IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
    http://www.estrategiasdeinversion.co...semanas-345581
    Говори за някакъв казус за испанските банки и се очаква съда в ЕС да има намали печалбата с 25% за годината ,затова тъка падат банките за Популар 25% е доста
    Здравей,
    И аз четох подобни новини ,:
    - касаещи казус за отпуснати ипотечни заеми преди 2009 г. с фиксирана лихва (мин. или мах.) , които били 1/3 от всички заеми по онова време....
    - ще трябва да връщат надвзети лихви и да заделят повече провизии ...
    - на по слабите (напр. Popular) може да им се наложи увеличение на капитала .
    Ей това вероятно ги натиска надолу - пазара не обича увеличение на капитала .. но при малките банки. Виж при големите ситуацията е друга. Последен пример - Уникредит. Може би се смята , че големите банки (системни) ще бъдат спасявани на всяка цена , докато за малките ще бъдат прилагани новите правила .... Казано на роден език - тях кучета ги яли ...Вече има прецедент в Италия - малки банки да затварят, но за третата по големина BMPS друга била работата ...
    Всъщност и аз бях на това мнение, когато реших да заложа на Сантандер и Уникредит в началото на годината.
    Специално за Popular бях чел , че има някаква кофти голяма експозиция при ипотечните относно нейните размери, което не е задължително да са лоши ама ... Нещо като DB
    Аз бих заложил на това, че някой голям ще я купи или ще влезе силен акционер - както се получи при CaixaBank ....
    Вероятно ще си взема , но се чудя от коя позиция да разпродам за осигуряване на кеш ... SAN, UNI, ЦКБ .... като всичките са ми мили - купувани на нива близки до дъното ...
    Ей, да не си помисли някой, че много ги разбирам нещата или , че съм някакъв сертифициран пич ..Просто чета, размишлявам ( не хвърлям ези -тура), гледам да не правя бързи врътки и късмета ме спохожда ...
    Весели празници !
    п.с.
    Нещо казано то човека вдигнал на крака втората по големина банка в Италия
    http://www.corriere.it/economia/16_d...91d55ecd.shtml
    "С цялото ми уважение, италианската производствената система не е нито Ирландия, нито Испания, нито Португалия. Те са използвали европейска програма, която ви поставя под външната Vigilante. По мое мнение, Италия, разполага със средства, структури и способността да прави неща от този вид, без да абдикира на елементи за независимост. Просто трябва да не се страхуват от съда. Ако се забави прави сериозни неща, губите само времето. " - с превод през Гугъл ..
    Както се казва - особености на националния риболов
    Last edited by Protokol; 23.12.2016, 09:37.
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• http://www.estrategiasdeinversion.co...semanas-345581
      Говори за някакъв казус за испанските банки и се очаква съда в ЕС да има намали печалбата с 25% за годината ,затова тъка падат банките за Популар 25% е доста

Коментар

• http://www.investing.com/equities/total
        тази позиция много се набалончи според мен и се замислям да и отворя една къса с идеята да осредня ако продължи нагоре....като цяло тук се наблюдава доста силен ръст без реално да има кой знае какви причини за това.....ако някой следи позицията по отблизо ще се радвам да сподели мнение по въпроса
        "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Аз също само гледам....
          Просто ме сърби да влеза дълъг за ден на банките за утре след 15 ч. ако връщат.....?
          гамеса е 18 ,71 днес....гледам я ама не се качва а връща да не изпускам нещо.....?
          http://www.expansion.com/mercados/20...07e8b4581.html
          Гамеса е почти винаги обратно на пазара чак на мен взе ми писва от нея много е манипулирана докато да минат пакетите за Морганите я държаха ниско утре ако Ибекс е на зелено Гамеса ще е на червено
          Потенциал има в нея много ,и мен ме сърби за банките ама Сниаце са ми доста по интересни

Коментар

Не знам аз почти не ги следя и сега съм малко предколедно но вчера ми се набиха на очи особено Либербанк но не сам я разглеждал иначе за Популар е ясно че имаше проблеми и едва ли има нещо ново при Дакс как са банките , но като ги гледам май ще ходят на долу иначе в момента имам Гамеса и следя Сниаце да купувам че онзи ден ги разтоварих и ОЧЛ следя ,но за банките нямам поглед затова питах Протокол
            Аз също само гледам....
            Просто ме сърби да влеза дълъг за ден на банките за утре след 15 ч. ако връщат.....?
            гамеса е 18 ,71 днес....гледам я ама не се качва а връща да не изпускам нещо.....?

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

защо погнаха испанските банки...?
              Не знам аз почти не ги следя и сега съм малко предколедно но вчера ми се набиха на очи особено Либербанк но не сам я разглеждал иначе за Популар е ясно че имаше проблеми и едва ли има нещо ново при Дакс как са банките , но като ги гледам май ще ходят на долу иначе в момента имам Гамеса и следя Сниаце да купувам че онзи ден ги разтоварих и ОЧЛ следя ,но за банките нямам поглед затова питах Протокол

Коментар

Здравей какво мислиш за банките чудя за Либербанк и Популар ,че ти доста ги следиш а аз не сам им обръщал внимание но вчера от форумите ми влезнаха в очите особено Популар
                защо погнаха испанските банки...?

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                  http://www.investor.bg/evropa/334/a/...-banki-230744/
                  Като прочетох тая статия и куп въпроси се нароиха ... някои направо с отговорите ...
                  - кога ще обявяват щастливия край на тая банкова криза .. че да кеширам
                  - нищо не казват за късите на Сорос ... дано ги държи още
                  Здравей какво мислиш за банките чудя за Либербанк и Популар ,че ти доста ги следиш а аз не сам им обръщал внимание но вчера от форумите ми влезнаха в очите особено Популар

Коментар

• http://www.investor.bg/evropa/334/a/...-banki-230744/
                    Като прочетох тая статия и куп въпроси се нароиха ... някои направо с отговорите ...
                    - кога ще обявяват щастливия край на тая банкова криза .. че да кеширам
                    - нищо не казват за късите на Сорос ... дано ги държи още
                    Last edited by Protokol; 22.12.2016, 15:15.

Коментар

Импов стига се занимава с тез дивиденти вземи хвани някоя ракета ето давам ти жокер SNIACE мога ти кажа че при добра печалба и тук дивидента ще факт погледни Naturhouse Health собственика е един от главните инвеститори в SNIACE
                      Какви са тез съсли?
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Хора, някой освен мен ВР има ли? Що за потресающ дивидент бе този?
                        Импов стига се занимава с тез дивиденти вземи хвани някоя ракета ето давам ти жокер SNIACE мога ти кажа че при добра печалба и тук дивидента ще факт погледни Naturhouse Health собственика е един от главните инвеститори в SNIACE

Коментар

• Хора, някой освен мен ВР има ли? Що за потресающ дивидент бе този?

Коментар

• Благодаря, Протоколов
                            Иначе: ако таковата ужасяващо ногогодишно дъно - при нужда ще освободя ресурс от други инвестиции - например сребърце и пак ще се нагувича кат` тако`а.
                            Петроладжиите ще си останат могъщи още доста години... впрочем слузта, доколкото е не само горивце, но и суровина за фабрикуването на какво ли не, ще остане стратегическа докато сме живи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Само дето за ногогодишно дъно често трябва да чакаш ного години... то затова е ногогодишно
                              Така е , но нали си на пазара за дълго ... В допълнение към моята "нагла" стратегия е да търся потвърждение за двойно дъно ... многогодишно.
                              Например се услушвам за Нокия и Ериксон преди месец ама се бях натоварил до ушите с Уникредит и успях да участвам при разпродажбите ...Но сега ще ги чакам да направят потвърждение на есенното дънце за покупки...
                              За петролните компании имай предвид, че златните им години може и да са в историята , както и на сочните им дивиденти.
                              В началото на година ги оглеждах и се бях спрял на Шел и Статойл,
                              Ако се чудиш колко работни дни остават до края на годината
                              http://markets.on.nytimes.com/resear...s/holidays.asp
                              Last edited by Protokol; 18.12.2016, 18:48.

Коментар

Почвам да се чудя дали 20 000 на ДАУ няма ги видим след нова година верно голям обем при Сантандера гледам и суровините падат
                                За ДАУ му готвят нещо ама кога ...Винаги съм си мислел, че щом говорят за второто най-продължително рали ... защо да не стане първото такова, което ще му коства още години катерене ...
                                Сега разглеждах последните сделки при Уникредит - струва ми се, че вътрещарите купуваха в петък ..някой внезапно се сети да купи 30 млн. акции в последните секунди ....
                                Тъкмо мислех да си закрия цялата позиция с 36% профит и ме вкараха в размисъл
                                Тази седмица изтича крайния срок за приемане на план за BMPS и вероятно това ще движи пазарите в Европа ... надявам се нагоре
                                05:39:03 PM 2.872 2.64 29500 O
                                05:38:57 PM 2.872 2.64 500 O
                                05:35:07 PM 2.872 2.64 28459232 O
                                05:29:57 PM 2.802 0.14 219 O
                                05:29:55 PM 2.80 0.07 13744 O
                                05:29:55 PM 2.80 0.07 566 O
                                Last edited by Protokol; 18.12.2016, 18:23.

Коментар

Working...
                                X