If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Първоначално изпратено от Black and white cat-footРазгледай мнение
може да звучи странно, но мисля че с една световна криза можем да ги стигнем западняците - те имат далеч повече какво да губят. тук си имаме собствени жилища, ниска задлъжнялост (ипотечни заеми, студентски заеми и тн), евтина работна ръка. нямаме високия държавен дълг или супер модерните деривати
Ъъъъ, като 2007- 2008 ли?
Виж къде беше, през какво мина и къде е сега СиП-а и виж БФБ-ту ...
Ние сме гейм оувър при криза.
Не съм продал - на тия нива вече не знам дали има смисъл. Всичките ми акции, особено немските вече се търгуват доста под реалната им себестойност.
За мен това е основният принцип - НЕ купувай нищо на цена над реалната, НЕ продавай на цена под реалната. Ако всички спазваха това - Даксът и посмъртно нямаше да слезе под 9638 (например).
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
може да звучи странно, но мисля че с една световна криза можем да ги стигнем западняците - те имат далеч повече какво да губят. тук си имаме собствени жилища, ниска задлъжнялост (ипотечни заеми, студентски заеми и тн), евтина работна ръка. нямаме високия държавен дълг или супер модерните деривати
Но България е входа между Изтока и Запада. Турболенцията тук ще е невъобразимо висока. Аржентина Парагвай там би било спокойно, но не и на Балканите.
Спасението е в пълно затваряне на позиции и кеша в швейцарски франкове,или физическо злато
Да това е едно много разумно решение Бурята тепърва предстоии, а опциите са държавна помощ за всички и лудо печатане на пари или фалит и очистване на системата. За съжаление на 99% ще печатат и спасяват за пореден път, но този път е малко по-различно от 2008 г. и центъра на кризата е посевместен,а не изолирано локален както тогава. Лихвите няма накъде повече да бъдат свалени, а ако американците решат да продължат с дигането това ще е като реакцията на операторите на чернобилската атомна електроцентрала.
Все ще си преберат печалбите голяма част от късите
Поех голям риск, но вече съм в твоя отбор, защото и аз на това разчитам утре. Аз днес затворих късите, но очаквам утре да е по-масовото затваряне. Дано ми излезе сметката, защото може и голям да го ям....
На този етап не виждам много полезни ходове/изходи за биковете.
Ако ФЕД заговори за непокачване на лихвите, ще има едно пикче в индексите и пак ще тръгнат надолу, защото има рискове с банките.
Ако ФЕД заговори за сваляне на лихвата, тогава и пикче няма да има, защото ще се изтълкува като влизане в рецесия. А това хич не го обичат борсите.
Не виждам смисъл в момента да добавяш дълги и то само от инат. Изчакай някаква яснота около банките и тогава.
Само така си мисля, ти прави каквото си решил.
Мерси, намирам съвета за добър. В такива ситуации много внимателно, е редно да се мърда, Почти изцяло съм в кеш, но все пак намирам смисъл да се рискува за известен отпор. Все ще си преберат печалбите голяма част от късите
Е, то CDS рипат, щото пазара пада, а пазара пада щото CDS рипат....
От такива спадове най ме е страх, че явно се гони определен таргет, без значение външната среда, но в момента взимам по малко с цел възстановяване от няколко процента.
На този етап не виждам много полезни ходове/изходи за биковете.
Ако ФЕД заговори за непокачване на лихвите, ще има едно пикче в индексите и пак ще тръгнат надолу, защото има рискове с банките.
Ако ФЕД заговори за сваляне на лихвата, тогава и пикче няма да има, защото ще се изтълкува като влизане в рецесия. А това хич не го обичат борсите.
Не виждам смисъл в момента да добавяш дълги и то само от инат. Изчакай някаква яснота около банките и тогава.
Не знам ама през 2009 долара падаше и маркета падаше ,петрола падаше а златото се качваше..........
Това ме притеснява ,въпреки че Анон има обяснение за това...
Коментар