IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Аз съм останал с друго впечатление. Има доста хора във форума, които очакват още по-ниски нива, за да допълват. Това означава, че имат поне една позиция от по-горно ниво, която им губи пари... и те стават все по-щастливи. Да са живи и здрави жабите в казана.
    Ами и те чакат същото тоже. Само вчера двама се срещнаха лично с мене, за да ме попитат кога да си вкарат по още няколко бимберици.

Те знаят, че инвестиционният им хоризонт е 20+ години и дори сега да допуснат грешка, имат ного време да я коригират.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
      Не мога да се съглася с теб. В рамките на някакви граници на актива да, но излезе ли извън тях е лошо. Най-лесно можеш да си го представиш в крайните варианти, примерно петрол - $500 или петрол $0.00.
      Какво мислиш, че ще се случи при условие, че се сдобием изведнъж с напълно безплатна енергия. Имаше едно филмче дори -"Верижна реакция"
      Аз съм за тезата на Морган Фриймън .
      Това не беше ли един стар, пъпчасал нигър-актьор? Какво разбира той от инвеститорство?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Никой не си губи парите щастлив...
        Аз съм останал с друго впечатление. Има доста хора във форума, които очакват още по-ниски нива, за да допълват. Това означава, че имат поне една позиция от по-горно ниво, която им губи пари... и те стават все по-щастливи. Да са живи и здрави жабите в казана.

Коментар

Ей това, в червеното, много ме заинтригува.
          Да кажем, че желая да стана твой клиент. Постни във форума един драфт от 3-4 реда, които да описват тези рискове. Може и съвсем завоалирано. Все пак е безплатен анализ/доклад!

Говоря за негативните рискове, не за положителните.
          В последният си анализ предупредих за китайската криза - че е възможно падането на ограничението за продажба на акции от големите акционери да срине пазарът, както и девалвацията на парите с Косматият, нарисуван на тях. Предупредих и за възможни политически сътресения в Европа - риск, който не е отминал - също тоже опасността от терористически работи. НЕ предвидих такъв дълбок срив на петролът и това си го признавам като грешка публично. НЕ предвидих простотията с Рено (сега чета, че проверката е показала, че всичко е ок, но КОЙ ще обезщети акционерите за изгубените 5 МБ), но това е непрогнозируемо. Подсетих клиентите, че се очакват още вдигания на лихвите от ФЕД.

Ето, казах ти. А ако ти искаш да ми дадеш един вид обратна връзка и да ми кажеш още някакви заплахи за пазарите - освен Теснооките и Чаршафосаните, ще се радвам да помогнеш - казвам го искрено и без злоба.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            Губят парите си щастливи.....
            Никой не си губи парите щастлив... но познават защитните механизми и ако някой се опасява, че пазарите ще продължат да се спихват, може да премине към консервативен или суперконсервативен портфейл. Аз не вземам решения вместо - само информирам.

Коментар

Това би било причина за покачване на тези акции, ако бяхме в инфлационна среда. Да, ама не сме. Спирам дотук. Нататък ще си анализираш сам какво става със спестените от гориво пари на консуматорите.
              Когато се печатат пари без покритие, това не е инфлационна среда ли? Зад всяка една акция на Ford или Apple или Microsoft или Intel стои производство, бранд, продукция, недвижима собственост и т.н.

Какво стои зад зеленото? На обонго кафяво-розавия анус ли?

Коментар

Виж сега:

99% от консултантите в нашият бранш не обръщат никакво внимание на клиентите си. Сключват им договорът, набиват ги обикновено в най-емблематическият ни фонд (добър и дори отличен сам по себе си, но и доста рисков) и ги зарязват. Скоро в мое индиректно присъствие един такъв клиент вдигна скандал на моя колежка, защото е с над 10 Б назад от внесените пари и никой не му звънва поне един телефон, за да го предупреди, че пазарите се спихват и да го попита: "Какво правим?"

Не зная някой друг освен мен, който да пише на клиентите ежеседмичен доклад за движението на фондовете, за движението на пазарите, за евентуалните рискове поне в близко бъдеще, плюс пълни анализи от по 20-25 страници през няколко месеца, нито да е на разположение за клиентови въпроси ежедневно.

Сигурно затова нямам нито един клиент, изпаднал в паника или недоволен, въпреки катаклизмите, нито някой, който да си е прекратил договорът.

Точно аз съсипвам консултантският бизнес - да: добре.
                Ей това, в червеното, много ме заинтригува.
                Да кажем, че желая да стана твой клиент. Постни във форума един драфт от 3-4 реда, които да описват тези рискове. Може и съвсем завоалирано. Все пак е безплатен анализ/доклад!

Говоря за негативните рискове, не за положителните.

Коментар

Това би било причина за покачване на тези акции, ако бяхме в инфлационна среда. Да, ама не сме. Спирам дотук. Нататък ще си анализираш сам какво става със спестените от гориво пари на консуматорите.
                  След седмица две като се разбие корелацията ще видим кой е прав и кой е крив

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Да бе да Абсолютна идиотия е да се продават акции които продават стоки на потребители, когато същите тези потребители получават реално данъчно намаление през цената на петрола.

Падането на цената на петрола влияе зле на три отрасъла, на добива на петрол на услугите свързани с добива на петрол и на производителите на тръби и друго оборудване за петрол. Всъщност дори рафинериите и танкерите печелят.

Всички други индустрии реално ПЕЧЕЛЯТ от падането на цената на петрола. Едни защото им падат разходите, други защото се вдига покупателната способност на потребителите им.

Ама сега ако те кефи да селваш пазара защото пада петрола няма проблеми Сигурен съм че имаш много солидна причина
                    Не мога да се съглася с теб. В рамките на някакви граници на актива да, но излезе ли извън тях е лошо. Най-лесно можеш да си го представиш в крайните варианти, примерно петрол - $500 или петрол $0.00.
                    Какво мислиш, че ще се случи при условие, че се сдобием изведнъж с напълно безплатна енергия. Имаше едно филмче дори -"Верижна реакция"
                    Аз съм за тезата на Морган Фриймън .

Коментар

Виж сега:

99% от консултантите в нашият бранш не обръщат никакво внимание на клиентите си. Сключват им договорът, набиват ги обикновено в най-емблематическият ни фонд (добър и дори отличен сам по себе си, но и доста рисков) и ги зарязват. Скоро в мое индиректно присъствие един такъв клиент вдигна скандал на моя колежка, защото е с над 10 Б назад от внесените пари и никой не му звънва поне един телефон, за да го предупреди, че пазарите се спихват и да го попита: "Какво правим?"

Не зная някой друг освен мен, който да пише на клиентите ежеседмичен доклад за движението на фондовете, за движението на пазарите, за евентуалните рискове поне в близко бъдеще, плюс пълни анализи от по 20-25 страници през няколко месеца, нито да е на разположение за клиентови въпроси ежедневно.

Сигурно затова нямам нито един клиент, изпаднал в паника или недоволен, въпреки катаклизмите, нито някой, който да си е прекратил договорът.

Губят парите си щастливи.....

Коментар

Да бе да Абсолютна идиотия е да се продават акции които продават стоки на потребители, когато същите тези потребители получават реално данъчно намаление през цената на петрола.

Коментар

....особено коментарите в характерния за дойчовците обратен словоред.
                          Императорът е готин, стига да не беше вкарал в цялата история неговите "клиенти".
                          Побиват ме тръпки да бъда такъв клиент.
                          Освен, ако не се опитва да съсипе цялата консултантска индустрия у нас. Тогава го поздравявам!
                          Виж сега:

Коментар

Падането на цената на петрола влияе зле на три отрасъла, на добива на петрол на услугите свързани с добива на петрол и на производителите на тръби и друго оборудване за петрол. Всъщност дори рафинериите и танкерите печелят.

Всички други индустрии реално ПЕЧЕЛЯТ от падането на цената на петрола. Едни защото им падат разходите, други защото се вдига покупателната способност на потребителите им.

Ама сега ако те кефи да селваш пазара защото пада петрола няма проблеми Сигурен съм че имаш много солидна причина
                            Равновесиев: ти си мъдър човек.

Аферим.

+ 244 768 003

Сам аз не бих могъл да го река по-точно.

Да.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                              Първо падна златото и суровините,после петрола,наред са акциите.Това е цикъла
                              и не сме го измислили ние с тебе .
                              Нищо подобно няма като логика. Най-добрия бичи пазар на акциите се случи през 90 те години при ниски цени и на петрола и на суровините. Най-бичия пазар на суровините и на петрола бе през 2008 когато акциите падаха най-много

Коментар

Е сега тази мантра е че когато петрола пада, борсите трябва да падат. Абсолютна идиотия, но има достатъчно много идиоти, за които е нещо много умно. .
                                +
                                И аз не виждам никаква връзка. Това е болка само за енергийните, ма те са малко като %. Дори логиката обратна трябва да е, все по зле е инфлационния таргет на фед и съответно все по редки и скромни рейт хайкове може да се очакват.

От началото на годината XLE е паднал двойно по малко от IBB - то верно и ефекта клинтъновица има пръст, ама все пак - пълна идиотия си е за мен.

Коментар

Working...
                                X