If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз следвам просто правило - ако инвестирам в дадена позиция дългосрочно, търся многогодишно дъно ...
Ако ще я връткам бърже може и да се полакомя при моментни нейни слабости ... ама туй е опасно за дългосрочните ...особено за психиката
Само дето за ногогодишно дъно често трябва да чакаш ного години... то затова е ногогодишно
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Аз вече почти избягвам големи компании гледам да следя такива по малки както ги наричат испанците ,хлебарки, предпочитам да следя няколко такива и 1 да ми направи 100-200% за година ми стига ,както ми е Сниаце от 19 цента си я търгувам гледам почти винаги да имам едни примерно 10к акции и още няколко с които да спекулирам ,но при големи корекции също пълня и от ликвидните както бе с Сантандера при Брексита
То е ясно, че тъй трябва, но невинаги възможно е.
Не купил мидички на ногогодишно дъно, защото:
А/ тогава си купих други работи,
Б/ толкоз ми е бил тогава мозъкът.
Аз следвам просто правило - ако инвестирам в дадена позиция дългосрочно, търся многогодишно дъно ...
Ако ще я връткам бърже може и да се полакомя при моментни нейни слабости ... ама туй е опасно за дългосрочните ...особено за психиката
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Един съвет от мен за покупка на „вечни“ компании – търси дъно, дори и за дивидентните …
Защо ще купуваш когато са изминали голяма част от пътя нагоре ?
Защо не си купи мидички в началото на годината на многогодишно дъно ?
То е ясно, че тъй трябва, но невинаги възможно е.
Не купил мидички на ногогодишно дъно, защото:
А/ тогава си купих други работи,
Б/ толкоз ми е бил тогава мозъкът.
Ами да си напазарил 2009 година разбирам сега да си доволен от дивидент ,друго да вземеш сега компания която в момента е 20 -30 цента и в рамките на година 1или 2 да почнеш да взимаш толкова дивидент ама сега се начукаш на компании дет може да паднат с 15 % за година и ти взимаш 6-7 % то дефакто си около 10% от пазарната
Е, няма как да се върне Девета.Като паднат, пак ще се качат, тъкмо ще се нагувича с още.
Ами да си напазарил 2009 година разбирам сега да си доволен от дивидент ,друго да вземеш сега компания която в момента е 20 -30 цента и в рамките на година 1или 2 да почнеш да взимаш толкова дивидент ама сега се начукаш на компании дет може да паднат с 15 % за година и ти взимаш 6-7 % то дефакто си около 10% от пазарната
Мани Шел да е дръво: 6.7% дивидентаджийска доходност
Импов за мен дивидент да взимаш и да се кефиш е както в момента е SNIACE около 30 цента да напълниш и след година 1-2 да взимаш по толкова дивидент или да си напазарувал 2009 година на евтиния и да цоцаш дивидент а че сега взимаш 6-7 % е нищо поне за мен дето цял ден дремиш пред компа и поне в не си докарваш някой лев е кауза пердида
Коментар