IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
    Импето е продал и чака 7300 дакса
    Не съм продал - на тия нива вече не знам дали има смисъл. Всичките ми акции, особено немските вече се търгуват доста под реалната им себестойност.

За мен това е основният принцип - НЕ купувай нищо на цена над реалната, НЕ продавай на цена под реалната. Ако всички спазваха това - Даксът и посмъртно нямаше да слезе под 9638 (например).
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
      може да звучи странно, но мисля че с една световна криза можем да ги стигнем западняците - те имат далеч повече какво да губят. тук си имаме собствени жилища, ниска задлъжнялост (ипотечни заеми, студентски заеми и тн), евтина работна ръка. нямаме високия държавен дълг или супер модерните деривати
      Но България е входа между Изтока и Запада. Турболенцията тук ще е невъобразимо висока. Аржентина Парагвай там би било спокойно, но не и на Балканите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
        Спасението е в пълно затваряне на позиции и кеша в швейцарски франкове,или физическо злато
        Да това е едно много разумно решение Бурята тепърва предстоии, а опциите са държавна помощ за всички и лудо печатане на пари или фалит и очистване на системата. За съжаление на 99% ще печатат и спасяват за пореден път, но този път е малко по-различно от 2008 г. и центъра на кризата е посевместен,а не изолирано локален както тогава. Лихвите няма накъде повече да бъдат свалени, а ако американците решат да продължат с дигането това ще е като реакцията на операторите на чернобилската атомна електроцентрала.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          Императоре, и какво става сега - Докато Китай спи, мишкуняците си играят....
          Всъщност Китай е един от най-стабилните пазари напоследък - забелязал си ли? Русия тоже - въпреки резките колебания.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

може да звучи странно, но мисля че с една световна криза можем да ги стигнем западняците - те имат далеч повече какво да губят. тук си имаме собствени жилища, ниска задлъжнялост (ипотечни заеми, студентски заеми и тн), евтина работна ръка. нямаме високия държавен дълг или супер модерните деривати
            +++++++++++

Коментар

Императоре, и какво става сега - Докато Китай спи, мишкуняците си играят....
              Импето е продал и чака 7300 дакса

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                Все ще си преберат печалбите голяма част от късите
                Поех голям риск, но вече съм в твоя отбор, защото и аз на това разчитам утре. Аз днес затворих късите, но очаквам утре да е по-масовото затваряне. Дано ми излезе сметката, защото може и голям да го ям....

Коментар

На този етап не виждам много полезни ходове/изходи за биковете.
                  Ако ФЕД заговори за непокачване на лихвите, ще има едно пикче в индексите и пак ще тръгнат надолу, защото има рискове с банките.
                  Ако ФЕД заговори за сваляне на лихвата, тогава и пикче няма да има, защото ще се изтълкува като влизане в рецесия. А това хич не го обичат борсите.

Не виждам смисъл в момента да добавяш дълги и то само от инат. Изчакай някаква яснота около банките и тогава.

Само така си мисля, ти прави каквото си решил.
                  Мерси, намирам съвета за добър. В такива ситуации много внимателно, е редно да се мърда, Почти изцяло съм в кеш, но все пак намирам смисъл да се рискува за известен отпор. Все ще си преберат печалбите голяма част от късите

Коментар

• Императоре, и какво става сега - Докато Китай спи, мишкуняците си играят....

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                      Е, то CDS рипат, щото пазара пада, а пазара пада щото CDS рипат....
                      От такива спадове най ме е страх, че явно се гони определен таргет, без значение външната среда, но в момента взимам по малко с цел възстановяване от няколко процента.
                      На този етап не виждам много полезни ходове/изходи за биковете.
                      Ако ФЕД заговори за непокачване на лихвите, ще има едно пикче в индексите и пак ще тръгнат надолу, защото има рискове с банките.
                      Ако ФЕД заговори за сваляне на лихвата, тогава и пикче няма да има, защото ще се изтълкува като влизане в рецесия. А това хич не го обичат борсите.

Не виждам смисъл в момента да добавяш дълги и то само от инат. Изчакай някаква яснота около банките и тогава.

Само така си мисля, ти прави каквото си решил.

Коментар

Не знам ама през 2009 долара падаше и маркета падаше ,петрола падаше а златото се качваше..........
                        Това ме притеснява ,въпреки че Анон има обяснение за това...

Коментар

• може да звучи странно, но мисля че с една световна криза можем да ги стигнем западняците - те имат далеч повече какво да губят. тук си имаме собствени жилища, ниска задлъжнялост (ипотечни заеми, студентски заеми и тн), евтина работна ръка. нямаме високия държавен дълг или супер модерните деривати
                          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Гледам го пазара и започва да ми намирисва на един шорт скуиз преди сряда, но нещо не ми се влиза дълго. Прекалено е рисковано.

А и тези CDS-и....
                            Е, то CDS рипат, щото пазара пада, а пазара пада щото CDS рипат....
                            От такива спадове най ме е страх, че явно се гони определен таргет, без значение външната среда, но в момента взимам по малко с цел възстановяване от няколко процента.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                              Загубата на 60-80% от средствата на хората инвестирали в акции ще съсипе сигмента на луксозните стоки
                              Ако фалират банки ще повлияят на 70% от реалната икономика който имат заеми....
                              Вече не говорим за луксозните стоки ,те са обречени.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Ето, сам го казваш. Мишкуненето се захранва от мишкуняците и спекулантите, които искат да им изкупят за 100 Б акциите, дето реално струват 500 Б. а наистина ли вярваш, че Ханс си е събирал пари в акции, за да си купи Мерцедес? Или чака на дивидентите от?

А големите риби не ги мисли - те ще изчакат Дакс на 7318 и - както се полага за големи риби - ще излапат планктоните - тия, дето са влизали на 11 000 и - чак на дъното теглят една майна и продават с 50% по-ниско - не че са на зор за парите, а просто защото не им стига акълът да чакат спокойно пазарите да възстановят, което след година или пет неминуемо ще стане.

Хората нито ще спрат да пият Кока кола, нито да карат Беемвенца, нито да търчат в паркът с Адидаски и Найкове, нито да муат Макдоналдсове.
                                Загубата на 60-80% от средствата на хората инвестирали в акции ще съсипе сигмента на луксозните стоки

Коментар

Working...
                                X