If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Така ... един инвеститор купи 108 млн. права а втори 2 млн. права. Сега става ясно, че държавата е купила малко над 77 млн. права .... Нещо данните ли са сбъркани или аз нещо не съм разбрал....?
Тя делвата е една, така че няма значение после ще ги нагласят.
Имам въпрос за по-запознатите тук. Правата на миноритарните акционери важат ли, когато дружеството е банка? Ако важат, как очаквате тези права да бъдат използвани в случая?
даже не мога да разбера точно въпроса ако може по-подробно
Имам въпрос за по-запознатите тук. Правата на миноритарните акционери важат ли, когато дружеството е банка, а миноритарният акционер е държавата? Ако важат, как очаквате тези права да бъдат използвани в случая?
Обаче, ако към момента на приключване на аукциона ббр вече е била собственик на 108 млн. права, по какъв способ би могла да прехвърли някому част от тях, че да се догоди това съотношение 70:30?
Пък и това не е само технически въпрос, ако се окажеш в един момент собственик на далеч повече права, а не само на заплануваните, нали трябва да извадишш кеш и да запишеш акциите.
Очевидно борсата отпада кат о вариант за последващо прехвърляне на правата. Те вече бяха свалени от търговия.
А ако се дължи уведомление за някаква подобна потенциална сделка, кой го дължи?!
Просто ако капитал си бяха замълчали за 70:30, тия нямаше и да се усетят - щяха да си запишат за 108 млн права
Вярваме, че не са знаели за това условие.
Обаче, ако към момента на приключване на аукциона ббр вече е била собственик на 108 млн. права, по какъв способ би могла да прехвърли някому част от тях, че да се догоди това съотношение 70:30?
Пък и това не е само технически въпрос, ако се окажеш в един момент собственик на далеч повече права, а не само на заплануваните, нали трябва да извадишш кеш и да запишеш акциите.
Очевидно борсата отпада кат о вариант за последващо прехвърляне на правата. Те вече бяха свалени от търговия.
А ако се дължи уведомление за някаква подобна потенциална сделка, кой го дължи?!
Е кат обича да слуша приказки от 1001 нощ, там такива неща нема.
Сър, има още едно възможно обяснение.
В началните години на прехода упорито се разпространяваше версията, че мутрите са ходили в началното училище до момента, в който е преподавано упражнението събиране.
Като е дошло време за изваждането и вече били напуснали.
Правят-струват, само за събиране мислят.
Така ... един инвеститор купи 108 млн. права а втори 2 млн. права. Сега става ясно, че държавата е купила малко над 77 млн. права .... Нещо данните ли са сбъркани или аз нещо не съм разбрал....?
Просто ако капитал си бяха замълчали за 70:30, тия нямаше и да се усетят - щяха да си запишат за 108 млн права
В този материал тонът е експертен, а авторката внимателно подбира думите и много внимава да не попадне в плен на определени емоции.
Доста по-различно е положението в статията на Вулджев, който си позволява един език подхождащ повече на интернет форум.
На моменти дори прекалява. Позволява да бъде доминиран от чувства. Е, като изключим непрецизния изказ, за основното е прав. За собствениците печалбите, за данъкоплатеца загубите
Всичко това бледнее пред предполагаемите думи на Борисов, преразказани в редакционната статия на Клуб Ц, че има договореност между ПИБ и държавата, ПИБ да си изкупи обратно придобитите от държавата акции, при това С ЛИХВА!
Обстоятелството, че по маса въпроси той въобщее не знае какво приказва, отдавна е известно на всички.
Ама в конкретния случай така не бива. Остра тематика, международни измерения, високо чувствителни аспекти.
Добре, че поне не е казал, че лихвата ще бъде много изгодна за държавата и ще е непазарна, но това се налага поради обстоятелството, че освен доходност върху ресурса, трябва да се компенсират и завишените разходи на ббр по провизиране на инвестицията. Няма ли кой да озапти тези дрънканици и да му напише не един лист няколко изречения, които са годни за прочитане и за слушане?
Е кат обича да слуша приказки от 1001 нощ, там такива неща нема.
Коментар