Първоначално изпратено от Stone_Kold
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
DAX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеС печатане на хартии не се решават проблемите, а те /ФЕД, ЕЦБ и т.н/ го знаят добре, а ние в България още по-добре! Трябва да става контролируемо, нещо към което се стремят според мен. Ако беше толкова лесно, нямаше да виждаме кризи, но те са неизбежни и според мен полезни.Вся Власть Советам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнениеДа това е така и също че ритейлърите с акаунти по 10к евра също не могат да се обединят групово и да деистват организирано и да шортват борсите...след като иде нова криза с банките и необслужваемите кредити това значи само 1 нови напечатани трилиони от страна на фед и ецб за да запълнят дупките в банките а от там и както виждаме борсите пак агресивно нагореПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеИма ли балон някъде, след време идва криза. Имало е балон при жилищата в САЩ и ето ти криза през 2008 да речем. Тогава въобще не разбирах с какво скъпите жилища там и "глупаците", които са ги купували ще ощетят България и в частност мен, но го видях с джоба си. В момента имаме доказан друг балон /от 140 до 27 гущера/ - горивата. Кое е общото ли - еми общото е, че тези инвестиции са винаги на кредит и няма значение за какво е той - дали за жилища, за луковици от Холандия /през 15-ти век или там който е бил/ или за петрол. При спад от 100 до 80 долара не е имало паника, защото при тези цени на всички им е излизала сметката за плащане на дълговете, но при сегашните, явно мнооого компании ще фалират. Това означава необслужени кредити и ново затруднение за банките.
Въобще не съм апокалиптик и не вещая спадове /на 95% съм в акции/, но според мен спадовете напоследък се дължат предимно на това. Разбира се и Китай допринася, но малко, защото това се знаеше от години. СТрува ми се наивно да се мисли, че ритейлъри /бабички и некомпетентни хора/ могат да свалят всички индекси с над 20%.Вся Власть Советам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнениеПрави ми впечатление че последно време когато петрола спадне с центове това се преекспонира и има голяма тежест като реакция на пазарите..спадне с 50 цента а пазарите з 3% когато спадаше от 100 на 80 не бе така и нямаше такава зависимост котето ме кара да мисля че сме около дъното
Въобще не съм апокалиптик и не вещая спадове /на 95% съм в акции/, но според мен спадовете напоследък се дължат предимно на това. Разбира се и Китай допринася, но малко, защото това се знаеше от години. СТрува ми се наивно да се мисли, че ритейлъри /бабички и некомпетентни хора/ могат да свалят всички индекси с над 20%.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТова значи, че е крайно време някой да разхвърля ритуално по всички борси на света отрова за мишкуняци.Вся Власть Советам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнениеПрави ми впечатление че последно време когато петрола спадне с центове това се преекспонира и има голяма тежест като реакция на пазарите..спадне с 50 цента а пазарите з 3% когато спадаше от 100 на 80 не бе така и нямаше такава зависимост котето ме кара да мисля че сме около дънотоМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Прави ми впечатление че последно време когато петрола спадне с центове това се преекспонира и има голяма тежест като реакция на пазарите..спадне с 50 цента а пазарите з 3% когато спадаше от 100 на 80 не бе така и нямаше такава зависимост котето ме кара да мисля че сме около дънотоВся Власть Советам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнениеdu gehst fremd ?? Nix mit BFB ???
https://www.youtube.com/watch?v=smD4X0tbI9gdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАми хубаво - НЕКА стане - аз съм навит... нали се сещаш, че ако се стигне до тия цени, делът на акциите на БФБ в портфейлът ми ще падне под 20%?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеМного падна Дойче банк, защо така?
Още я чакам....може би на 15,16...
в момента затворина 17,72 а комерса на 7,478...тук 5,6 ми е дъното....
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеМного падна Дойче банк, защо така?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеОтде си сигурен че няма стане...а и без дивидента ще е...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар