If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Някой има ли идея как да търгува европейски банки след последното раздвижване ?
Вчера не успях да разчета какво се случи след ЕЦБ , в смисъл :
- индексите се качиха - не с много , но приемам , че такава е реакцията на пазара ... и алгоритмите
- но защо някои банки се изстреляха без да има значими новини (Santander) а други дори паднаха (Raifaizen) ???
За Unicredit e ясно ... засега . Продажбата на Пекао ги изтика нагоре, както вероятно ще се случи и при обявяване на продажбата на Пионер ..
Ама дали на 13.12.16 Жан-Пиер Мустиер ще обяви някакви добри новини ? Какво може да предложи, че да подкрепи акцията ? И то в деня преди ФЕД да обяви лихвите ....
Според мен най- позитивното послание може да е новина за сливане с друга банка ... ама малко вероятно ...Май горивото е на изчерпване
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
BMW - яхо-о-о-о-о-о-о !!! Целият пазар може и да е понадут (немският, американският е супернадут и гледам - пак кекаво нагоре пъпли), ама моите компании имат - мисля още потенциал да растат - най-малко BMW, най-ного Daimler. Бих си зел още от тях, ама по ги ща на около 54 кинта.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Гледам ,но вече нямам ......Последните 200 на 7,3....
винаги излизам по рано но никога по късно.....
Печелиш че си ги задържал но вече мисля че това ще им е ..... или гроздето е кисело?
Ралито скоро може да свърши -банковото.
Тези тотално полудяха последните дни. За мен, и предполагам не само, тези ръстове са толкова измислени, че няма накъде. Аз си продадох най-накрая Кобата и мисля да чакам отново да отидем на червено.
Аз мисля: след Нова година веднага може да има съвсем лек спад, после пазарите ще продължат дори нагоре може би, разбира се - не могъщо, но с кекаво пъплене. След като всички очакват спих след НГ, защо мислите, че ще има спих след НГ? нали всички чакаха спихове след Брекзит, след победата на Доналд над Полуживата и след сепукуто на Ренци? Три пъти ни измамиха хипермегаебасиспекулантите, защо мислите, че няма да ни и четвърти път?
Сега все повече се убеждавам, че съм прав да избягвам спекулантството. това е все едно да играеш покер с някой, дето хем подрежда картите както си иска, хем променя правилата както пожелае в своя сгода в течение на играта. Винаги ще те очеше, а ако някой път поспечелиш мънинко, то ще е защото той ти е пуснал фъндък, за да не избягаш от масата, и за да те излъже, че е немошшшшшшшеник.
Затуй не ща да таковата. Иначе - ако човекът е дългосрочен инвеститор - пак може да си е на сгода - просто дебне когато спекулантите сринат пазарите, за да си понакупи разни работи.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар