IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Значи да не купувам ДЦК на тия държави ли? Няма, няма.
    Добре де , в момента финасовите акции са на премаркета малко нагоре с процент от петък....
    Утре ще гледаме хаавата....може кризата да се отложи за по късно....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      Е продигал ти е дал една задачка ,колко е БВП на Германия ,Гърция , Италия , Франция и т.н и го сравни с задлъжнялостта им.....процентно ще се изненадаш....
      Значи да не купувам ДЦК на тия държави ли? Няма, няма.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Няма нужда от никакви зайченца. Просто пишмананализаторите, виждащи причини за срив във всяко нещо, трябва да млъкнат. То когато всички отвсякъде повтарят "срив-срив-срив-срив-срив" не е трудно тия, дето вярват на "капацитетите" да се подплашат.

Друг въпрос е, че тия капацитети често са разни кабинетни специалисти без нито една сделка в животът си или обратното: печени спекуланти, които - логически - преследват собственият си интерес. Нали всеки, който иска да КУПИ нещо - кола на старо или гарсониера в Люлин 8, опитва всячески да убеди настоящият собственик, че продаваното от него не струва, ама въобще не струва парите, които той му иска? Така и на пазарите - огромен брой дребни инвеститори не се замислят, че тия акули, дето постоянно им шушнат как пазарите били балон и инициират поне началото на спадът (който после се подхранва от шубето), просто искат да им изкупят акциите на половин цена.
        Е продигал ти е дал една задачка ,колко е БВП на Германия ,Гърция , Италия , Франция и т.н и го сравни с задлъжнялостта им.....процентно ще се изненадаш....

Коментар

Но почнаха на свършват зайчетата който вадеха фед и ЕЦБ.....
          Няма нужда от никакви зайченца. Просто пишмананализаторите, виждащи причини за срив във всяко нещо, трябва да млъкнат. То когато всички отвсякъде повтарят "срив-срив-срив-срив-срив" не е трудно тия, дето вярват на "капацитетите" да се подплашат.

Друг въпрос е, че тия капацитети често са разни кабинетни специалисти без нито една сделка в животът си или обратното: печени спекуланти, които - логически - преследват собственият си интерес. Нали всеки, който иска да КУПИ нещо - кола на старо или гарсониера в Люлин 8, опитва всячески да убеди настоящият собственик, че продаваното от него не струва, ама въобще не струва парите, които той му иска? Така и на пазарите - огромен брой дребни инвеститори не се замислят, че тия акули, дето постоянно им шушнат как пазарите били балон и инициират поне началото на спадът (който после се подхранва от шубето), просто искат да им изкупят акциите на половин цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
            Да, интересни времена бяха и все още са.
            За мен, вариант за погром е не повече от 25%.
            Просто не мирише на неприятности във въздуха, журналята ни занимават с правилните теми за притеснение, не се мълчи за някой сектор или регион.
            Никой няма сметка да пробваме дали услугите в развитите държави наистина заслужават около 90% от БВП, тоест засега по-старому е най-вероятният сценарий
            Но почнаха на свършват зайчетата който вадеха фед и ЕЦБ.....

Коментар

По принцип Императора е лайк на западните маркети както и 70% от пишещите тук...
              Който не е бил на маркета при фалита на Леман Брадърс и мак и муни и финасовата неплатежоспособност на Форд и пени акциите на сити....после три гръцки кризи и португалска и кипърска и кой ли не....теси мислят че има велики компании....
              Ами Волво и Сааб и ровър или най великите застрахователи...
              В момента гледам ДБ е около 33% спад на акциите....вариантите са два или в близките седмици скок от 10-15 % на финасовия сектор и поне 10 % на технологичните акции или масов погром подобен от 2009 г с фалирали банки и застрахователи....затворени авто и авио производители....
              Да, интересни времена бяха и все още са.
              За мен, вариант за погром е не повече от 25%.
              Просто не мирише на неприятности във въздуха, журналята ни занимават с правилните теми за притеснение, не се мълчи за някой сектор или регион.
              Никой няма сметка да пробваме дали услугите в развитите държави наистина заслужават около 90% от БВП, тоест засега по-старому е най-вероятният сценарий

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                За петрола не знам, доколкото си спомням тогава говореше за "заювци" на БФБ-то Сега си минал на "мишкуняци", вероятно щото заювците се оказаха вуци
                Ами заювци бяха... а тия дето даваха по няколко хиляди за една акция на губещи компании не знам как да ги класифицирам.

Коментар

През 2008 г имаше теза че няма финансова криза ,значи няма и криза на борсата ,значи връщането на 2000 пункта е въпрос на време а стигнахме 280...
                  за алианц ,да в сравнение с останалите ПФ е по нормален в инвестирането но ...
                  декември 2007 г. излезе от БФБ с 30 милиона и ги вложи в Леман...
                  Ако това е професионализъм...
                  Да не говорим за масовата продажба на адсиц на 50% от цената...
                  лично съм го купувал от него на 1,20 а го закриха на 2,40...спомняш ли за кой адсиц става въпрос....
                  За бмф и Даймлер и ман преди две години купувах на 40 ,42 ,65 евро и по ниски цени ....
                  Сега са на двойно и тройно по големи цени.....балони....

петрола пак беше по нисък през 2009 и тогава бяха най големи сривове.....
                  Растеж означава производство а не финансови гешефти....

Дано си прав че това е спад преди корекция но да знаеш следващия спад ще е по следен за много фирми и банки....;
                  Осма година съвсем логическият спад на безобразно надценени акции (да напомням ли Холдинг Пътища, Мостострой, Трейс, Пушлякът, Развалината и т.н.) повлече надолу и качествените компании - тоест паника изродена до идиотизъм, наченки на каквато виждаме и сега.
                  Силно се съмнявам ПФ Алианц да е набил 30 КБ в Льохман - просто това противоречи на принципите на диверсификация - същото и с АДСИЦ-ът. В ПФ няма компания и с 2% дял дори - така че подобни грешки няма как да дадат тежък негативен резултат - от друга страна няма инвеститор, който да не е оплесквал нещата с някоя отделна инвестиция.
                  Daimler може и да си ги купувал на 42 кинта преди 2 години, само че оттогава продажбите са скочили с 25%, а дивидентът с една трета. Има ръст и на чистата печалба. Ако погледнеш данните и графиката на цената за последните десетина години, ще видиш, че просто тогава си ударил кьоравото. Да - растежът е производство и продажби - и аз точно това гледам в случая. 52% ръст в Китай, нали Китай се сриваше?

Коментар

Седма-Осма година няма начин да съм говорил тия неща за нашата борса. За петролът ли съм говорил или за Китай? Пак сравняваш механически различни ситуации и пазари.
                    За петрола не знам, доколкото си спомням тогава говореше за "заювци" на БФБ-то Сега си минал на "мишкуняци", вероятно щото заювците се оказаха вуци

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Не, аз съм винаги дълъг на акции, и когато съм къс почти винаги е на индекси. В момента нямам къси.

Но както казах това си е мое виждане и е напълно възможно да е грешно
                      В момента го споделям и мисля да купя още финансови дълги акции.....

Коментар

Само не ми отговаряй че на акциите си къс а на индекса дълъг....
                        както при спада....
                        Не, аз съм винаги дълъг на акции, и когато съм къс почти винаги е на индекси. В момента нямам къси.

Но както казах това си е мое виждане и е напълно възможно да е грешно

Коментар

Винаги можеш да отиграваш очакванията си. И моето предположение за това какво се случва е толкова добро колкото на всеки друг.
                          Само не ми отговаряй че на акциите си къс а на индекса дълъг....
                          както при спада....

Коментар

Аз от две , три сесии очаквам световната финасова олигархия да извадят някакво зайче за ръст....
                            но ти можеш по да кажеш дали ще е така...
                            Според мен банковата система е болна....
                            Винаги можеш да отиграваш очакванията си. И моето предположение за това какво се случва е толкова добро колкото на всеки друг.

Коментар

И какво искаш да кажеш
                              Аз от две , три сесии очаквам световната финасова олигархия да извадят някакво зайче за ръст....
                              но ти можеш по да кажеш дали ще е така...
                              Според мен банковата система е болна....

Коментар

Обемът на валутните резерви на Народната банка на Китай са намалели през януари с 99.5 милиарда долара, съобщава агенцищя "Фокус", позовавайки се на Газета.ру.

Валутните резерви на Китай са се понижили от 3.33 трилиона долара до 3.23 трилиона долара. По-рано експертите очакваха още по-голямо съкращение на китайските валутни резерви- до 3.21 трилиона долара.

През декември миналата година китайските валутни резерви са намалели със 107.9 милиарда долара, а за цялата 2015 година- с 512.66 милиарда долара
                                И какво искаш да кажеш

Коментар

Working...
                                X