IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз вече почти избягвам големи компании гледам да следя такива по малки както ги наричат испанците ,хлебарки, предпочитам да следя няколко такива и 1 да ми направи 100-200% за година ми стига ,както ми е Сниаце от 19 цента си я търгувам гледам почти винаги да имам едни примерно 10к акции и още няколко с които да спекулирам ,но при големи корекции също пълня и от ликвидните както бе с Сантандера при Брексита

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

То е ясно, че тъй трябва, но невинаги възможно е.
      Не купил мидички на ногогодишно дъно, защото:
      А/ тогава си купих други работи,
      Б/ толкоз ми е бил тогава мозъкът.
      Аз следвам просто правило - ако инвестирам в дадена позиция дългосрочно, търся многогодишно дъно ...
      Ако ще я връткам бърже може и да се полакомя при моментни нейни слабости ... ама туй е опасно за дългосрочните ...особено за психиката
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение

Един съвет от мен за покупка на „вечни“ компании – търси дъно, дори и за дивидентните …
        • Защо ще купуваш когато са изминали голяма част от пътя нагоре ?
        • Защо не си купи мидички в началото на годината на многогодишно дъно ?
        То е ясно, че тъй трябва, но невинаги възможно е.
        Не купил мидички на ногогодишно дъно, защото:
        А/ тогава си купих други работи,
        Б/ толкоз ми е бил тогава мозъкът.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Е, няма как да се върне Девета.Като паднат, пак ще се качат, тъкмо ще се нагувича с още.
          Един съвет от мен за покупка на „вечни“ компании – търси дъно, дори и за дивидентните …
          • Защо ще купуваш когато са изминали голяма част от пътя нагоре ?
          • Защо не си купи мидички в началото на годината на многогодишно дъно ?

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Ами да си напазарил 2009 година разбирам сега да си доволен от дивидент ,друго да вземеш сега компания която в момента е 20 -30 цента и в рамките на година 1или 2 да почнеш да взимаш толкова дивидент ама сега се начукаш на компании дет може да паднат с 15 % за година и ти взимаш 6-7 % то дефакто си около 10% от пазарната
            Е, няма как да се върне Девета.Като паднат, пак ще се качат, тъкмо ще се нагувича с още.

Коментар

Ни тъ ръзбрах, мойтъ кожа.
              Ами да си напазарил 2009 година разбирам сега да си доволен от дивидент ,друго да вземеш сега компания която в момента е 20 -30 цента и в рамките на година 1или 2 да почнеш да взимаш толкова дивидент ама сега се начукаш на компании дет може да паднат с 15 % за година и ти взимаш 6-7 % то дефакто си около 10% от пазарната

Коментар

• Ни тъ ръзбрах, мойтъ кожа.

Коментар

Мани Шел да е дръво: 6.7% дивидентаджийска доходност
                  Импов за мен дивидент да взимаш и да се кефиш е както в момента е SNIACE около 30 цента да напълниш и след година 1-2 да взимаш по толкова дивидент или да си напазарувал 2009 година на евтиния и да цоцаш дивидент а че сега взимаш 6-7 % е нищо поне за мен дето цял ден дремиш пред компа и поне в не си докарваш някой лев е кауза пердида

Коментар

Тва някви нови дървета ли са Импов
                    Мани Шел да е дръво: 6.7% дивидентаджийска доходност

Коментар

Манете ги тия испански работи - аз ще взема да си купя малко Мидички
                      Тва някви нови дървета ли са Импов

Коментар

• Манете ги тия испански работи - аз ще взема да си купя малко Мидички

Коментар

Корекции е ясно, че ще има ... суркане да няма ....
                          За тия дивидентните кравички където ги играеш ме притеснява едно -очевидно новината т.е. дивидента е качил цената ... но с колко ???
                          От испанския пазар ме е яд за HUA - щото размислих в последния момент да я взема точно на 1.7 ....
                          Успех
                          Не Гамесата е почти винаги обратно на пазара наскоро гледах че са намалени и късите по тях за OHL го чакам на 2,70

Коментар

Здравей да банките много набъбнаха особено виж BKIA тя според мен от към банките ще е на добре от испанските иначе вече не ги следя много понеже там трябва по дългосрочно SAN е стабилна и дивидента им е добър сега се занимавам с SNICE GALQ CMC и Gamesa таз гамеса ме подлуди уж се чака дивидент от около 3,15 евро за Януари а тя на долу, може би ще се премахва от цената но при нея е тъка , Ендеса също мисля че този месец ще дават дивидент по на долу някъде бях поснал дивидентите за този месец ,според мен банките скоро ще имат корекция доста време катерят
                            Корекции е ясно, че ще има ... суркане да няма ....
                            За тия дивидентните кравички където ги играеш ме притеснява едно -очевидно новината т.е. дивидента е качил тяхната цена ... но с колко ???
                            А банките има накъде да качват - Драги още не е почпечатал спасителния план на жабарите ...
                            От испанския пазар ме е яд за HUA - щото размислих в последния момент да я взема точно на 1.7 ....
                            Успех
                            Last edited by Protokol; 15.12.2016, 17:38.

Коментар

Добре, че не цитираш Голдман , ...
                              Имаш ли идея за Сантандер ? Нещо доста набъбнаха напоследък и почнах да им се чудя дали да не разпродам ....
                              От друга страна дават приличен дивидент и са перспективни ... дългосрочно
                              Здравей да банките много набъбнаха особено виж BKIA тя според мен от към банките ще е на добре от испанските иначе вече не ги следя много понеже там трябва по дългосрочно SAN е стабилна и дивидента им е добър сега се занимавам с SNICE GALQ CMC и Gamesa таз гамеса ме подлуди уж се чака дивидент от около 3,15 евро за Януари а тя на долу, може би ще се премахва от цената но при нея е тъка , Ендеса също мисля че този месец ще дават дивидент по на долу някъде бях поснал дивидентите за този месец ,според мен банките скоро ще имат корекция доста време катерят

Коментар

Morgan Stanley prevé que la banca española sea la más beneficiada cuando suban los tipos
                                http://www.expansion.com/empresas/ba...0268b45f1.html
                                Добре, че не цитираш Голдман , ...
                                Имаш ли идея за Сантандер ? Нещо доста набъбнаха напоследък и почнах да им се чудя дали да не разпродам ....
                                От друга страна дават приличен дивидент и са перспективни ... дългосрочно

Коментар

Working...
                                X