Съобщение
Collapse
No announcement yet.
DAX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеВиж какво, за последните 100, че и повече години, нищо не се е променило на борсите. Една група хора иска да вземе парите на друга група хора. Първата е по-малка от втората. Това е!!! Всичко друго (печалби, икономики, развития, рецесии, паники и т.н.) са само инструменти за постигането му.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеОтиват си банките ,повличат борсата,спада се самозахранва от спада и става спирала надолу,това надолу може да е в пъти 1 ,2, 3, 4 ............10,средната класа губи голяма част от спестяваниата си в акции,губят и големите риби,мерцедесите спират да се купуват защото Ханс е имал 500к в акции преди ама сега са 100к и не му се пипат ,акциите на Даймлер вече са се сринали ,сриват се продажбите срива се и дивидента ако го има,и за компанията става трудно да обслужва дълговете си
.Ето към този сценарий се отива според мен
А големите риби не ги мисли - те ще изчакат Дакс на 7318 и - както се полага за големи риби - ще излапат планктоните - тия, дето са влизали на 11 000 и - чак на дъното теглят една майна и продават с 50% по-ниско - не че са на зор за парите, а просто защото не им стига акълът да чакат спокойно пазарите да възстановят, което след година или пет неминуемо ще стане.
Хората нито ще спрат да пият Кока кола, нито да карат Беемвенца, нито да търчат в паркът с Адидаски и Найкове, нито да муат Макдоналдсове.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАко гледаме 100-годишни графики, Дау сигурно трябва да отиде на около 638 пункта.
Всичко може да се случи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеВиж какво, за последните 100, че и повече години, нищо не се е променило на борсите. Една група хора иска да вземе парите на друга група хора. Първата е по-малка от втората. Това е!!! Всичко друго (печалби, икономики, развития, рецесии, паники и т.н.) са само инструменти за постигането му.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеАми щото има графики, бе, Императоре! Аз с аргументи няма да те убедя, но пусни си една 50-100 годишна графика и ще видиш къде минават средните.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАз също гледам графики... но не забравям, че зад тия графики има реални данни. 50-100-годишна графика, казваш... а как се е променила покупателната стойност на парите за това време? Какво е можело да си купиш със 100 долара преди 88 години и какво можеш сега? Не акциите са поскъпнали за 50 години - ПАРИТЕ са поевтинели катастрофално.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНетерца.
Продължавам да твърдя, че тоя срив няма никаква икономическа обосновка. Корекция: да - корекция може да има винаги - но тоя срив е въпрос на изкуствено подклаждана паника. И ако бамките са се набили ного в деривати, то е защото и те са виждали това, което аз виждам. Техните специалисти също няма да се набият в рискови инструменти, ако виждат някаква причина за срив.,средната класа губи голяма част от спестяваниата си в акции,губят и големите риби,мерцедесите спират да се купуват защото Ханс е имал 500к в акции преди ама сега са 100к и не му се пипат ,акциите на Даймлер вече са се сринали ,сриват се продажбите срива се и дивидента ако го има,и за компанията става трудно да обслужва дълговете си
.Ето към този сценарий се отива според мен
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеКъде се намира съвсем ориентировачно дъното по графиките, които следиш?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеАми щото има графики, бе, Императоре! Аз с аргументи няма да те убедя, но пусни си една 50-100 годишна графика и ще видиш къде минават средните.
Нали в долният си пост говоря основно точно за конкретна графика? В голяма степен именно на базата на тая графика съм избрал да си купя акции на Daimler.Last edited by Императорът; 08.02.2016, 19:44.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеАми щото има графики, бе, Императоре! Аз с аргументи няма да те убедя, но пусни си една 50-100 годишна графика и ще видиш къде минават средните.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеА защо твърдиш, че има "балон"? Не говоря за отделни компании (със сигурност има балонирани), а като цяло?
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеПо-долу са ти го написали - funny-mentals. Смисловият превод на български е "пожелателно мислене".
Когато се надуваше балонът, ти винаги си си измислял "достоверни" за теб причини, че това трябва да се случва.
Сега, когато започва да се изпуска въздуха от балона, ти отказваш да приемеш новата реалност, а продължаваш да мислиш с едно 3-4 години назад.
Примерът е с Daimler - които неслучайно анализирах толкова подробно. Около Март цената надхвърли 90 кинта - на тая цена - да: балон. Аз засега не бих купил Daimler на 90 кинта. Купих си на около 70, цена, която намирах за нормална към тогавашните резултати на компанията и дори изгодна в годишна перспектива, защото предвидих ръстът на продажбите и печалбата - основно благодарение на Китай. За мен като за инвеститор неспекулант важна е единствената реална доходност, която човек получава без да прави врътки: дивидентаджийската - като търсех доказани компании с над 4% такава доходност. Виждаш по графиката ми къде би трябвало да е цената на Daimler сега. Е, в моментът тая доходност е над 5.5% (вероятно по-висока от дивидентната доходност например на Софарма Трейдинг) и за мен това е НЕБАЛОН, колкото и да ми твърдиш обратното. Апропо - прогнозите и на компанията и на външни експерти са ръст на продажбите и печалбата на Daimler и тая година - макар и не толкова голям... е, защо акцията падна толкова и защо да продължи да пада? Не става дума само за Daimler - същият анализ съм правил за всяка компания, в която съм инвестирал. С някои съм направил компромис заради силата и могъществото на брандът - Apple или Coca cola... но неголям компромис. Това не е пожелателно мислене - а сухи, безкомпромисни цифри.
Не сес мятам за някакъв експерт, но имам мозък в тимберицата и твърдя, че ако масата инвеститори анализираха така, тоя срив никога не би се случил като цяло... сега, ако акциите на някоя петролна компания паднат дори с 60-70%, това може би е оправдано, щом цената на слузта пада с толкова. но например акциите на петролна компания и в същото време акциите на авиопревозвач да падат спо 5% "заради петролът", това е за мен: идиотия.
На практика се получи обратното на туй, дето му викаш: "пожелателно мислене" - спадът бе непрестанно подклаждан от реални данни или слухове, които всъщност би трябвало да предизвикат растеж - Китай, петролът и т.н. Вместо реални негативни тенденции да правят спад, пръво ставаше спад, а после се търсеха обяснения, кое от кое по-абсурдни.Last edited by Императорът; 08.02.2016, 19:40.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНетерца.
Продължавам да твърдя, че тоя срив няма никаква икономическа обосновка. Корекция: да - корекция може да има винаги - но тоя срив е въпрос на изкуствено подклаждана паника. И ако бамките са се набили ного в деривати, то е защото и те са виждали това, което аз виждам. Техните специалисти също няма да се набият в рискови инструменти, ако виждат някаква причина за срив.
Когато се надуваше балонът, ти винаги си си измислял "достоверни" за теб причини, че това трябва да се случва.
Сега, когато започва да се изпуска въздуха от балона, ти отказваш да приемеш новата реалност, а продължаваш да мислиш с едно 3-4 години назад.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеАбе и ти си една терца....
Дано да ти върви в любовта!
Коментар
Коментар