IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Аз смятам, че докато не се разберат, борсите ще са надолу! За съжаление.
    А, това е така, но за трета световна война би се готвил само някой малоумник, който купува бункери на по 20 метра под земята и смята, че би оцелял. Всички сме чао при този развой, всички!
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

До къде би паднало всичко според теб при най-тежкият сценарий?
      Това е много общо казано. Някои ще "паднат" повече, други по-малко.
      Ако въпросът е къде ще са най-много паднали - мисля че ще са там, където има най-много спекуланти.

Коментар

Трета световна война няма да има никога! Това е повече от сигурно просто защото ще означава краят на света! А ако има, няма да има никакво значение дали имаш 1 млрд. биткойна, 150 млрд долара и т.н. Просто всички ще умрем, което няма как да повлияе на борсите .
        Аз смятам, че докато не се разберат, борсите ще са надолу! За съжаление.

Коментар

И първото и второто няма да го видим вече, освен ако не избухне трета световна.
          Дано имат акъл и се разберат по-скоро.
          Трета световна война няма да има никога! Това е повече от сигурно просто защото ще означава краят на света! А ако има, няма да има никакво значение дали имаш 1 млрд. биткойна, 150 млрд долара и т.н. Просто всички ще умрем, което няма как да повлияе на борсите . А путин си има няколко деца /крие колко са, какви са, къде са учили, кой ги е възпитавал и т.н./. Та, ако иска да ги убие, нека заповяда...

П.П. Малко агресивно стана, но това са фактите! Освен него и другите идиоти на Беларус и Северна Корея, няма кой да я предизвика. Само показват оръжия, за да може да изцоцат някакви пари от развития свят - ЕС, САЩ и НАТО!
          Last edited by 15%; 26.01.2022, 00:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dio Разгледай мнение
            Не се знае колко е Мечи капан, но ако токът се задържи 5-6 пъти по-висок за бизнеса и започнат да затварят разни дружества, хептен ще се измечи капана
            До къде би паднало всичко според теб при най-тежкият сценарий?

Коментар

Въпросът е не какво сме виждали, а какво ще виждаме . Ние и Алтерко сме го виждали на 1,60 ама дали ще го видим отново?
              И първото и второто няма да го видим вече, освен ако не избухне трета световна.
              Дано имат акъл и се разберат по-скоро.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение

Тогава си беше истински балон ) надут от чужденци и пенсии ) П/Е над 20 ) ама сега тук си е мечи капан ) и нямаме нищо общо с западния балон)
                ) Който го осъзнае ще спечели много
                Не се знае колко е Мечи капан, но ако токът се задържи 5-6 пъти по-висок за бизнеса и започнат да затварят разни дружества, хептен ще се измечи капана

Коментар

И 268 сме виждали.
                  Въпросът е не какво сме виждали, а какво ще виждаме . Ние и Алтерко сме го виждали на 1,60 ама дали ще го видим отново?

Коментар

Благодаря ти! Малко ще се изхвърля, но според мен Софикс под 450 няма да видим никога повече !
                    Истината е, че се самонадъхвам за покупки, ще ме прощавате за което . А до 450 мога да оцелея... надявам се
                    И 268 сме виждали.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

Масово П/Е 35-40, а при любимите тогава пътостроители - трицифрено. Част от тогавашните първенци вече ги няма, а други така и останаха в калта.
                      Благодаря ти! Малко ще се изхвърля, но според мен Софикс под 450 няма да видим никога повече !
                      Истината е, че се самонадъхвам за покупки, ще ме прощавате за което . А до 450 мога да оцелея... надявам се

Коментар

...Помните ли при какви коефициенти горе-долу са се търгували компаниите на БФБ точно преди срива 2009? ...
                        Масово П/Е 35-40, а при любимите тогава пътостроители - трицифрено. Част от тогавашните първенци вече ги няма, а други така и останаха в калта.

Коментар

Имам 1 въпрос към по-старите пушки. Помните ли при какви коефициенти горе-долу са се търгували компаниите на БФБ точно преди срива 2009? По спомен Софикс е паднал с 80%, а аз не мога да си представя това да се повтори. Знам, че звучи много тъпо изразът "този път е различно", но наистина не мога да си го представя при сегашните цифри и коефициенти. Допускам едни 30% при част от компаниите, но за над 50...

П.П.. Питам за един приятел /хахаха/ и да знам колко розови цярове ще трябват....
                          Тогава си беше истински балон ) надут от чужденци и пенсии ) П/Е над 20 ) ама сега тук си е мечи капан ) и нямаме нищо общо с западния балон)
                          ) Който го осъзнае ще спечели много
                          Last edited by Майната; 25.01.2022, 21:34.
                          Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• https://www.infostock.bg/infostock/c...graphics/SOFIX

23/10/2007 г. - макс.1962,68
                            23/02/2009 г. - мин. 257,65 (-86,87%)

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Браво, мога само да те поздравя. Аз си стоя в брефа с ясната мисъл, че може и да падне, но като съм решил, че съм дългосрочен, значи съм дългосрочен и това е. Успех с влизането по новите позиции
                              Успех на всички продали и не продали Дано бъркам и корекцията да е плитка, после е лесно.

Коментар

• Груйче, верни неща пишеш, но нека да допълня малко..От 2008г. криза не е имало и със това печатане на ПАРИ- над 30 трилиона се отвори световна инфлация..Въпроса е това корекция ли е или кризата ще дойде след корекцията..Както е известно според циклите на Леонтиев на всеки 8-10 години е нормално да има кризи..Те оздравяват икономиката и остават най- жизнените и силни фирми..Отдавна е време за криза , но с тези стимули беше забевена и задържана, но тя е неизбежна.. Какво може да е понижението ли- в САЩ и ЕС 20-30% при по лек вариант- такива бяха Азиатската криза и Дотком балона до 50-60 процента 2008г. и 80% и много фалити- Голямата депресия..Разбира се в БГ пак ще е по тежко и 20-30% отгоре..Най стабилни са дивидентните акции и адсиц..Аз имам 90% такива..Мислете за понижение - до 1-2 години ще стане..Дано да е по малка и по кратка..
                                Може да погледнете , че и 2008-2013г. МЦХ И ХЕС изплащаха дивиденти..

https://www.banker.bg/upravlenie-i-b...ova-produkciia
                                Last edited by Kiro; 25.01.2022, 20:53.

Коментар

Working...
                                X