If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За Албена АД ще ти кажа съвсем точно. Когато дружеството няколко години поред не може да намери качествена работна ръка в туризма (и сега положението е трагично), то това ще бъде косвена причина да намалее притока от туристи, с което и притока на капитали, с което няма да може да се инвестира в и без това остарялата леглова база. Да не говорим, че Албена АД не се слави точно с агресивна инвестиционна култура. Така спиралата ще доведе до логичното.
Откликвам и на втория ти въпрос. Лихвите по депозитите и парите във фондовете са ок, но тези пари имат много по добри пазарни алтернативи към настоящия момент. Именно затова и борсата не расте. Няма нужда да бъдат инвестирани в дружества, които средносрочно ще отчитат намаляващи печалби при така или иначе високо П/Е. По добре да се наиграят там, където се наливат пари от централните банкери, а не от емигранти. После може да се върнат и у нас. Но дотогава има още известно време на спад. Равновесов беше обяснил фундаменталните зависимости.
Иначе за БФБ какво да говорим. Аз съм казал каквото имам да казвам. Трендът е мечи и ще спре най-рано на 415.
В края на годината ще видим кой е крив и кой е прав
Абе в интерес на истината 2008 дебелия го ядохме всички
да, но за някои е бил толкова дебел, че вече 7 години още не могат да забравят болката ................. а други дори не си спомняме вече какво беше през 2008
не чакай подобни неща от гетов ............... единственото с което той може да е полезен на форума е да разкаже колко дебел го яде през 2008 за да се види как вече 7 години болката му не намалява..
Абе в интерес на истината 2008 дебелия го ядохме всички
Готов, как точно влияят на БФБ нещата които си посочил А още по-интересно ми е по какъв начин биха повлияли на дружество като Албена АД примерно
И защо показвате неща които на вас ви отърват? Защо не кажете нещо за лихвите по депозитите, парите във фондовете и други подобни неща?
За Албена АД ще ти кажа съвсем точно. Когато дружеството няколко години поред не може да намери качествена работна ръка в туризма (и сега положението е трагично), то това ще бъде косвена причина да намалее притока от туристи, с което и притока на капитали, с което няма да може да се инвестира в и без това остарялата леглова база. Да не говорим, че Албена АД не се слави точно с агресивна инвестиционна култура. Така спиралата ще доведе до логичното.
Откликвам и на втория ти въпрос. Лихвите по депозитите и парите във фондовете са ок, но тези пари имат много по добри пазарни алтернативи към настоящия момент. Именно затова и борсата не расте. Няма нужда да бъдат инвестирани в дружества, които средносрочно ще отчитат намаляващи печалби при така или иначе високо П/Е. По добре да се наиграят там, където се наливат пари от централните банкери, а не от емигранти. После може да се върнат и у нас. Но дотогава има още известно време на спад. Равновесов беше обяснил фундаменталните зависимости.
Иначе за БФБ какво да говорим. Аз съм казал каквото имам да казвам. Трендът е мечи и ще спре най-рано на 415.
Готов, как точно влияят на БФБ нещата които си посочил А още по-интересно ми е по какъв начин биха повлияли на дружество като Албена АД примерно
И защо показвате неща които на вас ви отърват? Защо не кажете нещо за лихвите по депозитите, парите във фондовете и други подобни неща?
не чакай подобни неща от гетов ............... единственото с което той може да е полезен на форума е да разкаже колко дебел го яде през 2008 за да се види как вече 7 години болката му не намалява..
Понеже обичате да цитирате статиите от пресата, които прокламират мижави икономически ръстове на ниска база, то бих искал да коментирате и статистиките, че:
* близо 1 милион души в трудоспособна възраст (ако не се лъжа това са около половината!!!) липсват безследно от пазара на труда - от вестник Капитал
* учителите за последните 15 години са намалели с 70%, а училищата с 36% - от заглавната страница на Инвестор.
Т.е потвърждава се още една моя теза от началото на годината, че българската икономика няма, а и няма да има в скоро време човешкия капитал, с който да създаде траен и продължителен ръст. Дъното ще бъде стигнато едва тогава, когато радикално се обърне внимание върху социалната и демографска криза в България. Едва когато за един българин си струва да живее, гради семейство и работи в България, а образованието дава перспектива на децата и подрастващите да са конкурентноспособни в страната и рамките на ЕС - едва оттам нататък може да мислите за ръстове и фундаментални причини акциите да растат. Но борбата с тази криза е в конфликт на интереси с политическия олигопол в България. Независимо от демагогията, която ни се сервира ежедневно. Така, че... Казват, че надеждата умира последна.
Не съм нито техник, нито техничар, ама много познавам
Ако пробие 475-477 го търси Софикса в най-добрия случай на 450. На първо време, преди да стигне до моето ниво от 415. Няма начин да тръгне нагоре без да тества 475.
Не съм нито техник, нито техничар, ама много познавам
Ако пробие 475-477 го търси Софикса в най-добрия случай на 450. На първо време, преди да стигне до моето ниво от 415. Няма начин да тръгне нагоре без да тества 475.
Коментар