Първоначално изпратено от lobos
Разгледай мнение
И аз четох подобни новини ,:
- касаещи казус за отпуснати ипотечни заеми преди 2009 г. с фиксирана лихва (мин. или мах.) , които били 1/3 от всички заеми по онова време....
- ще трябва да връщат надвзети лихви и да заделят повече провизии ...
- на по слабите (напр. Popular) може да им се наложи увеличение на капитала .
Ей това вероятно ги натиска надолу - пазара не обича увеличение на капитала .. но при малките банки. Виж при големите ситуацията е друга. Последен пример - Уникредит. Може би се смята , че големите банки (системни) ще бъдат спасявани на всяка цена , докато за малките ще бъдат прилагани новите правила .... Казано на роден език - тях кучета ги яли ...Вече има прецедент в Италия - малки банки да затварят, но за третата по големина BMPS друга била работата ...
Всъщност и аз бях на това мнение, когато реших да заложа на Сантандер и Уникредит в началото на годината.
Специално за Popular бях чел , че има някаква кофти голяма експозиция при ипотечните относно нейните размери, което не е задължително да са лоши ама ... Нещо като DB

Аз бих заложил на това, че някой голям ще я купи или ще влезе силен акционер - както се получи при CaixaBank ....
Вероятно ще си взема , но се чудя от коя позиция да разпродам за осигуряване на кеш ... SAN, UNI, ЦКБ .... като всичките са ми мили

Ей, да не си помисли някой, че много ги разбирам нещата или , че съм някакъв сертифициран пич ..Просто чета, размишлявам ( не хвърлям ези -тура), гледам да не правя бързи врътки и късмета ме спохожда ...
Весели празници !
п.с.
Нещо казано то човека вдигнал на крака втората по големина банка в Италия
http://www.corriere.it/economia/16_d...91d55ecd.shtml
"С цялото ми уважение, италианската производствената система не е нито Ирландия, нито Испания, нито Португалия. Те са използвали европейска програма, която ви поставя под външната Vigilante. По мое мнение, Италия, разполага със средства, структури и способността да прави неща от този вид, без да абдикира на елементи за независимост. Просто трябва да не се страхуват от съда. Ако се забави прави сериозни неща, губите само времето. " - с превод през Гугъл ..
Както се казва - особености на националния риболов

Коментар