If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
От година съм на БФБ, но толкова оживен седмица(от към брой сделки) не помня да е имало.Вече по-приятно да гледам в платформата, че преди 2-3 сделки за един час.
Е как при Софикс 500 се търгуват на П/Е 15-20, а на Софикс 1500 - 20-25? Значи или печалбите им трябва да се умножат, или П/Е-то
Средно ПЕ е нещо много обтекаемо. Ако го смяташ през медианата ще удари в момента към 15, но ако го претеглиш през капитализацията както прави борсата е 9,87 в момента. Хайде да го кажем 10, на софикс 510. Т.е. печалбата на индекса идва 51. Взимаме по 10% ръст за две години и печалбата след две години идва 62. Като сложиш 62*25 и Софикс идва 1542
Ако за година две този фонд удари десетина милиона, като нищо можем да видим софикс 1500. Ако се получи хубав тренд нагоре - както изглежда че се получава лесното купуване на акции ще става все по трудно. Фрий флоута все повече ще намалява и цените все повече ще растят. По някое време може да се получи и експоненциален ръст.
Ако за година две този фонд удари десетина милиона, като нищо можем да видим софикс 1500. Ако се получи хубав тренд нагоре - както изглежда че се получава лесното купуване на акции ще става все по трудно. Фрий флоута все повече ще намалява и цените все повече ще растят. По някое време може да се получи и експоненциален ръст.
Това за теб дестинация ли...
За кой път посещаваш този курорт...
интересното е, че миналото лято като обяви, че заминаваш на почивка на втория ръкав на халкидики не можеше правилно да го напишеш, а с карлуково се справяш без грешка ................. явно, често си виждал табелата и добре си запомнил как се пише
да се върнем към темата
днес купи от гагарин и сега си грезеш ноктите докато търсиш на КОЙ да прехвърлиш горещия картоф ли?
В България има доста хора, които са имали акции далеч преди 2007 г, познавам няколко такива. Избягали са отдавна, с доста лоши спомени заради спадовете около 2008 г .... Сигурно има и други типажи. Това все още не значи, че имаха пълни портфейли преди ръста, който започна последните седмици. хиляди могат да изреват, че са били отдавна на пазара. Но бяха ли тук с портфейли с акции преди ръстовете? Съдейки от ника ти, а и от това че изведнъж много се оживи в темата, имам своите убеждения какво се е случило с теб тези дни. Надявам се да появят още много ентусиасти, които да ме убеждават колко отдавна са на борсата и как са били заредени с акции, нищо, че допреди месеци във форума беше като през чумаво време и я имаше 5 човека да поемем риска да си признаем, че сме оптимисти, рискувайки да бъдем оплюти, я не...
Желая успех на всички. Притежавам акции на БФБ, не знам какво предстои на пазара ни и препоръки нямам никакви.
чукча писател, не читател, говорех за 2000 а ти намилаш за 2007. Продължаваш да дълбаеш с още глупости, недей
Коментар