Първоначално изпратено от markov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеНезнаеш ама си решил да подскачаш.
БИЛИ са 400(скоро няма да са на 400), новите договори са на 200, с ясна световна посока да бъдат под цената на козлодуя.
Но ти настояваш това да не се случи, защото се живее сега, и сега козлодуя е най-евтин.
За първи път като четох, че имало робски въстания в защита на робството, не съм мислил, че ще видя наживо такива..ъъъ умни същества.
А фактите са че ФЕЦ продължават да ти набиват цени от по 400 + лева за МВТЧ .....лошото е че на такива кат теб това явно им харесва .....деца на капитан гранд , какво да ги правиш.Last edited by markov; 09.06.2019, 12:46.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
� -
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
За 300 милиона евро щом можеш да направиш 590МВ ФЕЦ, => 2500/300 *590 = 4916МВ
като отчетем capacity factor за България това ще дава ток точно колкото единия 1000МВ реактор на Белене.
В България има реално построени и работеще ФЕЦ и резултатите са плачевни.....теорията е едно , практиката е друго...
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
И нямаш идея, че предстои изключване на редица ТЕЦ ѝ на АЕЦ близките десетилетия?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеБеше през 1986-та. Всичко тогавашно, дори американско, за днешно време, е „изостанало”. А днешните пишман антикомунисти по нищо не отстъпвате като куку на болните комунисти от тогава. Накратко, греда.
Коментар
� -
За 300 милиона евро щом можеш да направиш 590МВ ФЕЦ, => 2500/300 *590 = 4916МВ
като отчетем capacity factor за България това ще дава ток точно колкото единия 1000МВ реактор на Белене.
Но в момента България като най-големия износител на ток е ЕС на човек няма нужда от значителни нови мощности. Някакви търгове с таван примерно до 50 милиона могат да се окажат полезни само за да запълваме пиковете на товара, когато тока е най-скъп и да поддържаме технически състав в тази област. Просто трябва да се обсъди внимателно, което сегашното ръководство в енергетиката с опита си от старата ни соц енергетика трудно ще направи.
Типична паразитска логика.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеколко нови мощности могат да се построят с 5млр.лв. (колкото вече са загробени в Белене)
Но в момента България като най-големия износител на ток е ЕС на човек няма нужда от значителни нови мощности. Някакви търгове с таван примерно до 50 милиона могат да се окажат полезни само за да запълваме пиковете на товара, когато тока е най-скъп и да поддържаме технически състав в тази област. Просто трябва да се обсъди внимателно, което сегашното ръководство в енергетиката с опита си от старата ни соц енергетика трудно ще направи.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
За Белене не знам НО ЗНАМ за постояването в България на прехвалените ти ФЕЦ дето ни набиват тока на 400 + лева за МВТЧ .
БИЛИ са 400(скоро няма да са на 400), новите договори са на 200, с ясна световна посока да бъдат под цената на козлодуя.
Но ти настояваш това да не се случи, защото се живее сега, и сега козлодуя е най-евтин.
За първи път като четох, че имало робски въстания в защита на робството, не съм мислил, че ще видя наживо такива..ъъъ умни същества.
Коментар
� -
Ти комунисте, гледа ли новия филм за Чернобил? Там много точно е показана не само изостаналата съветска ядрена енергетика, ами и как съветцкия комунизъм е създавал психически болни комунисти дето няма как да оздравеят докато някой не си ги прибере.
Коментар
� -
Ти комунисте, гледа ли новия филм за Чернобил? Там много точно е показана не само изостаналата съветска ядрена енергетика, ами и как съветцкия комунизъм е създавал психически болни комунисти дето няма как да оздравеят докато някой не си ги прибере.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеЗа Белене не знам НО ЗНАМ за постояването в България на прехвалените ти ФЕЦ дето ни набиват тока на 400 + лева за МВТЧ .
Но въпреки фактите децата на капитан грант продължавате да сипете мантри за светлото бъдеще ......ЩЕ , ЩЕ , ЩЕ
Коментар
� -
, Белене построено ли е? Да не би да не съм разбрал?
Да постороим АЕЦ Белене ЩЕ е по-трудно и скъпо от построяването на комунизма
Но въпреки фактите децата на капитан грант продължавате да сипете мантри за светлото бъдеще ......ЩЕ , ЩЕ , ЩЕНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
� -
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеТроле построено ли е ? НЕ Е !!!
Да постороим АЕЦ Белене ЩЕ е по-трудно и скъпо от построяването на комунизма
Last edited by X_Y; 09.06.2019, 10:13.
Коментар
�
Коментар