Първоначално изпратено от ghettoff
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеЗа мен въпросът не е дали, а кога. Има вероятност да не уцеля времевия хоризонт, но вместо да критикувате моята прогноза по-добре вижте вашите за Софикс над 600. Те изглеждат още по-далечни към днешна дата.
1-во - никой не критикува твоята прогноза, а ти се казва на чист български да престанеш да дуднеш всеки ден едни и същи неща и числа .................. омръзна на целия форум всекидневно да чете щуротиите ти и мераците ти за софикс 400
2-ро - не съм чел някой по цял ден да пише за софикс 600
толкова ли ти е трудно да разбереш какво ти се казва или почвам да си мисля, че си някакъв дебил
пак ти казвам : ВСИЧКИ СА СИ ДАЛИ ПРОГНОЗИТЕ В ТЕМАТА КОЯТО НАПРАВИ ПО ТЕМАТА И НА НОВА ГОДИНА ЩЕ ВИДИМ КОЙ КРИВ , КОЙ ПРАВ
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениеточно за това ти пиша и пак ще ти го повторя ................. когато се върна във форума пак пишеше за спад на индексите, пак пишеше колко зле е положението в "реалния сектор" (все едно компаниите от БФБ не са във реалния сектор на икономиката) и пазара пак те изненада ..................... вместо спадове започна възходящия тренд ....................... както винаги до сега нещата се случват на обратно на това което си очаквал
какво те кара да си мислиш, че този път ще познаеш посоката? .............. единствено правилото на неработещия часовник е на твоя страна, налЕ
защо преди 1 година не написа, че чакаш софикс от 620 пункта да падне на 480 като ги разбираш толкова нещата, а от НГ не спираш да дуднеш как от 480 софка щяла да падне на 415 пункта
5 месеца вече ми стига да ти чета глупостите ................ ела обратно след 7 месеца и си изкарай темата от нафталина и кажи: "ето, казах, че софикс ще завърши годината на 415 пункта и познах" и ще получиш признанието на форума
до тогава (до края на годината) на никой с нищо няма да помогнеш с глупостите си всеки ден които безспирно бълваш защото вече ги научихме наизуст ...................... всеки има граница на търпение и моето вече се изчерпва по отношение на теб
Почти всички мои отигравания - било то любимите ти интрадей сделки за 150 лв., било то основните сделки в много по-еднозначна пазарна ситуация - могат да бъдат намерени на различни места във форума. Винаги съм бил честен да призная, когато пазарът откровено върви в обратната на моята основна посока и съм правил най-доброто да се нагодя. Ако имаш време и желание можеш да си поиграеш да потърсиш мои мнения от втората половина на 2012, от 2013 и 2014 година, за да видиш, че това което пиша е вярно. Разбира се, че ти ще селектираш мнения, които от взети от контекста ще се опитат да ме злепоставят, но нямам от какво да се притеснявам. От началото на 2015 до края на май нямам нито една сделка и имам шестцифрен пакет от акции на Трейс. Това също можеш да го запишеш за по-късни времена.
В това е и разковничето: Когато пазарът е надолу вие - "правилномислищите" - не играете и не приемате фактите. Всеки, който ви ги напомня и аргументира за вас пише глупости. Това си е ваш проблем, за който ще си платите лептата към пазара, когато му дойде времето.
А за това дали имаш търпение с мен или не, приятелю, ме боли онази работа. Пак ти казвам, че има копче игнор, което може да натиснеш и да не се занимаваш повече. Това е свободен форум и всеки може да пише и казва, каквото намери за добре. Ако и това не ти харесва, то си имате "друг" форум, в който инакомислищите не са поканени, налЕ?
Коментар
-
Ами че те миналата година поевтиняха с повече от 20%, а предните две поскъпнаха с повече от 20%. Не мога да разбера защо всичко това ви се струва толкова невероятно? Достатъчно е само да се случат събитията, които да подтикнат пазара към движения. За мен въпросът не е дали, а кога. Има вероятност да не уцеля времевия хоризонт, но вместо да критикувате моята прогноза по-добре вижте вашите за Софикс над 600. Те изглеждат още по-далечни към днешна дата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеГетов ,за да стане Софикс 415 трябва поне половината от дружествата да поевтинеят с 20 - 25 % от текущите нива.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеЗа Албена АД ще ти кажа съвсем точно. Когато дружеството няколко години поред не може да намери качествена работна ръка в туризма (и сега положението е трагично), то това ще бъде косвена причина да намалее притока от туристи, с което и притока на капитали, с което няма да може да се инвестира в и без това остарялата леглова база. Да не говорим, че Албена АД не се слави точно с агресивна инвестиционна култура. Така спиралата ще доведе до логичното.
Откликвам и на втория ти въпрос. Лихвите по депозитите и парите във фондовете са ок, но тези пари имат много по добри пазарни алтернативи към настоящия момент. Именно затова и борсата не расте. Няма нужда да бъдат инвестирани в дружества, които средносрочно ще отчитат намаляващи печалби при така или иначе високо П/Е. По добре да се наиграят там, където се наливат пари от централните банкери, а не от емигранти. После може да се върнат и у нас. Но дотогава има още известно време на спад. Равновесов беше обяснил фундаменталните зависимости.
Иначе за БФБ какво да говорим. Аз съм казал каквото имам да казвам. Трендът е мечи и ще спре най-рано на 415.
Гетов ,за да стане Софикс 415 трябва поне половината от дружествата да поевтинеят с 20 - 25 % от текущите нива. Имаш ли виждане кои са те ?
Предната седмица индексния изсипа акции за над 8 мил.лв и Софикса падна от 500 на 485. Действително бяха изсипани акциите само на 2 дружества - ХИМ и ЦКБ и пазара ги пое . В останалите позиции институционалните инвеститори инстит. инвеститори ги изкупиха чрез договорени сделки. Така ,че всички дружества имат подкрепа и едва ли ще бъде допуснат срив на цената на което и да е от тях .Още повече ,че всички следят дейността на ПФ под лупа и те едва ли ще допуснат да излязат на загуба.
Така че аз не виждам кое дружество може да потъне толкова и съотвенно не очаквам Софикс да отиде под 460 ( и то ако има Грексит ).
По скоро Софикс ще върне към 500 другия месец.
Аз виждам проблема по скоро в перманентната липса на ликвидност,която е породена от недоверието в управлението на БФБ,КФН ,политиците и голяма част от мажоритарите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеОпитваш се да ме провокираш на лична основа, което е признак на ниска култура и както виждаш не си го позволявам с теб. Общо взето нямам намерение да прекарам съботната си вечер в елементарна дискусия с теб. Понеже си като форумен ковчежник можеш да провериш, че се върнах точно когато започнаха възходящите движения на БФБ и спрях да играя общо взето когато спряха. Толкова по темата за познаване на посоката. Всичко друго с времето си. А сега лека и приятна вечер.
какво те кара да си мислиш, че този път ще познаеш посоката? .............. единствено правилото на неработещия часовник е на твоя страна, налЕ
защо преди 1 година не написа, че чакаш софикс от 620 пункта да падне на 480 като ги разбираш толкова нещата, а от НГ не спираш да дуднеш как от 480 софка щяла да падне на 415 пункта
5 месеца вече ми стига да ти чета глупостите ................ ела обратно след 7 месеца и си изкарай темата от нафталина и кажи: "ето, казах, че софикс ще завърши годината на 415 пункта и познах" и ще получиш признанието на форума
до тогава (до края на годината) на никой с нищо няма да помогнеш с глупостите си всеки ден които безспирно бълваш защото вече ги научихме наизуст ...................... всеки има граница на търпение и моето вече се изчерпва по отношение на теб
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеАбе кой ли не изяде по някое друго дръвце тогава. Или ти не изпита болка? Със сигурност е била по-голяма от моята като се има предвид джобните пари, с които играех. Отдавна забравени пари и добре научен урок. А пък ако мислиш, че не съм полезен на форума, то си има едно копче игнор и готово. Времето ще покаже дали съм полезен с възгледите си или не. Дори и да не позная с вижданията си, то едно корективно и противоположно мнение винаги е добре дошло. Ако не си сългасен имате един "друг" форум, в който всички да сте на едно мнение и да се надъхвате.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениесъщите неща очакваше и преди 2 години и половина като се завърна във форума ................. тогава пак чакаше апокалипсис на БФБ, но като не позна посоката взе да се радваш като малко дете на печалбите от 100-150 лв., налЕ
той спрелия часовник показва точно време два пъти в денонощието и в този ред на мисли ---> все някой ден и ти ще "познаеш" посоката, а след това няма да може да ти се затвори устата
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеАбе кой ли не изяде по някое друго дръвце тогава. Или ти не изпита болка? Със сигурност е била по-голяма от моята като се има предвид джобните пари, с които играех. Отдавна забравени пари и добре научен урок. А пък ако мислиш, че не съм полезен на форума, то си има едно копче игнор и готово. Времето ще покаже дали съм полезен с възгледите си или не. Дори и да не позная с вижданията си, то едно корективно и противоположно мнение винаги е добре дошло. Ако не си сългасен имате един "друг" форум, в който всички да сте на едно мнение и да се надъхвате.
той спрелия часовник показва точно време два пъти в денонощието и в този ред на мисли ---> все някой ден и ти ще "познаеш" посоката, а след това няма да може да ти се затвори устата
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеВ края на годината ще видим кой е крив и кой е прав
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениене чакай подобни неща от гетов ............... единственото с което той може да е полезен на форума е да разкаже колко дебел го яде през 2008 за да се види как вече 7 години болката му не намалява..
Коментар
Коментар