DAX-a пак надува свирки,а има дупка от днес за запълване под 9900....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
DAX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеОбикновено се учи по трудния начин ...
Така е с ловците на ножове - ЕМ очаквам да бъдат такива поне няколко месеца.
Това не означава , че не се пробвам ...
Тия дни затворих TUR и EPU с 14-15% профит, дори и за RSXJ се чудех дали да селна, ма ги оставих засега. Индусчетата са ми също на хубав плюс, ама ми се скръндза да продавам....ала още няколко % и ще разкарам половината.
Надявам се пак да пропаднат по нататък горните та да си ги възстановя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнениеТ.е. очакваш затягането на паричната политика не просто да се отложи във времето, а дори да прерасне в олабване? Нормално е именно развиващите се пазари да пострадат най-много през следващите месеци от несигурността, (неизбежното) вдигане на лихвите в даден момент и резонния отлив на капитали. Ако целите ти са дългосрочни, обмисли внимателно всички ЗА и ПРОТИВ и имай предвид, че "повече не може да пада" не е част от уравнението.
Така е с ловците на ножове - ЕМ очаквам да бъдат такива поне няколко месеца.
Това не означава , че не се пробвам ...За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнениеДори и да си нацелил момента за вход, което е много съмнително, пак остава въпроса, дали emerging markets са най-добрия избор в тази ситуация.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнениеТ.е. очакваш затягането на паричната политика не просто да се отложи във времето, а дори да прерасне в олабване? Нормално е именно развиващите се пазари да пострадат най-много през следващите месеци от несигурността, (неизбежното) вдигане на лихвите в даден момент и резонния отлив на капитали. Ако целите ти са дългосрочни, обмисли внимателно всички ЗА и ПРОТИВ и имай предвид, че "повече не може да пада" не е част от уравнението.
"Повече не може да пада" в случая е основна част от уравнението - не че не може например Шанхаецът да падне до 2438... ама няма начин да остане там.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение...аз намислил - като инвестирам поредната порция парички в чуждите рачички, да наблегна повече на Allianz Global Emerging Markets Equity и Allianz Eastern Europe Equity, просто защото Азия и Русия няма накъде да падат повече - оттук пътят им може да е само нагоре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНе мисля, че има потенциал за сериозен спад .до положителния стоп,а при жълтото от снощи съм на плюсов
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
...аз намислил - като инвестирам поредната порция парички в чуждите рачички, да наблегна повече на Allianz Global Emerging Markets Equity и Allianz Eastern Europe Equity, просто защото Азия и Русия няма накъде да падат повече - оттук пътят им може да е само нагоре.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеГовори се, че немците ще компенсират слабия износ за Китай с повечко продажби в САЩ и Великобритания.
http://www.ft.com/intl/cms/s/0/20553...#axzz3oLRfVyN1
От нийде взорът надежда не види, само от САЩ. Съжалявам за наранените чувства на хората, които силно мразят тази страна. Но ако бъдем обективни...
Опс - за надеждата - надеждата за пазарите е повече на изток, отколкото на запад - според мене - просто защото повечето азиатски пазари (може би без Япония) просто няма накъде да падат повече. Нима Китай не е като остров на стабилността откак Шанхаецът стигна 3000 пункта - точно както прогнозирах тогаз?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеЕ даде - ама вчера не е днес и всеки ден не е бабин ден!Стопа ми замина още в първия час след днешното германско отваряне и ако няма финт,до довечера или утре трябва да сме под 9850...Впрочем, вчерашното 10050 по това време беше чиста измама,но загубата си загуба и трябва да се приема на всяка цена!
Не мисля, че има потенциал за сериозен спад - точно тия два дни пазарите показаха сила - общият спад бе кежав - около 2% за два дни - което е нормална корекция след шест дена възход.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениевидяхме вчера каква могъща атака направи Даксът, дръпнат от американците....Впрочем, вчерашното 10050 по това време беше чиста измама,но загубата си загуба и трябва да се приема на всяка цена!
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНе - просто не може да върви само нагоре - нито само надолу - знаем защо - ето: вече се бори малко от малко и да възстанови.
Ако Щатите в 17 часът тръгнат добре, може и да възстанови до голяма степен или изцяло загубите... видяхме вчера каква могъща атака направи Даксът, дръпнат от американците.
http://www.ft.com/intl/cms/s/0/20553...#axzz3oLRfVyN1
От нийде взорът надежда не види, само от САЩ. Съжалявам за наранените чувства на хорта, които силно мразят тази страна. Но ако бъдем обективни...
Коментар
-
Първоначално изпратено от babaMETZA Разгледай мнениеСега може да е почнала "умерена" криза
Ако Щатите в 17 часът тръгнат добре, може и да възстанови до голяма степен или изцяло загубите... видяхме вчера каква могъща атака направи Даксът, дръпнат от американците.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар