IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Че то това е перфектно. Значи една камара вече напълнили гащите паникьори, ще трябва да си купуват обратно това което са продали. Ако не ме лъже паметта чакаха 120 -150 милиарда намаление.
    Обемът на валутните резерви на Народната банка на Китай са намалели през януари с 99.5 милиарда долара, съобщава агенцищя "Фокус", позовавайки се на Газета.ру.

Валутните резерви на Китай са се понижили от 3.33 трилиона долара до 3.23 трилиона долара. По-рано експертите очакваха още по-голямо съкращение на китайските валутни резерви- до 3.21 трилиона долара.

През декември миналата година китайските валутни резерви са намалели със 107.9 милиарда долара, а за цялата 2015 година- с 512.66 милиарда долара

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      Валутните резерви на Китай са намалели с 99.5 милиарда долара през януари..

по малко от очакваното....
      Че то това е перфектно. Значи една камара вече напълнили гащите паникьори, ще трябва да си купуват обратно това което са продали. Ако не ме лъже паметта чакаха 120 -150 милиарда намаление.

Коментар

• Валутните резерви на Китай са намалели с 99.5 милиарда долара през януари..

по малко от очакваното....

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Съгласен съм за политическите рискове, но никой няма да рискува атомна война. Още повече, че дните на обонго в Белият дом са преброени и скоро той ще трябва да се върне пак на дървото.

Щатите губели хегемонията си - в какво отношение имаш предвид? В икономическо ли? Хубаво - нали Китай спрял да расте и щял да си тупне твърдо на г.зът? На кое да вярвам сега?

Да - светът влиза периодически в кризи, от които богатите забогатяват, а бедните обедняват... но доколкото това става през финансовите пазари, вината си е на дребните спестители и инвеститори, които продават тогава, когато трябва да купуват, а купувачите са богатите.

Седма-Осма година няма начин да съм говорил тия неща за нашата борса. За петролът ли съм говорил или за Китай? Пак сравняваш механически различни ситуации и пазари.

Да подчертая - НЕ отричам възможността за тежък срив - още 20% надолу, може и повече - може и 60% надолу. Това което отричам е ИКОНОМИЧЕСКАТА ЗАКОНОМЕРНОСТ на подобен спад. Неслучайно толкова дискутирахме Daimler - спадът на акцията е типична проява не на икономическа закономерност, но на невежество и глупост. Гледаш графиката - виждаш: балон. Гледаш числата за 10 години назад - виждаш: суперподценена акция. Погледни ги и ти, ако искаш.
          През 2008 г имаше теза че няма финансова криза ,значи няма и криза на борсата ,значи връщането на 2000 пункта е въпрос на време а стигнахме 280...
          за алианц ,да в сравнение с останалите ПФ е по нормален в инвестирането но ...
          декември 2007 г. излезе от БФБ с 30 милиона и ги вложи в Леман...
          Ако това е професионализъм...
          Да не говорим за масовата продажба на адсиц на 50% от цената...
          лично съм го купувал от него на 1,20 а го закриха на 2,40...спомняш ли за кой адсиц става въпрос....
          За бмф и Даймлер и ман преди две години купувах на 40 ,42 ,65 евро и по ниски цени ....
          Сега са на двойно и тройно по големи цени.....балони....

петрола пак беше по нисък през 2009 и тогава бяха най големи сривове.....
          Растеж означава производство а не финансови гешефти....

Дано си прав че това е спад преди корекция но да знаеш следващия спад ще е по следен за много фирми и банки....;

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
            Все пак трябва да има някакви цели на този пазар. Акциите не ги държим само за да ги имаме.

Моите могат да бъдат например:
            1. Държа за дабъл;
            2. Държа за 20%;
            3. Държа защото съм влязъл сгодно за дивидент;
            4. Държа за долар;
            5. Държа защото я напъват преди ърнингс;
            6. Държа защото.....

Ти за какво държиш дадена позиция??? Кога се разделяш с нея?
            Проблемът ми е че съм прост. Не разбирам и не искам да разбирам гръцката азбука и сложни икономически термини. Та няма как да държа за 20%, долар и т.н защото 20% за мен са в рамките на статистическата грешка. По принцип ме устройват и 5% годишно. Проблемът е че никой не ми ги дава. Затова се налага да влизам където и да е за минимум дабъл. Дабъл защото и в реалния бизнес смятам за дабъл. Тоест кога ще избия инвестицията си. Точно затова и стратегии от типа на кавъред колс въобще не ме устройват. От друга страна ме радват тези стратегии защото именно те ми създават ликвидност и ми продават опциите, които искам да купя. Сделките за дабъл вярно че са рядкост, ама онзи ден гледам дедо Бъфет казал че на човек му се полагали около 20 сделки в живота. Демек по една на 2-3 години. Някакси по ме кефи да спечеля едни 100-200% от една сделка на три години вместо да се пъна и да нося рискове за 5-10% на година. Дори и да ги вадя тези 5% ще трябва да чакам 20 години за дабъл. За момента не виждам нищо интересно с такъв потенциал с изключение на петрола и шарп. Само те могат да направят поне 200-300% за кратко време. Мога да се разделя с дадена инвестиция по две причини. Или съм намерил по-добро място за парите или самата инвестиция е спряла да ми харесва по някаква си причина.
            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Императоре,
              Тези приказки съм ги чел от теб през периода 2007 и 2008 г....на нашата борса...
              Спомняш ли си....
              На всеки 8-10 г. света влиза във криза заради финасовата и политическата система в момента....
              Решаването е богатите по богати ,бедните по бедни... и кризите все по силни и по силни....обикновено ги решават с печатане на пари и войни....сега следва войната ..а кой ще победи е божа работа....
              щатите губят хегемонията си на световен лидър , ЕС като верен васал ще понесе нещастията си заради верността си към един лидър без покритие...
              как беше бедните нямат какво да губят а богатите имат....
              Ще дойде момент когато ще се сменям местата....и този момент наближава...
              Не напразно вече се чуват приказки за използване на атомно оръжие от корея ,русия , Пакистан ,китай....
              когато притискаш врага си прекалено много ,вероятността да отвърне се увеличава...
              В момента по този начин се действа срещу русия но русия на путин не е русия на Горбачов.....
              А щатите на Рейгън не са щатите на обама....
              Съгласен съм за политическите рискове, но никой няма да рискува атомна война. Още повече, че дните на обонго в Белият дом са преброени и скоро той ще трябва да се върне пак на дървото.

Щатите губели хегемонията си - в какво отношение имаш предвид? В икономическо ли? Хубаво - нали Китай спрял да расте и щял да си тупне твърдо на г.зът? На кое да вярвам сега?

Да - светът влиза периодически в кризи, от които богатите забогатяват, а бедните обедняват... но доколкото това става през финансовите пазари, вината си е на дребните спестители и инвеститори, които продават тогава, когато трябва да купуват, а купувачите са богатите.

Седма-Осма година няма начин да съм говорил тия неща за нашата борса. За петролът ли съм говорил или за Китай? Пак сравняваш механически различни ситуации и пазари.

Да подчертая - НЕ отричам възможността за тежък срив - още 20% надолу, може и повече - може и 60% надолу. Това което отричам е ИКОНОМИЧЕСКАТА ЗАКОНОМЕРНОСТ на подобен спад. Неслучайно толкова дискутирахме Daimler - спадът на акцията е типична проява не на икономическа закономерност, но на невежество и глупост. Гледаш графиката - виждаш: балон. Гледаш числата за 10 години назад - виждаш: суперподценена акция. Погледни ги и ти, ако искаш.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Така е, влизат във финансовият сектор, но това не означава, че бизнесът им е еднакъв. Бамките са кредитни институции, застрахователите НЕ са. Специално за Алианц - имам вътрешен поглед как се управлява компанията по отношение на активите. Най-важното е огромната диверсификация в управленски план - просто няма начин един или няколко некадърни мениджъри и финансисти да нанесат сериозни щети на компанията.

Не обвързвай категорически спадът на пазарите с финансова криза - този спад в огромна степен се дължи на манипулации, включително отстрана на всевъзможни "анализатори" и "експерти" - негативните факти и тенденции (не казвам, че няма такива) се преекспонират драстично, позитивните се игнорират тотално. Два примера:

- Петролът. Неговият спад е тежък удар за петролните компании и петролните държави... но КАКЪВ е техният дял? Каква е тежестта на петролните компании в развитите икономики? - МИНИМАЛЕН. Има ли значима бамка, която до такава степен се е набила в кредити към петроладжийството, че да бъде заплашена от фалит? - Още никой не е посочил нито една такава бамка - ако ти знаеш такава - кажи я.
                От друга страна: колко бизнеси, колко компании ще намалят драстически разходите си поради спадът на горивата? - доста повече от губещите... ама това "анализаторите" не го казват. Няма ли ниската цена на суровините да стимулира всяка една икономика, в която добивните отрасли не са водещи? - мисля това е очевадно... ама никой не го споменава. Няма ли - погледнато глобално - повече пари да остават в джобовете на хората в НЕдобивните държави, вместо тия пари да изтичат в джобовете на чаршафосаните мързеливци - което ще повиши покупателната способност на европейци, азиатци, американци? тоест - харчейки по-малко за горива - огромната част от хората по света ще имат повече пари, които да харчат за други неща. Също очевиден ефект, който се премълчава.

- Китай. Спад на растежът, "твърдо приземяване" и т.н. Е - лошо ли е за ОСТАНАЛИЯТ свят китайците да забавят безумната си пазарна експанзия и дъмпингът на европейските и американските стоки? - На практика китайският икономически растеж бе най-голямото затруднение и предизвикателство за останалите развити икономики... сега когато тоя натиск се забавя, "анализаторите" вместо да се радват, реват като бити магарета - не мога да си обясня: ЗАЩО. От друга страна имаме сериозен ръст на потреблението в Китай - тоест китайските хора КУПУВАТ все повече и свои и чужди стоки - пример - ръст на продажбите в Китай на Daimler 52%... но ако съдим по пазарната реакция, това е лошо. От трета страна спадът на цените на слузта и другите суровини ще стимулира икономиката в Китай, както и навсякъде другаде - също и потреблението - както навсякъде другаде - защо всъщност е тоя рев? както казвах и преди - пазарите страдат от синофобия - каквото и да стане в Китай, се тълкува като катастрофа.

Да - принципно пазарен спад МОЖЕ да бъде знак за финансова криза... но само ако тоя спад е реален, а не манипулативен... а наблюдаваният е до голяма степен манипулативен.

Впрочем как виждаш тая "финансова криза" - че хората да няма какво да ядат, камо ли да ки купуват Беемвенца и Мерцедесчета? - Световна война ли, комета ли ще ни удари - или световна хиперинфлация като нашата от 96-а? Апропо - кажи ми икономика (като регион) където има спад, а не растеж? - САЩ? ЕС? Китай? Далекоизточният регион като цяло? Ами няма... ударени са само Русия, Чаршафосаните, Венецуела и някои развиващи се пазари. За Русия дългосрочно е плюс, защото ще ги стимулира да изградят силна НЕдобивна икономика, чаршафосаните да се качват на камилите, не ме интересуват изобщо, стига са ограбвали светът.

Успех с ДБ и няма да се впрягаш. Въобще тоя спад щеше отдавна да е спрял, ако хората не се впрягаха на соросоидни манипулации. Няма как да има "ентусиазъм", както му казваш, докато инвестиционната и спекулантската общност са постоянно зомбирани от манипулативен негативизъм.
                Императоре,
                Тези приказки съм ги чел от теб през периода 2007 и 2008 г....на нашата борса...
                Спомняш ли си....
                На всеки 8-10 г. света влиза във криза заради финасовата и политическата система в момента....
                Решаването е богатите по богати ,бедните по бедни... и кризите все по силни и по силни....обикновено ги решават с печатане на пари и войни....сега следва войната ..а кой ще победи е божа работа....
                щатите губят хегемонията си на световен лидър , ЕС като верен васал ще понесе нещастията си заради верността си към един лидър без покритие...
                как беше бедните нямат какво да губят а богатите имат....
                Ще дойде момент когато ще се сменям местата....и този момент наближава...
                Не напразно вече се чуват приказки за използване на атомно оръжие от корея ,русия , Пакистан ,китай....
                когато притискаш врага си прекалено много ,вероятността да отвърне се увеличава...
                В момента по този начин се действа срещу русия но русия на путин не е русия на Горбачов.....
                А щатите на Рейгън не са щатите на обама....

Коментар

Само за протокола ...
                  Фикаксов сектор освен банките влизат и застрахователите...
                  Дали те интересува ДБ или Коба или ЮБС ,уникредит и сантеса или сосиете женерал или Алианц или Лойд.... е едно и също...
                  Спада говори за начало на финасова криза...и печатането няма да реши проблема и този път.....
                  форд и шевролет през 2009 прочети какво стана с него....
                  Това е бъдещето на БМВ и Даймлер ако почне пак световна финансова криза....
                  Това е да си купиш хладилник в Сибир а да няма какво да ядеш...
                  Влезнал съм в ДБ спекулативно и мога да излезна с малка печалба ....защото ние купуваме акции не да си гледаме на стената а да печелиме....
                  само съжалявам ,че не продадох всичките след изказването на драги а мислех ентусиазма поне да трае седмица а той и ден едва изтрае...
                  Това е вече лошо....много лошо ...
                  Не свикна ли вече с номерата на Драги - един път приказва, втори път ... и накрая изкара базуката ... Мислиш ли , че ще се промени ? Не си спомням някой от централните банкстери да си е променял нрава - не и докато е начело на институцията.... Жокер - прочети къде е градил кариера ...От европейските банки най бих се притеснявал за HSBC - прекалено добре изглеждат нещата откъм цифри а акцията е по пързалката години наред ... и то докато пазара растеше
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Само за протокола ...
                    Дали те интересува ДБ или Коба или ЮБС ,уникредит и сантеса или сосиете женерал или Алианц или Лойд.... е едно и също...
                    Спада говори за начало на финасова криза...и печатането няма да реши проблема и този път.....
                    Влезнал съм в ДБ спекулативно и мога да излезна с малка печалба ....защото ние купуваме акции не да си гледаме на стената а да печелиме....
                    само съжалявам ,че не продадох всичките след изказването на драги а мислех ентусиазма поне да трае седмица а той и ден едва изтрае...
                    Така е, влизат във финансовият сектор, но това не означава, че бизнесът им е еднакъв. Бамките са кредитни институции, застрахователите НЕ са. Специално за Алианц - имам вътрешен поглед как се управлява компанията по отношение на активите. Най-важното е огромната диверсификация в управленски план - просто няма начин един или няколко некадърни мениджъри и финансисти да нанесат сериозни щети на компанията.

Не обвързвай категорически спадът на пазарите с финансова криза - този спад в огромна степен се дължи на манипулации, включително отстрана на всевъзможни "анализатори" и "експерти" - негативните факти и тенденции (не казвам, че няма такива) се преекспонират драстично, позитивните се игнорират тотално. Два примера:

- Петролът. Неговият спад е тежък удар за петролните компании и петролните държави... но КАКЪВ е техният дял? Каква е тежестта на петролните компании в развитите икономики? - МИНИМАЛЕН. Има ли значима бамка, която до такава степен се е набила в кредити към петроладжийството, че да бъде заплашена от фалит? - Още никой не е посочил нито една такава бамка - ако ти знаеш такава - кажи я.
                    От друга страна: колко бизнеси, колко компании ще намалят драстически разходите си поради спадът на горивата? - доста повече от губещите... ама това "анализаторите" не го казват. Няма ли ниската цена на суровините да стимулира всяка една икономика, в която добивните отрасли не са водещи? - мисля това е очевадно... ама никой не го споменава. Няма ли - погледнато глобално - повече пари да остават в джобовете на хората в НЕдобивните държави, вместо тия пари да изтичат в джобовете на чаршафосаните мързеливци - което ще повиши покупателната способност на европейци, азиатци, американци? тоест - харчейки по-малко за горива - огромната част от хората по света ще имат повече пари, които да харчат за други неща. Също очевиден ефект, който се премълчава.

- Китай. Спад на растежът, "твърдо приземяване" и т.н. Е - лошо ли е за ОСТАНАЛИЯТ свят китайците да забавят безумната си пазарна експанзия и дъмпингът на европейските и американските стоки? - На практика китайският икономически растеж бе най-голямото затруднение и предизвикателство за останалите развити икономики... сега когато тоя натиск се забавя, "анализаторите" вместо да се радват, реват като бити магарета - не мога да си обясня: ЗАЩО. От друга страна имаме сериозен ръст на потреблението в Китай - тоест китайските хора КУПУВАТ все повече и свои и чужди стоки - пример - ръст на продажбите в Китай на Daimler 52%... но ако съдим по пазарната реакция, това е лошо. От трета страна спадът на цените на слузта и другите суровини ще стимулира икономиката в Китай, както и навсякъде другаде - също и потреблението - както навсякъде другаде - защо всъщност е тоя рев? както казвах и преди - пазарите страдат от синофобия - каквото и да стане в Китай, се тълкува като катастрофа.

Да - принципно пазарен спад МОЖЕ да бъде знак за финансова криза... но само ако тоя спад е реален, а не манипулативен... а наблюдаваният е до голяма степен манипулативен.

Впрочем как виждаш тая "финансова криза" - че хората да няма какво да ядат, камо ли да ки купуват Беемвенца и Мерцедесчета? - Световна война ли, комета ли ще ни удари - или световна хиперинфлация като нашата от 96-а? Апропо - кажи ми икономика (като регион) където има спад, а не растеж? - САЩ? ЕС? Китай? Далекоизточният регион като цяло? Ами няма... ударени са само Русия, Чаршафосаните, Венецуела и някои развиващи се пазари. За Русия дългосрочно е плюс, защото ще ги стимулира да изградят силна НЕдобивна икономика, чаршафосаните да се качват на камилите, не ме интересуват изобщо, стига са ограбвали светът.

Успех с ДБ и няма да се впрягаш. Въобще тоя спад щеше отдавна да е спрял, ако хората не се впрягаха на соросоидни манипулации. Няма как да има "ентусиазъм", както му казваш, докато инвестиционната и спекулантската общност са постоянно зомбирани от манипулативен негативизъм.

Коментар

И кои са били тия "най-велики застрахователи"? Форд в моментът е толкова неплатежоспособен, че ще плати 1 МБ извънреден дивидент - просто ей-така.

Мисля написах вече, че ДБ не ме интересува - който има нейни акции, да им бере гайлето. Не знам някоя от компаниите в които съм акционер да е фалирала заради Льохманската банка. Кои банки според теб са заплашени от фалит и защо? Някак си като говориш така: неопределено, мнението ти не ного тежи.
                      Според теб Daimler, BMW или Toyota ще пуснат кепенците, защото мишкуняците търгуват акциите им с 20% надолу ли? Все си мисля, че цената на акциите се определя от продажбите и печалбите на компаниите, а не обратното.

И какво е "лайк": някой дето обича да лайква ли?

Лобосов - не играя срещу пазара, просто разбирам очевидната истина, че пазарът е просто пазар - и голяма част от участниците на него са най-обикновени комарджии, а не инвеститори.

Апропо: Монти - ти си се кръстил на Монти Брустър ли?
                      Само за протокола ...

Коментар

По принцип Императора е лайк на западните маркети както и 70% от пишещите тук...
                        Който не е бил на маркета при фалита на Леман Брадърс и мак и муни и финасовата неплатежоспособност на Форд и пени акциите на сити....после три гръцки кризи и португалска и кипърска и кой ли не....теси мислят че има велики компании....
                        Ами Волво и Сааб и ровър или най великите застрахователи...
                        В момента гледам ДБ е около 33% спад на акциите....вариантите са два или в близките седмици скок от 10-15 % на финасовия сектор и поне 10 % на технологичните акции или масов погром подобен от 2009 г с фалирали банки и застрахователи....затворени авто и авио производители....
                        Нема да има фалити мисля...март иде марио ше каже че ше има още трилиони а фед че ше направи лихвата отрицателна и почва с трилионите отново..аз се чудя защо изобщо спряха печатането ....тъи наречените инвеститори спекуланти реваха и слагаха залози кога и с колко ще вдигне фед лихвата и като не я вдигаше избушваха от разочарование сега се вдигна и се почнаха ама защо се вдигна олеле кво стана сега ше играем на ролетка дали ше се вдигне и с колоко а може би няма да се вдигне сякаш 0.25% струва трилионите изтрита капитализация по борсите..това не е трейдинг а чиста рулетка ...на борсите се търгува всичко друго но не и състоянието на компаниите там...за мен петрола и китай не могат да са фактори за тези спадове...защото за луксозните стоки от дакса винаги ще има потребление по цял свят защото дори в китай да има спад на приходите тези който се возят в ес класи няма да преминат на форд заради по изгодния курс или да оставят скъпите парфюми и да се пръска с наливен рефан...тяхното нямане не е като нашето, те като нямат стотици милиони и вече мислят за самоубииство
                        Вся Власть Советам

Коментар

• Сорос и тези като него трябва да се обесят моментално
                          Вся Власть Советам

Коментар

По принцип Императора е лайк на западните маркети както и 70% от пишещите тук...
                            Който не е бил на маркета при фалита на Леман Брадърс и мак и муни и финасовата неплатежоспособност на Форд и пени акциите на сити....после три гръцки кризи и португалска и кипърска и кой ли не....теси мислят че има велики компании....
                            В момента гледам ДБ е около 33% спад на акциите....вариантите са два или в близките седмици скок от 10-15 % на финасовия сектор и поне 10 % на технологичните акции или масов погром подобен от 2009 г с фалирали банки и застрахователи....затворени авто и авио производители....
                            И кои са били тия "най-велики застрахователи"? Форд в моментът е толкова неплатежоспособен, че ще плати 1 МБ извънреден дивидент - просто ей-така.

Мисля написах вече, че ДБ не ме интересува - който има нейни акции, да им бере гайлето. Не знам някоя от компаниите в които съм акционер да е фалирала заради Льохманската банка. Кои банки според теб са заплашени от фалит и защо? Някак си като говориш така: неопределено, мнението ти не ного тежи.
                            Според теб Daimler, BMW или Toyota ще пуснат кепенците, защото мишкуняците търгуват акциите им с 20% надолу ли? Все си мисля, че цената на акциите се определя от продажбите и печалбите на компаниите, а не обратното.

И какво е "лайк": някой дето обича да лайква ли?

Лобосов - не играя срещу пазара, просто разбирам очевидната истина, че пазарът е просто пазар - и голяма част от участниците на него са най-обикновени комарджии, а не инвеститори.

Апропо: Монти - ти си се кръстил на Монти Брустър ли?
                            Last edited by Императорът; 06.02.2016, 21:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                              Опитваш се да играеш срещу пазара ,по някои свои измислени правила мисля,че пазара отдавна е бил шута на такива като теб

Коментар

Ного ясно, че ще има корекции - нали отделните компании, отрасли, икономики понякога вървят нагоре, понякога надолу?

Наивников - ако това се случи (Allianz на около 318 евро), ще го мисля.
                                Опитваш се да играеш срещу пазара ,по някои свои измислени правила мисля,че пазара отдавна е бил шута на такива като теб

Коментар

Working...
                                X