Първоначално изпратено от 4ervenasgan
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
DAX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение.... ако си пазарувал (например) Софарма Трейдинг на 1.80 - какво ги правиш?
Ми нищо - стоят ти в чекмедженцето - и правиш на година по 15% доходност само от дивидент.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеИмпе, то убаво купуват, ама после КАКВО ще ги правят?
Както каза колегата по-долу, ще стане, като бефебетУ. Садън дед и после 10 години будна кома. Ще си ги държат тия артии мажовците у шкафа, щото на китайчетата, ще им се изпари "инвеститорският интерес" за десетилетие напред.
Ми нищо - стоят ти в чекмедженцето - и правиш на година по 15% доходност само от дивидент.
За да стане като БФБ, Шанхаецът трябва да слезе до около 1200... нали се сещаш, че още на 2000, куцо, кьораво и сакато ще хукне да инвестира там? Втората по сила икономика, все още растяща с висок темп, подкрепяна от обезценена местна валута. Това е все едно Дау да отиде на 5 500.... или Дакс на 3500 и даже най-кьопавите акции да ти носят над 10% само от дивиденти.... че аз тогава и злато и елмази ще продам и ще набия всичко на пазарите - а имената на компаниите за купуване ще ги тегля от шапка за по интересно.Last edited by Императорът; 07.01.2016, 12:34.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеТой ръста отдавна е в цените, но предстоящият спад още не е
Тоя път обвързаността на фактори и неизвестни е доста голяма и ми е трудно да давам прогнози - дали Шанхаецът ще слезе под 3000, докъде и колко ще задържи там - лятото го познах доста точно, но сега ми е по-трудно... но зная, че и да слезе под 3000, това ще е за кратко.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеА защо мислиш, че мажовците не купуват?Дали не си правят същата сметка - която и аз - и не пазаруват акции на цените от 11-а година, но след 40% икономически ръст?
Както каза колегата по-долу, ще стане, като бефебетУ. Садън дед и после 10 години будна кома. Ще си ги държат тия артии мажовците у шкафа, щото на китайчетата, ще им се изпари "инвеститорският интерес" за десетилетие напред.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеБеше ясно, че китайската борса ще се срине мнооого отдавна. При положение, че 80% от оборота идва от малки инвеститори без никакво икономическо образование, може лесно да се предвиди какво става като балона се надуе. събитията много напомнят на бфб 2008 г, само дето сривът влияе на целия святМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеА защо мислиш, че мажовците не купуват?Дали не си правят същата сметка - която и аз - и не пазаруват акции на цените от 11-а година, но след 40% икономически ръст?
И друго - помните ли какво стана при летният китайски срив - ама около дъното му? - В един момент всички пазари на света казаха на китайците: "Майната ви !!!" и докато Китай продължаваше да потъва, всички други вървяха нагоре....
Или ти мислиш, че Дакс ще отиде на 6 138 пункта заради някакви китайски бабета ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеТова е щото забраниха на мажовците в кЕтай да селкат.
Ако маааалко се отпусне хватката на компартията.....ти да видиш!Дали не си правят същата сметка - която и аз - и не пазаруват акции на цените от 11-а година, но след 40% икономически ръст?
И друго - помните ли какво стана при летният китайски срив - ама около дъното му? - В един момент всички пазари на света казаха на китайците: "Майната ви !!!" и докато Китай продължаваше да потъва, всички други вървяха нагоре....
Или ти мислиш, че Дакс ще отиде на 6 138 пункта заради някакви китайски бабета ли?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПроклетидаса.
Хермес - така е - петролът на дъно, юанът на дъно - направо можем да кажем, че пазарите се борят героически - Даксът - само 3 процента и нещо спад.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеефекта на пеперудата - паниката на група китайски баби и студенти предизвиква срив на германската борса
Хермес - така е - петролът на дъно, юанът на дъно - направо можем да кажем, че пазарите се борят героически - Даксът - само 3 процента и нещо спад.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар