari-297410/
            Предлагането на "Телелинк" няма да започне на 27 януари

БФБ все още не е определила начална дата за търговия с акциите на дружеството

Коментар

• Вече мина 1 час работа на борсата а от новото ППП на Телелинк няма минали и една акция,да не са го отменили?

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Това е ....
                Мила, Съни!
                Мислех, че онзи разговор за борсата е вече приключил и няколко дни не бях отварял темата. Без особен ентусиазъм кликнах тук преди гасене на компа, но след някалко минути стоях занитен за стола и ококорен като жабок в размножителен период. Изначално усетих леко изчервяване, което после премина почти в тъмно мораво.

Не ти вярвам много, защото ти видимо си чела много по тази тема и няма начин да не си попадала на по-верни и стойностни размишления по въпроса. Ама въпреки това ме напълзя свенлива „гордост“ поради възникване на подозрение, че съм сложил някаква скромна тухличка в забележителната сграда, която са вдигнали някои колеги – безспорни професионални авторитети в тази област. Да си призная честно, доста импровизирано сътворих една разхвърляна картина, която имаше основно за цел да демонстрира чрез неизбежно сравняване с някакъв условен образец, неотрадното дередже на действителното ни състояние. Не съм си задавал въпроса дали съм се справил или пък не?! Това е форум, все пак!

Радвам се, че точно ти си ме разбрала. Натъртвам на последното защото именно ти можеш да напишеш и страница забележителен текст, но също и само една хирургически точна дума. Е, тирадите се възприемат трудно, натоварват, досаждат. Аз притежавам обемиста ведомост на колеги, които ми се дразнят, демонстрират досада, дори по-интензивни чувства. Имат своите сериозни основания с оглед на мястото. Някой тарикатлък за бърза доходност по ще си дойде на сгода тук. Е, всичко е въпрос на нагласи и индивидуални особености, на стил и метод. Ако се случи, че бъдеш нападната скоро и без повод, да не с е чудиш! А пък аз ще се гордея, защото без съмнение в случката ще има замесена и неизбежна капка ревност.
                Нещата от живота, кво да правим?!

Добър живот и хубава приказка хич не омръзват.

Може и да греша в дрънканиците си, но ако дори и за момент приемем условно, че има нещо верно в приказките ми, значи нещата са сериозни (описаната картина е белег на сериозна диагноза) и следва да имаме готовност за приемане на мерки, дори сериозни мерки. Говоря за лични мерки, породени от сериозни предизвикателства. За страната има кой да мисли и той гарантирано няма да иска да чуе нищо. Вече имаме опит от 2008, когато премиерът на България каза, че страната не я лови световната криза, а после всички вкупом изядохме яко калая. При някакво хипотетично повторение на сходен сценарий, ние ще сме поставени на особено силно течение. Особено тези, които хипотетично бъдат хванати в лоши (неподходящи) позиции и моменти. Нямам представа за оставащото време.

Няма значение, че някакъв си анонимник бил казал нещо-си в някакъв форум за някаква си там борса. Факт е, обаче, че има натрупване на тревожни обстоятелства от най-различни видове, а при нас нещата са утежнени допълнително поради местна специфика. Всеки трябва да си постави тежките въпроси и да си даде поне сам на себе си честните отговори.

Поздрави!

Коментар

• Именно потвърждение на лошия сигнал, че партидите им отиват в НОИ, защото пенсионирането на тези няма да се отложи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                    Нов удар към Пенсионните ли се готви с отпадането на тези 5 г които бяха за правото да избираш?
                    какво да избираш, дали да се местиш в НОЙ ли? До кога е срока, и как става местенето, някой знае ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                      Нов удар към Пенсионните ли се готви с отпадането на тези 5 г които бяха за правото да избираш?
                      А това:

Отлагат старта на изплащането на втората пенсия?

Коментар

• Нов удар към Пенсионните ли се готви с отпадането на тези 5 г които бяха за правото да избираш?

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Когато инвеститорите проумеят това и се обединят за мерки за промяна ще има смисъл да си говорим за технически параметри и влизащи инвестиции
                          Инвеститорите почти са го проумяли, точно те го и искат, но да вземат да го проумеят и мажоритарите, а не да се правят на хитри лисици, чиято "хитрост" видимо свършва, колчем се стигне до фактора алчност.

Коментар

• Колко ли бизнеси споделят същия натиск и съдба като Лотарията? Кой знае и с Пътищата може да е било така. Откъде за дивиденти като първо трябва да има за партиите.

Коментар

• Мани, мани, толкова романи сте изписали напоследък че човек абсурд да насмогне на нишката...мишън импосибъл.
                              Със сигурност Юго, Толстой, Дикенс и сие са се позасрамили.
                              Но понеже Съни е цитирала Начев и видях - съгласен с нея, ++ за него и от мен.
                              Last edited by pipbel; 24.01.2020, 23:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                                Начев, осъзнавам, че е трудно за много хора. Осъзнавам, че на тази борса инуитите имат предимство пред сензоритите, но така е в цял свят, просто тук поради определени причини е засилено. Осъзнавам, че има много проблеми, които са извън моята власт. Осъзнавам, че неща могат да се променят само по два начина, чрез действия, когато имаш властта да ги извършиш и чрез влияние върху хора, които имат власт да го направят. Аз нямам нито едно от двете. Следователно да рева по форума от сутрин до вечер е едно безсмислено мероприятие от което няма полза, но уви може да се нанесе огромна вреда на борсата. Пак ще кажа, че за да има търговия трябва да има двама участника, които имат различна мотивация, вярват, че могат да спечелят и имат инструмент през който да го изиграят. В случай, че някой от сутрин до вечер твърди, че на тази борса не може да се печели той я убива. Това е като публична екзекуция на пазара. Осъзнавам, че всеки описва своят живот и вероятно въпросният човек с болка описва как не може да печели, но това не означава, че не може да се печели. Убивайки вярата на хората, че могат да спечелят той прогонва участниците на този пазар и го убива. Това е зловредно поведение срещу което мога да застана показвайки нагледно примери за хубави неща, които се случват в България и конкретни случаи, когато на БФБ може да се печели. По отношение на инструментите, чрез които могат да се играят различни идеи аз нямам какво да направя. Радвам се, че се листнаха ДЦК, но това няма да проработи при условия на нулеви лихви, когато транзакционните разходи са дохода ти за години напред. Радвам се, че се появиха двата фонда на Експат особено късият. Надявам се да се появи още един фонд на друг индекс да може да има арбитраж. Надявам се да има къси на всички компоненти на двата индекса за да може да има арбитраж. Надявам се след години когато ликвидността скочи да се появят и някакви деривати. Но проста маржин търговия би била добро начало. Проблема е, че това нещо трябваше да се направи през 2007 г. когато имаше ликвидност и участници на пазара. Сега ще сработи много трудно защото участниците могат да си получат всичкото това и навън. Просто примитивните политически тролове с нищо не помагат а неосъзнато съсипват пазара. Ясно е, че не е умишлено. За да могат да понесат света го разделят на добрите те и лошият свят. Те са добри, но борсата е калпава и затова губят. Не е така. Нито те са добри или лоши нито света е добър или лош. Всичко е сиво. Но да се върна на това. Ясно е, че не всички печелят, но така е в цял свят.
                                Това за мотивационния модел, с който обясняваш процесите на борсата, го прочетох в няколко поредни поста, затова на опростенческия ти подход
                                ще съпоставя търкането на билетчета от лотарията, по която са луднали сега хората. От едната страна някой, загрижен за радостта им ги предлага, а от другата със замах грабещи ръце
                                А това, че критиките в един форум, от малкото изобщо в публичното пространство, убивали борсата, е толкова наивно мнение, че чак ми е неудобно да го коментирам.
                                Де да помагаха хвалбите по медиите от сутрин до вечер на икономическите успехи на правителството. Те са общодостъпните до инвеститорите!
                                Защо не им въздействат, според теб?

Коментар

Working...
                                X