IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
    Чувал съм,че най-универсалното животно е патката - лети,плува и ходи!Но си остава патка и при тая цена на нефта дакса трябва да е под 6000!...
    Абсолютно универсално е- можеш да вкараш патка в патка и нито едно от двете да не е патка Иначе по принцип нефта има нещо общо с дакс, но де факто "този път е различно"

Коментар

• Първоначално изпратено от Георги Борисов Разгледай мнение
      Аз ги почвам с дългите, че не съм търгувал отдавна и ме сърбят ръцете
      Чувал съм,че най-универсалното животно е патката - лети,плува и ходи!Но си остава патка и при тая цена на нефта дакса трябва да е под 6000!...
      Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Няма нужда да разглеждаме крайни сценарии. Няма никакъв шанс да се случат в обозримо бъдеще и няма нужда да се дисконтират от пазара.

Ниските цени на петрола са благоприятни за всяка държава нетен вносител на петрол. Това е чиста математика, не е нещо което може да бъде поставено под съмнение. Имаме едно относително постоянно потребление на горива - в обем това потребление не се влияе силно от цената на петрола.

Ако приемем че през 2010 средното домакинство е давало 15% за горива и ако приемем права връзка между цените на бензина и петрола - какъвто е близо до реалистичен сценарии в САЩ, но не и в европа, та при права връзка и спад на петрола със 70% средното домакинство ще дава само 4,5% за горива - то е реално 10% повече пари за всичко останало - за потребление, за спестяване, за връщане на дългове - както ще го разглеждай.

Европа е почти изцяло вносител. Там обаче спада в цената на петрола се разпределя между потребители и държавни бюджети. Потребителите печелят по-малко, държавните бюджети губят по-малко. В крайна сметка отново ефекта е положителен.

Общото потребление на САЩ е към 7 милиарда барела на година - при спад на петрола от 100 на 30 долара това се равнява на стимул към потребителите на горива равен на 490 милиарда долара. или 3% от БВП на САЩ.

В същото време общото производство на петрол в САЩ е малко над 5 милиарда барела. Така загубите на петролната индустрия в САЩ са за 350 милиарда долара.

Нетно САЩ печели 140 милиарда или малко под 1% от БВП. Но печалбите са разпръснати между всички, а загубите са концентрирани в малко. За това и загубите са по-очевидни.

Но това не означава че спада на цената на петрола не е огромен стимул и за САЩ.

За ЕС ползите са още по големи. ЕС потребява към 5,3 милиарда барела на година. При спад от 70 долара това е печалба от 360 милиарда долара на година. Но тази печалба е разпределена между по-ниска загуба на фиска и по-ниска печалба на потребителите. Но това не променя факта че от ЕС излизат 360 милиарда долара по-малко. Или 2,2% от БВП то на европа.
        Ок, няма нещо от поста ти с което да не съм съгласен,...освен това, което липсва.
        Около 1% от работните места в US са свързани с петрола и газа и хипотезата за изличаване на този бизнес от страната им е свързано с хипотеза за заличаване и н съответните работни места. Вярно част от тези работни места са свързани с газта, а част от тях с energy related chemicals, но работни места, респективно потребители - ще бъдат загубени.

Освен това като коментираме пазара, по подразбиране имаме в предвид големите индекси, а те съдържат главно мултинационални компании, т.е. компании, които имат експозиция не само към Щатите и Европа, но и към развиващите се държави.
        Имаме консенсус за нисък растеж в Европа и Щатите за години напред. Поддържаме хипотеза за ниски цени на суровините , което аз си превеждам, като бюджети на развиващите се страни само за заплати и консумативи. Какви forword P/E 15,16,,20 тогава им се привиждат за SAP, DAX или Nadsaq.

И накрая политическите рискове в страните, чийто бюджети зависят от суровините, респективно петрола, главно Русия и Саудитска Арабия. Аз не знам съвременните и модерни методи за отвличане на общественното внимание какви са. Но в старите учебници просто обявяваш война на външен враг.

В резюме хубавините са станали по-хубави, а рисковете са се увеличили.
        Може би означава рейндж в широки граници. Аз поне това отигравам.
        Само дето не знам долната
        Last edited by Tkilata; 15.01.2016, 16:31.

Коментар

• Перфектни нива за влизане. Аз ги почвам с дългите, че не съм търгувал отдавна и ме сърбят ръцете
          Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .

Коментар

• от вчера,
            Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
            следваща спирка 9300

Коментар

• Е то индексите са си надолу, по-скоро ако обърне ще е изненада

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                пригответе вазелина

Chinese stocks crumble in late trade, Shanghai Composite closes below 3000

http://www.businessinsider.com/chine...ow-3000-2016-1
                това пепе

айде тази вечер или утре сутринта ще пусна тема, в която да напиша защо мисля, че световната икономика яко го е загазила
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• За?? Нещо пропускам...

Коментар

• да не кажете, че не съм предупредил днес
                    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Монти, според мен се терзаеш неоснователно, аз си купих 4CF на лефче и са си чакам мойто, много ще се изненадам, ако падне повече... ама то всеки си има виждания. Не съм си правил труда да гледам внимателно отчети или да анализирам, ама и не мисля, че има защо да го правя... времето ми е по-ценно за други неща
                      Last edited by pepe1234; 15.01.2016, 15:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                        Не мога да се съглася с теб. В рамките на някакви граници на актива да, но излезе ли извън тях е лошо. Най-лесно можеш да си го представиш в крайните варианти, примерно петрол - $500 или петрол $0.00.
                        Какво мислиш, че ще се случи при условие, че се сдобием изведнъж с напълно безплатна енергия. Имаше едно филмче дори -"Верижна реакция"
                        Аз съм за тезата на Морган Фриймън .
                        Няма нужда да разглеждаме крайни сценарии. Няма никакъв шанс да се случат в обозримо бъдеще и няма нужда да се дисконтират от пазара.

Ниските цени на петрола са благоприятни за всяка държава нетен вносител на петрол. Това е чиста математика, не е нещо което може да бъде поставено под съмнение. Имаме едно относително постоянно потребление на горива - в обем това потребление не се влияе силно от цената на петрола.

Ако приемем че през 2010 средното домакинство е давало 15% за горива и ако приемем права връзка между цените на бензина и петрола - какъвто е близо до реалистичен сценарии в САЩ, но не и в европа, та при права връзка и спад на петрола със 70% средното домакинство ще дава само 4,5% за горива - то е реално 10% повече пари за всичко останало - за потребление, за спестяване, за връщане на дългове - както ще го разглеждай.

Европа е почти изцяло вносител. Там обаче спада в цената на петрола се разпределя между потребители и държавни бюджети. Потребителите печелят по-малко, държавните бюджети губят по-малко. В крайна сметка отново ефекта е положителен.

Общото потребление на САЩ е към 7 милиарда барела на година - при спад на петрола от 100 на 30 долара това се равнява на стимул към потребителите на горива равен на 490 милиарда долара. или 3% от БВП на САЩ.

В същото време общото производство на петрол в САЩ е малко над 5 милиарда барела. Така загубите на петролната индустрия в САЩ са за 350 милиарда долара.

Нетно САЩ печели 140 милиарда или малко под 1% от БВП. Но печалбите са разпръснати между всички, а загубите са концентрирани в малко. За това и загубите са по-очевидни.

Но това не означава че спада на цената на петрола не е огромен стимул и за САЩ.

За ЕС ползите са още по големи. ЕС потребява към 5,3 милиарда барела на година. При спад от 70 долара това е печалба от 360 милиарда долара на година. Но тази печалба е разпределена между по-ниска загуба на фиска и по-ниска печалба на потребителите. Но това не променя факта че от ЕС излизат 360 милиарда долара по-малко. Или 2,2% от БВП то на европа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Това не беше ли един стар, пъпчасал нигър-актьор? Какво разбира той от инвеститорство?
                          Като казах Морган Фрийман имах в предвид лирическия му герой.
                          Във филмите актъорите изразяват не непременно собствената си позиция, а тази на героя си, т.е. на режисъора, сценариста и т.н.

Освен това не е открита досега връзка между външния вид на човека и уменията му за инвестиране.

Моля те не цитирай мои постове, защото по тази начин виждам твоите, а това ми носи само разочарование и съжаление

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                            У бравос, най-накрая да порочета нещо по-смислено в темата. Монти защо мислиш, че няма да се справят нашите? Тук главно се печели от таксички та нашите банки си ни дерат кожицата и в най голямата криза 2008 пак си бяха супер та сега ли нама да са.... след КТБ няма шанс според мен нашите да не са ок... е там нещо пощенска, алфа малфа, ала бала да се сливат и толкоз...
                            от случая с най добрата банка в България...съм критичен и не приемам на доверие всякаква информация...а Анон е добър анализатор и може да каже доста неща който ще са полезни.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                              Малко история на банката ,малко данни ,малко хвърляне на боб и малко шесто чувство....
                              Следя от 2009 г....с комерца....
                              Аз имам малко ДБ, но изобщо не си правя илюзии, че знам какво става с нея, знам само, че пропуснах да ги продам навреме

Коментар

• У бравос, най-накрая да прочета нещо по-смислено в темата. Монти защо мислиш, че няма да се справят нашите? Тук главно се печели от таксички та нашите банки си ни дерат кожицата и в най-голямата криза 2008 пак си бяха супер та сега ли нама да са.... след КТБ няма шанс според мен нашите да не са ок... е там нещо пощенска, алфа малфа, ала бала да се сливат и толкоз...

Коментар

Working...
                                X