IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Не преекспонирам.
    Отново не искаш да осъзнаеш новата реалност.

Въпросът сега е следния: Ако закъсам като фирма и бизнес - ще дойде ли ФЕД да ме спаси? Отговорът от ФЕД беше "НЕ" и той беше артикулиран чрез повишаването на лихвата с мижавите за теб 25 базисни пункта.
    Това е малко като количество увеличение на лихвения процент, но ти трябва да гледаш на "качеството" в това повишение. Т.е. спират се лесните пари!
    Да ги спират - това е проблем само на кекавите бизнеси.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
      Първо падна златото и суровините,после петрола,наред са акциите.Това е цикъла
      и не сме го измислили ние с тебе .
      Златцето не е мръдало съществено от доста време - днес гледам ръст -явно ного хора се насочват към.

Само че замисляш ли се през тия няколко години колко е паднало... сухото? Колко нараства паричната маса ежегодно - и то паричната маса в основните валути?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Ако лихвите се бяха повишили с 5%, щяхме да ревем.

Преекспонираш.
        Не преекспонирам.
        Отново не искаш да осъзнаеш новата реалност.

Въпросът сега е следния: Ако закъсам като фирма и бизнес - ще дойде ли ФЕД да ме спаси? Отговорът от ФЕД беше "НЕ" и той беше артикулиран чрез повишаването на лихвата с мижавите за теб 25 базисни пункта.
        Това е малко като количество увеличение на лихвения процент, но ти трябва да гледаш на "качеството" в това повишение. Т.е. спират се лесните пари!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Импе, на борсите се търгуват световни конгломерати, които са зависими от световната икономика. За сега са добре само икономиките на САЩ и ЕС, но те представляват между 50 и 80 процента от приходите на съответните компании. За останалият свят проблемите тепърва започват. Намираме се пред криза подобна на латиноамериканската от 80 те години. Потреблението при туземците от третият свят е обречено да се свива през следващата година, след което вероятно ще остане ниско за продължителен период от време. Пазара отчита това понижение в очакваните бъдещи отчети. Гледайки резултатите от последният отчет гледаш 9 месеца назад в миналото а пазарите се опитват да погледнат в бъдещето. За мен стигнахме добри нива от които може бавно и системно да се купуват акции с експозиции към САЩ и ЕС. Продължавам да бягам и да изпитвам ужас от идеята да се ловят падащите кинжали свързани със суровините и суровинните икономики. Може би след 2-3 месеца ще бъде друго, но колко хора се порязаха пред мен докато ги ловяха. Интересното е, че аз за разлика от теб непрекъснато се съмнявам в мнението си и се опитвам да разбера дали не бъркам някъде. Тази твоя увереност в себе си е очарователна но би трябвало да те плаши.
          Лека и доходна. Продължавай с коментарите. Радват ме. Имам чувството, че гледам футболен мач във В група и отбора на коментатора търпи позорна загуба.
          Ами и аз винаги се съмнявам в. Съгласен съм с риска при суровинните икономики... но Хонконг суровинна икономика е ли, или Корея напримерно? От друга страна в добивът на суровини и свързанитеотрасли са заети процентно сравнително малко хора и в добре балансираните икономики загубите от добивната индустрия ще бъдат компенсирани от други отрасли, които са на далавера от ниските цени на петролът.

Аз тоже наблягам на европейски и щатски акции, но като гледам пазарите като цяло, азиатските са по-подценени в голямата си част - обясних и защо. Потреблението... то и в Китай всички очакваха да пада, ама данните показват друго - например тия, дето излязоха в края на миналата година. Както всички позамогнали се хора и китайските хора малко по малко се отдават на консуматорство. Баш третият свят ги мани - негърските хора никога не са били основен консуматор.

Лека и доходна и на тебе - коментарите ми са такива, каквито са според моят стил и начин на изразяване. Стилът значи твърде малко - нерядко се срещат хора, които със строг научен стил и специализиран език говорят тотални глупости.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
            Суровините и акциите в средносрочен план имат обратна корелация! Виж през мечият пазар за суровините 1980-2000 колко добре се справиха акциите!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              На борсите търгуват достатъчно много неграмотни и доста страхливи идиоти, които си нямат идея какво точно се случва, защо се случва и какво всъщност те би трябвало да правят там.

Поради тези им лични характеристики - които те си ги знаят - и винаги се опитват да се хванат за нещо външно, което да им казва какво по дяволите се случва. Това може да са най-различни неща, но в общия случай е някаква смотана мантра, която силно опростява действителността. В периоди на спад - когато несигурноста и страхът съвсем им вдигат чувството за надвисваща беда, неграмотниците имат още по-висока тенденция да следват нещо очевидно - което може да има, а може и да няма никаква връзка с това което се случва.

Е сега тази мантра е че когато петрола пада, борсите трябва да падат. Абсолютна идиотия, но има достатъчно много идиоти, за които е нещо много умно. Тъй като пък наистина последните седмици има силна корелация между петрола и индексите и идиотите ще стават все по-уверени че това е много важна връзка. По някое време корелацията ще издъхне и една камара народ ще глътне вода в насрещни сделки.

през август бе Китай, октомври миналата година бе Русия и Украйна, и така нат.

Коментар

Когато обиждаш някого на идиот (не визирам себе си) - първо погледни в огледалото и тогава пиши. Идиоти има под път и над път.
                Падането цената на нефта застрашава финансовата стабилност на САЩ. Има много, много взети кредити за добив на нефт.
                Падането на цената на нефта е част от общата тенденция на спад на суровините започнала през 2011 година. Тя е положителна за САЩ в дългосрочен план, но създава волатилност и нестабилност в краткосрочен план поради влошаването на суровинните икономики и кризата в отрасъла. За мен тази волатилност създава добра възможност за покупки на водещи компании от незасегнати отрасли, които са пострадали временно поради стреса на пазара. От вторник почнах да си пазаря разни неща, които ми харесват. От друга страна аз не съм показателен, защото общата ми експозиция към чужбина е долу горе колкото петата ми по размер в България. Въобразявам си, че нищо не разбирам от външни пазари и съм в процес на обучение. За сега е достатъчно печелившо и не се оплаквам.
                Лека и доходна.

Коментар

Когато обиждаш някого на идиот (не визирам себе си) - първо погледни в огледалото и тогава пиши. Идиоти има под път и над път.
                  Падането цената на нефта застрашава финансовата стабилност на САЩ. Има много, много взети кредити за добив на нефт.
                  Да бе да Абсолютна идиотия е да се продават акции които продават стоки на потребители, когато същите тези потребители получават реално данъчно намаление през цената на петрола.

Падането на цената на петрола влияе зле на три отрасъла, на добива на петрол на услугите свързани с добива на петрол и на производителите на тръби и друго оборудване за петрол. Всъщност дори рафинериите и танкерите печелят.

Всички други индустрии реално ПЕЧЕЛЯТ от падането на цената на петрола. Едни защото им падат разходите, други защото се вдига покупателната способност на потребителите им.

Ама сега ако те кефи да селваш пазара защото пада петрола няма проблеми Сигурен съм че имаш много солидна причина

Коментар

Борсата отразява очаквания и много рядко отминали събития. Всички тези "печалби и дивиденти" са били по времето на нулеви лихви. Сега вече сме в коренно различна ситуация. Не се ли понаучи вече след 100 000+ поста?!
                    Ако лихвите се бяха повишили с 5%, щяхме да ревем.

Преекспонираш.

Коментар

Е то ако бе напълно логичен пазара всеки с малко акъл щеше да може да печели от него.
                      + 648 212

Коментар

Е сега тази мантра е че когато петрола пада, борсите трябва да падат. Абсолютна идиотия, но има достатъчно много идиоти, за които е нещо много умно.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          Продължавай с коментарите. Радват ме. Имам чувството, че гледам футболен мач във В група и отбора на коментатора търпи позорна загуба.
                          ....особено коментарите в характерния за дойчовците обратен словоред.
                          Императорът е готин, стига да не беше вкарал в цялата история неговите "клиенти".
                          Побиват ме тръпки да бъда такъв клиент.
                          Освен, ако не се опитва да съсипе цялата консултантска индустрия у нас. Тогава го поздравявам!

Коментар

• На борсите търгуват достатъчно много неграмотни и доста страхливи идиоти, които си нямат идея какво точно се случва, защо се случва и какво всъщност те би трябвало да правят там.

Поради тези им лични характеристики - които те си ги знаят - и винаги се опитват да се хванат за нещо външно, което да им казва какво по дяволите се случва. Това може да са най-различни неща, но в общия случай е някаква смотана мантра, която силно опростява действителността. В периоди на спад - когато несигурноста и страхът съвсем им вдигат чувството за надвисваща беда, неграмотниците имат още по-висока тенденция да следват нещо очевидно - което може да има, а може и да няма никаква връзка с това което се случва.

Е сега тази мантра е че когато петрола пада, борсите трябва да падат. Абсолютна идиотия, но има достатъчно много идиоти, за които е нещо много умно. Тъй като пък наистина последните седмици има силна корелация между петрола и индексите и идиотите ще стават все по-уверени че това е много важна връзка. По някое време корелацията ще издъхне и една камара народ ще глътне вода в насрещни сделки.

през август бе Китай, октомври миналата година бе Русия и Украйна, и така нат.

Коментар

• Ако някой се чуди защо ДАКС и другите индекси леко помръднаха нагоре преди малко:

CHINA PREMIER LI: CHINA HAS AMPLE FOREX RESERVES

Да, помръднаха, но преди малко и замалко.... Вече никой не му вярва!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Трудно мога да нарека "нормална корекция", когато една компания има ръст на печалба и дивидент, а цената и пада... просто защото това го наричам идиотия.
                                Импе, на борсите се търгуват световни конгломерати, които са зависими от световната икономика. За сега са добре само икономиките на САЩ и ЕС, но те представляват между 50 и 80 процента от приходите на съответните компании. За останалият свят проблемите тепърва започват. Намираме се пред криза подобна на латиноамериканската от 80 те години. Потреблението при туземците от третият свят е обречено да се свива през следващата година, след което вероятно ще остане ниско за продължителен период от време. Пазара отчита това понижение в очакваните бъдещи отчети. Гледайки резултатите от последният отчет гледаш 9 месеца назад в миналото а пазарите се опитват да погледнат в бъдещето. За мен стигнахме добри нива от които може бавно и системно да се купуват акции с експозиции към САЩ и ЕС. Продължавам да бягам и да изпитвам ужас от идеята да се ловят падащите кинжали свързани със суровините и суровинните икономики. Може би след 2-3 месеца ще бъде друго, но колко хора се порязаха пред мен докато ги ловяха. Интересното е, че аз за разлика от теб непрекъснато се съмнявам в мнението си и се опитвам да разбера дали не бъркам някъде. Тази твоя увереност в себе си е очарователна но би трябвало да те плаши.
                                Лека и доходна. Продължавай с коментарите. Радват ме. Имам чувството, че гледам футболен мач във В група и отбора на коментатора търпи позорна загуба.

Коментар

Working...
                                X