IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиди АД (SPDY / 0SP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение

Дано само не се целиш в някоя хартия от Суфлекса, че там са от ШИТ на горе и ако уцелиш мини ШИТ трябва да черпиш.
    И ти си прав, за съжаление!
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение

Аз съм напред с 60% от Телелинк примерно. На 7.60 пазарувах. Че и дивидент снесе.
      Супер, аз нищо не разбирам от телекравата, така че всичко е точно, пък и телекравата определено не е особено ликвидно, беше вътрешнярско изпълнение, за д се вземат едни пари от чужденците и т.н., ма това си е лично мнение. Пък и ти си в тези среди, така че е нормално да имаш акции в нещо, от което разбираш - на мен ми е тъмна Индия и не си бутам гагата там. Иначе всяка печалба си е печалба и толкова, има ли я, значи всичко е супер - поздравления
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Още не съм я купил - до седмица трябва да се накумя и ще ти кажа в съитветната тема Знаеш, че си казвам къде съм влязъл или излязъл и съответноте нива, както и печалба/загуба от акцията
        Дано само не се целиш в някоя хартия от Суфлекса, че там са от ШИТ на горе и ако уцелиш мини ШИТ трябва да черпиш.
        Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

Успех, осло, аз още не съм решил - нека видим ценовото предложение, ситуацията към момента тогава, пък ще го мисля. Вече съм почти 25% отгоре (с дивидента) за акции, купени в началото на годината. Изключая лешперко, мисля, че няма друга ликвидна (подчертавам ликвидна) акция, която да е дала по-добър резултат за периода, да не кажем, че повечето алтернативи дори са на минус - изберете си сами коя от многото налични в разните индекси. А ги броя от началото на годината, просто защото аз съм влязъл тогава, а не за да натамънявам някакви цифри, ерго, решението ми е било, ако не най-доброто, то второто най-добро. И ще става все по-добре
          Аз съм напред с 60% от Телелинк примерно. На 7.60 пазарувах. Че и дивидент снесе.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Ясно бе, имах предвид общия случай на сергията, не конкретно теб и твоите позиции.
            Мир спокойствие и либоф
            Глей ся как ние си хортуваме с теб културно, дет се вика почти винаги сме на едно мнение и горе-долу еднакви политически нагласи, а модито ме търка заради теб - гиди мискинин, нйеден Начи кефят ме модитата, велика работа са. Мир и любоФ и от мен и ега тръмплина се вмести в останалия 1% шанс за 4 More years, колкото и невероятно да е това от днешна гледна точка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев

Оф, бе, дейва..

Ясно бе, имах предвид общия случай на сергията, не конкретно теб и твоите позиции.
              Мир спокойствие и либоф

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение

По-престижно е да се подкрепят чуждестранни измамници и некадърници.
                Разбира се че не.
                И там си ги има, ама % им е бая по малък ( а и съотв. регулатори не спят дълбоко)
                И 2ро - по добри профити се правят и е по патриотично като си ги прибереш насам отколкото да чакаш Годо на бфб....де я се появи срамежливо на петилетка две за броени месеци, я не.
                Има и 3то 4то и т.н., ама стига веч.
                Успех в търговията.

Коментар

OK, разбрано, щом ти е краста и те сърби - няма лошо, чеши си я.
                  Ама за другото - не ми излизай с тия плоски псевдопатриотизми, реално на 90% подкрепяш родни измамници и некадърници.
                  По-престижно е да се подкрепят чуждестранни измамници и некадърници.

Коментар

Но БФБ си е краста, така че трябва да подкрепяме и родното
                    OK, разбрано, щом ти е краста и те сърби - няма лошо, чеши си я.
                    Ама за другото - не ми излизай с тия плоски псевдопатриотизми, реално на 90% подкрепяш родни измамници и некадърници.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Груйче, като казваш злато налично се сещам за един друг любимец на форума, Императора. Та той също като теб държеше налично злато, защото обичал да го ближе и опитва. Да не е и при теб такава работата ? Сега се сетих и за едно чекмедже с кюлчета
                      Tцъ, моето не е напАльони по 500 кинта, а унции и кюлчета в херметически опаковки - голямата част е купена 2008 на 600 долара унцията, след като излязох окончателно от БФБ за един доста дълъг период от време. Отделно купих и един имот тогава (можеше и два да са, ако се бях усетил да изляза по-рано), е, не тогава, а през 2010, та не се оплаквам, добре ми се получи. Иначе си прав - част от златото верно ми е в нощното шкафче, но пък не държа и стотинка вкъщи. та така

Коментар

Аз си имам бре - KHC купени малко над 20 кинта в доларес (основно там са вкарани), хванати почти на дъно, плюс малко RBI на 12 евраци (там имам да добавям още и малко на Дисни (това не знам кой ми ги препоръча) на 104 ли бяха в доларес - казвал съм ти, че повече от 3-5 акции никога нямам. Отделно злато (налично) и понякога си играя за ташак на разни фючърси, от които съм на 0 или лека загуба . Но БФБ си е краста, така че трябва да подкрепяме и родното
                        Груйче, като казваш злато налично се сещам за един друг любимец на форума, Императора. Та той също като теб държеше налично злато, защото обичал да го ближе и опитва. Да не е и при теб такава работата ? Сега се сетих и за едно чекмедже с кюлчета

Коментар

Дядо Йоцо гледа...
                          Специално на теб ти се чудя, не си захлюп, отворен си към света, наскоро какво ли не направи да пускаш залози дето не можеш от БГ нормално...а си седиш в тоя борсук. Верно, не си загубил пари на фона на бфб, ама наградата за времето е пренебрежима.
                          Доста пропуснат профит имаш ако го погледнеш от друг ъгъл.
                          Който и водещ онлайн ритейлър по света да бе избрал ( кеф ти щатите, китай, немция, лат.америка дори) само за последната година 4-5 до 10пъти повече печалба би ти осигурил.
                          Аз си имам бре - KHC купени малко над 20 кинта в доларес (основно там са вкарани), хванати почти на дъно, плюс малко RBI на 12 евраци (там имам да добавям още и малко на Дисни (това не знам кой ми ги препоръча) на 104 ли бяха в доларес - казвал съм ти, че повече от 3-5 акции никога нямам. Отделно злато (налично) и понякога си играя за ташак на разни фючърси, от които съм на 0 или лека загуба . Но БФБ си е краста, така че трябва да подкрепяме и родното

Коментар

• Успех, осло, аз още не съм решил - нека видим ценовото предложение, ситуацията към момента тогава, пък ще го мисля. Вече съм почти 25% отгоре (с дивидента) за акции, купени в началото на годината. Изключая лешперко, мисля, че няма друга ликвидна (подчертавам ликвидна) акция, която да е дала по-добър резултат за периода, да не кажем, че повечето алтернативи дори са на минус - изберете си сами коя от многото налични в разните индекси. А ги броя от началото на годината, просто защото аз съм влязъл тогава, а не за да натамънявам някакви цифри, ерго, решението ми е било, ако не най-доброто, то второто най-добро. И ще става все по-добре

Коментар

Много си е хубаво дружеството и най-вече - много коректен мажоритар, но не е за мен на този етап. Хайде че оспамих всичко, а темата е за шпидиту. наздраве и успехи
                              Да, извън шегата добро изглежда дружеството, макар на чехите не мога, да се доверя напълно. Наздраве и успехи в което и ново дружество след шпидито избереш.

Коментар

Разбрах те, но в случая това няма значение - това е сделка по придобиване и може да бъде осъществена по всяко време, като това време ще е догодина Вероятно си прав, че сделката може би ще мине по данните за 2019 (а може и не, не знаем какво пише), но търговото ще е по данните за 2020 - иначе ще ги спукаме от дела, а Спиди не могат да си позволят подобно нещо, така че, ако всичко е точно и Ебитда-та отлети на 60-65 милки, то спокойно търговото ще е в диапазона 72-80 лева, както съм си го задал и аз. Гледаме мача, аз моето съм си го купил, сега мислите ми са в друга насока и към друга компания, която обмислям от известно време. Успех на всички тук
                                Дядо Йоцо гледа...
                                Специално на теб ти се чудя, не си захлюп, отворен си към света, наскоро какво ли не направи да пускаш залози дето не можеш от БГ нормално...а си седиш в тоя борсук. Верно, не си загубил пари на фона на бфб, ама наградата за времето е пренебрежима.
                                Доста пропуснат профит имаш ако го погледнеш от друг ъгъл.
                                Който и водещ онлайн ритейлър по света да бе избрал ( кеф ти щатите, китай, немция, лат.америка дори) само за последната година 4-5 до 10пъти повече печалба би ти осигурил.

Коментар

Working...
                                X