If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Рискувах и влезнах в ДБ на под 16,2 ...
Беше ми лимит на падане....
Когато коба падна до 5,6 след това стигна 13 ...мисля че поне до 27 ще се вдигне в даден момент....резервен вариант е да осреднявам около 13-14 .... но да не стигаме там....
о я виж коя банка е точно след първите 4 италиански
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Когато коба падна до 5,6 след това стигна 13 ...мисля че поне до 27 ще се вдигне в даден момент....резервен вариант е да осреднявам около 13-14 .... но да не стигаме там....
Уффф, не знам за ДБ. И аз четох, мислих, цъках и нещо рискът ми се струва прекалено голям засега. Успех с позицията, дано изкърти.
Понеже Даймлер са много зле току що гледам какъв сосен дивидент ще плащат през април. Дано само сегашните 5% да не са станали 10...
Има ли балон някъде, след време идва криза. Имало е балон при жилищата в САЩ и ето ти криза през 2008 да речем. Тогава въобще не разбирах с какво скъпите жилища там и "глупаците", които са ги купували ще ощетят България и в частност мен, но го видях с джоба си. В момента имаме доказан друг балон /от 140 до 27 гущера/ - горивата. Кое е общото ли - еми общото е, че тези инвестиции са винаги на кредит и няма значение за какво е той - дали за жилища, за луковици от Холандия /през 15-ти век или там който е бил/ или за петрол. При спад от 100 до 80 долара не е имало паника, защото при тези цени на всички им е излизала сметката за плащане на дълговете, но при сегашните, явно мнооого компании ще фалират. Това означава необслужени кредити и ново затруднение за банките.
Въобще не съм апокалиптик и не вещая спадове /на 95% съм в акции/, но според мен спадовете напоследък се дължат предимно на това. Разбира се и Китай допринася, но малко, защото това се знаеше от години. СТрува ми се наивно да се мисли, че ритейлъри /бабички и некомпетентни хора/ могат да свалят всички индекси с над 20%.
Могат-могат да свалят. Стига да са достатъчно на брой. Може да не са организирани в реалния смисъл на думата, но ги обединява страхът - и им взема и малкото мозък, който са имали.
Фалиращи компании има винаги и бамките неизбежно горят с част от кредитите. Нормално е акциите на губещите и застрашените по някакви причини компании да падат по борсите, не е нормално да повличат надолу и тия, които точно по същите причини, ще увеличат своите печалби и то значително.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
97 беше политическа инфлация...така е дирижирано за да се ограби народа и да се постави на колене и да се даде тласък за кредитиране след като ограцят народа...според това съпоставяне бургера в сащ трябва да е 50 000 долара а в европа също след изсипаните трилиони
Не съм съгласен с теб, но оспамихме темата и спирам. За мен, когато човек не може да си обясни нещата логически, винаги намира удобна конспирация. Конспирации няма, има просто силни и слаби.
97 беше политическа инфлация...така е дирижирано за да се ограби народа и да се постави на колене и да се даде тласък за кредитиране след като ограбят народа...според това съпоставяне бургера в сащ трябва да е 50 000 долара а в европа също след изсипаните трилиони
Коментар