IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
    Тва е супер. А с HDPAT кво правим? Или с нещо "не толкова рисково", като някоя корпоративна облигационна емисия, която плаче за "преструктуриране" още след второто купонче, без даже да е зафанала главницата? Да давам ли примери?
    Виж сега - който е купувал Пътчета на 40 Б (толкова ли бяха) или Мостчета на 5 Б (при отчети на загуба), това си е лично негова работа.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      .... ако си пазарувал (например) Софарма Трейдинг на 1.80 - какво ги правиш?

Ми нищо - стоят ти в чекмедженцето - и правиш на година по 15% доходност само от дивидент.
      Тва е супер. А с HDPAT кво правим? Или с нещо "не толкова рисково", като някоя корпоративна облигационна емисия, която плаче за "преструктуриране" още след второто купонче, без даже да е зафанала главницата? Да давам ли примери?

Коментар

Импе, то убаво купуват, ама после КАКВО ще ги правят?

Както каза колегата по-долу, ще стане, като бефебетУ. Садън дед и после 10 години будна кома. Ще си ги държат тия артии мажовците у шкафа, щото на китайчетата, ще им се изпари "инвеститорският интерес" за десетилетие напред.
        .... ако си пазарувал (например) Софарма Трейдинг на 1.80 - какво ги правиш?

Ми нищо - стоят ти в чекмедженцето - и правиш на година по 15% доходност само от дивидент.

За да стане като БФБ, Шанхаецът трябва да слезе до около 1200... нали се сещаш, че още на 2000, куцо, кьораво и сакато ще хукне да инвестира там? Втората по сила икономика, все още растяща с висок темп, подкрепяна от обезценена местна валута. Това е все едно Дау да отиде на 5 500.... или Дакс на 3500 и даже най-кьопавите акции да ти носят над 10% само от дивиденти.... че аз тогава и злато и елмази ще продам и ще набия всичко на пазарите - а имената на компаниите за купуване ще ги тегля от шапка за по интересно.
        Last edited by Императорът; 07.01.2016, 12:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
          Той ръста отдавна е в цените, но предстоящият спад още не е
          Напротив - ръстът от началото на 15-а повлече нагоре само обвързаните с Китай пазари - Хонконг и Тайван. Индийските ромове растат адекватно с икономиката, корейците вечно търгуват в някакво тяхно си - паралелно измерение. За мен единственият донякъде надценен пазар в регионът е Япония.

Тоя път обвързаността на фактори и неизвестни е доста голяма и ми е трудно да давам прогнози - дали Шанхаецът ще слезе под 3000, докъде и колко ще задържи там - лятото го познах доста точно, но сега ми е по-трудно... но зная, че и да слезе под 3000, това ще е за кратко.

Коментар

• Сел на костенурковците от 114.00.Стоп 127.00.Цел => под 75.00

При два незапълнени гапа обикновено следва краш! DAX го виждам някъде под 7500 на първо време....
            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

А защо мислиш, че мажовците не купуват? Дали не си правят същата сметка - която и аз - и не пазаруват акции на цените от 11-а година, но след 40% икономически ръст?
              Импе, то убаво купуват, ама после КАКВО ще ги правят?

Както каза колегата по-долу, ще стане, като бефебетУ. Садън дед и после 10 години будна кома. Ще си ги държат тия артии мажовците у шкафа, щото на китайчетата, ще им се изпари "инвеститорският интерес" за десетилетие напред.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                Беше ясно, че китайската борса ще се срине мнооого отдавна. При положение, че 80% от оборота идва от малки инвеститори без никакво икономическо образование, може лесно да се предвиди какво става като балона се надуе. събитията много напомнят на бфб 2008 г, само дето сривът влияе на целия свят
                Така е - те ако имаха образование, нямаше да продават на нива под 3500.... защото реално икономиката няма проблем - все още расте, макар и по-бавно (нормално), а евтиният юан им е сгоден.

Коментар

А защо мислиш, че мажовците не купуват? Дали не си правят същата сметка - която и аз - и не пазаруват акции на цените от 11-а година, но след 40% икономически ръст?

И друго - помните ли какво стана при летният китайски срив - ама около дъното му? - В един момент всички пазари на света казаха на китайците: "Майната ви !!!" и докато Китай продължаваше да потъва, всички други вървяха нагоре....

Или ти мислиш, че Дакс ще отиде на 6 138 пункта заради някакви китайски бабета ли?
                  Той ръста отдавна е в цените, но предстоящият спад още не е

Коментар

Това е щото забраниха на мажовците в кЕтай да селкат.
                    Ако маааалко се отпусне хватката на компартията.....ти да видиш!

И друго - помните ли какво стана при летният китайски срив - ама около дъното му? - В един момент всички пазари на света казаха на китайците: "Майната ви !!!" и докато Китай продължаваше да потъва, всички други вървяха нагоре....

Или ти мислиш, че Дакс ще отиде на 6 138 пункта заради някакви китайски бабета ли?

Коментар

Проклетидаса.

Хермес - така е - петролът на дъно, юанът на дъно - направо можем да кажем, че пазарите се борят героически - Даксът - само 3 процента и нещо спад.
                      Беше ясно, че китайската борса ще се срине мнооого отдавна. При положение, че 80% от оборота идва от малки инвеститори без никакво икономическо образование, може лесно да се предвиди какво става като балона се надуе. събитията много напомнят на бфб 2008 г, само дето сривът влияе на целия свят
                      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Това е щото забраниха на мажовците в кЕтай да селкат.
                        Ако маааалко се отпусне хватката на компартията.....ти да видиш!

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                          ефекта на пеперудата - паниката на група китайски баби и студенти предизвиква срив на германската борса
                          Проклетидаса.

Хермес - така е - петролът на дъно, юанът на дъно - направо можем да кажем, че пазарите се борят героически - Даксът - само 3 процента и нещо спад.

Коментар

• ефекта на пеперудата - паниката на група китайски баби и студенти предизвиква срив на германската борса
                            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Мнение на ДБ за под 19-20 евро...
                              дават и най много спад до 18.50 евро ..някакъв коментар.....защото съм натискане на копчето за покупки.....

Коментар

• Какво пишело там на дантевата къщурка? "Надежда всяка тука оставете" ли беше?

Коментар

Working...
                                X