If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
преди няколко дена съобщиха че ще направят увеличение на капитала - това което преди ти бях писал че натиска цената - но сега казаха между 2 и 2,5 милиарда очевидно по-малко отколкото очакваше пазара. което показа че банката не е чак толкова недокапитализирана колкото очевидно някой са си мислили и от тогава е нагоре и то с по 4-5% на ден.
личното ми мнение е че бързо ще достигне до 36, т.е. още 15-16% и след това може и да се забави или дори да направи корекция
+1 благодаря(знаеш че ценя мнението ти) и съжалявам че спамим в темата
преди няколко дена съобщиха че ще направят увеличение на капитала - това което преди ти бях писал че натиска цената - но сега казаха между 2 и 2,5 милиарда очевидно по-малко отколкото очакваше пазара. което показа че банката не е чак толкова недокапитализирана колкото очевидно някой са си мислили и от тогава е нагоре и то с по 4-5% на ден.
личното ми мнение е че бързо ще достигне до 36, т.е. още 15-16% и след това може и да се забави или дори да направи корекция
Аз съм се научил където е набъркана държавата аз да не се бъркам. Може да дадат дивидент, може и да не дадат, но основната причина заради което се качва цената е това че борсата няма да е повече държавна, а не заради това какъв дивидент щяла да даде.
особенно съм впечатлен от предположенията на господин Апостол Апостолов, за въможноста борсата да бъде закупена от напълно нов играч, с цел навлизане на европазарите.Което аз тълкувам като азиатски купувач.
Държавните фирми ,по решение на МС ,разпределят по 80 % от годишната печалба...
Тук спора е за кеша който е редно да влезе в държавата от неразпределената печалба ...
Благодаря Монти...
Коментар
�
Konsultant
Здравейте,
ДИвидент при приватизация трябва да има! 80% от печалбата за последната финансова година /ако не го намалят на 50%/, неразпределена печалба от минали години и т.н. би трябвало да се раздаде преди процедурата. Като разбира се сумата не трябва да пречи на нормалното функциониране на борсата.
Не, че нямаме печалния пример на БТК /с наличност по сметките равняваща се на 1/2 от продажната цена/, фармациите купени от Балканфарма и т.н.
Но се надявам през 2014 г. при тази политическа обстановка правителството да СЪХРАНИ ИНТЕРЕСА на държавата и акционерите ...
Не го знаех,че е сигурно...Някаква специална наредба ли има,или по закон,като при АДСИЦ-ите...
Държавните фирми ,по решение на МС ,разпределят по 80 % от годишната печалба...
Тук спора е за кеша който е редно да влезе в държавата от неразпределената печалба ...
Сигурно е годишен дивидент от 80 %..
Обикновенно оценка се прави на активи без парични средства...
Само при фирми ,който зависят от непрекъснати плащания ,се включва необходимия кеш..
Не го знаех,че е сигурно...Някаква специална наредба ли има,или по закон,като при АДСИЦ-ите...
Аз съм се научил където е набъркана държавата аз да не се бъркам. Може да дадат дивидент, може и да не дадат, но основната причина заради което се качва цената е това че борсата няма да е повече държавна, а не заради това какъв дивидент щяла да даде.
Само едно допълнение..Изобщо не е сигурно дали ще бъде разпределен дивидент,независимо колко е печалбата....
Сигурно е годишен дивидент от 80 %..
Обикновенно оценка се прави на активи без парични средства...
Само при фирми ,който зависят от непрекъснати плащания ,се включва необходимия кеш..
Коментар