IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Императоре, опитай се да приемеш, че акциите могат да се търгуват на всякакви нива, както като абсолютна стойност така и като съотношения. Тогава изведнъж живота ти ще стане по лек. Няма нужда от излишни емоции.
    Всякакви нива - тоест от 10 до 100 евро в конкретния случай?

Нали знаеш, че това, което си го написал, е лишено от смисъл?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      То и аз искам да си купувам Allianz по 50 кинта и да вземам 7 кинта дивидент, ама няма да стане.
      Отде си сигурен че няма стане...а и без дивидента ще е...

Коментар

• Императоре, опитай се да приемеш, че акциите могат да се търгуват на всякакви нива, както като абсолютна стойност така и като съотношения. Тогава изведнъж живота ти ще стане по лек. Няма нужда от излишни емоции.

Коментар

• Първоначално изпратено от ogito Разгледай мнение
          Тези трильони и трилюни долари и евра нямам никаква идея, къде отиват и кой ще им плаща лихвите, но е явно че не отиват нито на борсата нито в икономиките, а ако някой знае да сподели. Ти имаш много интересни и ценни мнения, но за този ръст, който постоянно говориш мисля, че не си прав или поне няма да е скоро иначе и аз съмсе набабанил с някоя и друга акция
          Говоря за спад на покупателната способност на парите. Тоест: нозина тука казват, че щом една акция на Ford (съвсем случаен пример и съвсем напримерен пример) е струвала 5 кинта през 2002 година, значи пак може да стане толкова... ама забравят, че 5-те кинта сега, въобще не са (като покупателна стойност) като 5-те кинта през Втора година... нито като петте кинта през 82-ра. Затова реално пазарите трябва да вървят нагоре - и това е неизбежно.

И аз не говоря за ръст постоянно, а за възстановяване от тия нива... защото реално всички негативни фактори в момента са преекспонирани в пъти.

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
            Ето ти картинката за цял един цикъл - дъното след дотком балона, кредитното надуване, голЕмата финансова, днешния балон.

Аз не твърдя, че най-високите нива са реалните... но тука нозина твърдят, че най-ниските са реалните.
            То и аз искам да си купувам Allianz по 50 кинта и да вземам 7 кинта дивидент, ама няма да стане.

Коментар

А защо вземаш кризисни нива? Тоест: нивата от Девета реални ли са били?

Отчиташ ли реалното увеличение на паричната маса за тоя период (около 15% на година)?

Тези трильони и трилюни долари и евра нямам никаква идея, къде отиват и кой ще им плаща лихвите, но е явно че не отиват нито на борсата нито в икономиките, а ако някой знае да сподели. Ти имаш много интересни и ценни мнения, но за този ръст, който постоянно говориш мисля, че не си прав или поне няма да е скоро иначе и аз съмсе набабанил с някоя и друга акция

Коментар

Ако (когато) пробие нек линията и отреже главата от раменете, целта е тъкмо около 6000 пункта...
                Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                  То от Еверест по-голям върх е станал,демек спокойно може да се смъкне на 5-6000
                  Ако (когато) пробие нек линията и отреже главата от раменете, целта е тъкмо около 6000 пункта...

Коментар

Ако следваме логиката, че корелацията м/у БВП и борсовите индекси е значителна и трябва да се взема предвид, ето една картинка за всички, които твърдят, че Европа е по-евтина от US

Коментар

Ето ти картинката за цял един цикъл - дъното след дотком балона, кредитното надуване, голЕмата финансова, днешния балон.

То от Еверест по-голям върх е станал,демек спокойно може да се смъкне на 5-6000

Коментар

Отчиташ ли реалното увеличение на паричната маса за тоя период (около 15% на година)?

Коментар

• Първоначално изпратено от ogito Разгледай мнение
                          Да опитам по твоята логика, като търсиш връзка между икономическите данни и котировката:

1. гледаш графиката на дакса - последно голямо дъно март 2009 година, ниво 3600
                          2009 дъно 3600
                          2015 връх 12 400

увеличението е +240%

2. гледаш БВП на Германия за 2009-2015 година
                          2009 -5.1%
                          2010 +4.2%
                          2011 +3.0%
                          2012 +0.7%
                          2013 +0.4%
                          2014 +1.6%
                          2015 +1.7%

увеличението е +6,5%

по скоро въпроса трябва да е "всички, които прогнозират ОЩЕЕ ръст, да се обосноват"?

Коментар

Не. Но вярвам, че акциите трябва да растат и падат основно на базата на икономическа логика. Ако нещата в един сектор (например нефтодобивът) се влошават, нормално е акциите на съответните компании да падат... ако акциите на петроладжиите бяха паднали с 50% за половин година, щях да приема това за нормално.
                            Но по никакъв начин не мога да приема за нормално заедно с тях да падат акциите на компании, които реално ще печелят значително повече от спадът на горивата и суровините... че дори и чели пазари - на икономики, които са изцяло вносители на суровини. Това е просто идиотия - провокирам някой тук да го обясни, макар да зная, че няма шанс да го.
                            Ся,..
                            ако обобщя вкратце, моето мнение е, че в момента цените (почти на ВСИЧКО), НЯМАТ НИЩО ОБЩО с базата...
                            Сиреч, дори дадена позиция да изкарва пари (на печалба е) ако ТРЯБВА да пада, ЩЕ пада (щото напримерно не изкарва, колкото е ОЧАКВАЛ некой АНАЛИЗАТОР, или темпа на нарстване на спреда между полижителния резултат и задлъжнялостта, се разминава със средния показател за бранша за 25 години, или ПРОЧЕЕ ГЛУПОСТИ ... )
                            Ако ТРЯБВА ръст, ЩЕ РАСТЕ.
                            Причините НЯМАТ ЗНАЧЕНИЕ... Формулировките и обосновките са СЛЕДСТВИЕ...
                            Ели сметаш, че от трийспървимарт 2009 до ся американската икономика се е УТРОИЛА ???
                            (просто фанах даужонс, като пример..)
                            Лично мнение..
                            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Моля, пишете по темата.
                              रादोस्त

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                                Говорих с познавачи....
                                дали не се решили да го накарат да нападне саудитска арабия и да смачка турция и да смени баланса в близкия изток....
                                Тогава петрола пак ще стане 100 долара....
                                Малко офф, но...

Ами, това вече е доста сложна тема.
                                Най-много петрол помпат САЩ/СА/Русия в топ 3, така че ако СА се махне от картинката би било добре и за двете страни, но такъв сценарий ми се струва нереален.
                                Ако Русия нападне Турция НАТО трябва да отговори / да не отговори и да се разпадне.
                                Русия пари за война няма, едвам в Сирия ще вържат сметките, а там дори нямат отпор. САЩ и СА играят заедно в ундурмата с петрола.По-скоро е всички срещу Русия, но не виждам Путин как пада, дори и да дефолтнат. Просто един фалит ще налее вода във воденицата на антиамериканската пропаганда и от 90% одобрението за ВП ще стигне 105%.

Коментар

Working...
                                X