If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Изобщо не ми дреме за твоя risk management и fundamnetal view. Това, което писах на Алонсо бе препратка към собствените ти писания, за да си направи изводите, относно изнесената фактология. Дали си ги е направил или не, също не ми дреме!
Сумите по сметката ти и печалбите са си лично твоя работа и принципно са конфеденциални! Не е въпроса в това!
Относно моите писания, които квалифицираш като СПАМ, то аз мога да си пиша каквото искам, подобно на теб! Не си мисли, че темата DAX включва единствено възможността да се публикуват прогнози за трейдинг на опции, примерно и нищо друго!
Аз не се занимавам с дневна търговия, или ако го правя, е сравнително рядко!
За себе си съм убеден, че и след 5 и 10 години, ще съм на пазара, но за теб, като ти гледам начина на мислене, изразяване и поглед за нещата, като цяло, как се случват, не съм сигурен!
Виж, аз не знам какво точно прави Ники. Фундаменталният въпрос е какъв е смисълът на този форум. Наивно е да се очаква че тук ще се появи човек който ще ни казва трейдовете си и ще ни направи богати. В този смисъл за мен форумът е просто храна за размисъл. Кой я дава тази храна за размисъл. Ми май само Ники, защото май само Ники дава конкретни трейдове. Освен това не знам дали неговото може да се нарече дневна търговия. Гледам сега е дал 15 цента за правото да си купи даймлер за 63 на 25.05. Това е под четвърт процент за месец и половина. Аз мога да направя 2 предположения. Да сметна че Ники е глупак и да го игнорирам. Ама аз Ники не го познавам и не знам какъв е. А като не знам какъв и кой е предпоитам да мисля че Ники не само че е умен ами е и много по-умен от мен.За да ги даде тези 15 цента вероятно Ники има някаква фундаментална причина да смята че цената на даймлер ще бъде над 63.15 на 25.05. Защо така смята Ники остава загадка защото не е обяснил. Аз не мога да кажа защо така мисли Ники, но мога да разсъждавам по въпроса. Остави конкретните сделки. Най малкото може да се замисля защо например интерактив не предлагат инструментите с които търгува Никиту
Аз по-скоро бих го чакал на 5800-6000. Тогава ставам заедно с импето дългосрочен Това за рейнджа следващите 2-3 дни да (в граници 9700-9900), после мисля пак сме надоле
Трудно ще слезе толкова ниско.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Прав си, Импе. Ти си дългосрочен и няма нищо лошо в това. Само дето аз не бих купил дългосрочно на нива от 10К, ама ти си знаеш най-добре. Дългосрочно бих заредил в ниското, което тепърва предстои Иначе малко се обезсмисля дългосрочната инвестиция. Става малко като да чакаш дълго парите ти да се възстановят и да се успокояваш с дивиденти (ако ги има де, че по време на спад божа работа ). Затова ти споделих на 10100 да продаваш. Предстоят много по-апетитни нива за дългосрочни покупки, корекцията февруари-март просто ти даде възможност да излезеш с чест Сега, опасявам се само ще стоиш отсрани и ще гледаш, псувайки мишкуняците Все пак може и да греша ...
Дори на нива около 10 000 повечето немски компании изглеждат достатъчно добре и като Р/Е, и като дивиденти.... ного ясно - че ако има по-сгодни нива, ще се допълва (засега нямам ного навън и не всичко ми е в Германия), но по ми се щат сгодни нива в Щатите, там ми се ще да позасиля.
Ще си рейнджи в някакви граници като тренда ще е за към нанадолце, докато не дойде големия жмуц и се връщаме на 5000
Аз по-скоро бих го чакал на 5800-6000. Тогава ставам заедно с импето дългосрочен Това за рейнджа следващите 2-3 дни да (в граници 9700-9900), после мисля пак сме надоле
АЗ НЕ нося доходност на клиентите си, защото не АЗ инвестирам парите им - по-интелигентен въпрос не можа ли да зададеш? Те, КЛИЕНТИТЕ решават къде да инвестират, как да променят разпределението на инвестициите си във времето - те, а не аз. Аз мога само да изкажа мнение, да дам неофициален съвет, но само при условие, че клиентът взема решението.
Относно моята доходност - не търгувам ежедневно и не изчислявам ежедневно как се развива портфейлът ми. Милион пъти казах, че аз имам за цел да инвестирам дългосрочно в най-могъщи и стабилни компании и нямам намерение, поне на тоя етап, да се занимавам със спекула. По-натам - ако се почувствам наистина сигурен и имам нужното време - може да опитам, засега: не. НЕ мисля, че има закон, който да забранява човекът да инвестира дългосрочно в реални акции, щом иска.
Ако ще ми задавате въпроси - нямам нищо против, но аре малко по-сериозно, а?
Прав си, Импе. Ти си дългосрочен и няма нищо лошо в това. Само дето аз не бих купил дългосрочно на нива от 10К, ама ти си знаеш най-добре. Дългосрочно бих заредил в ниското, което тепърва предстои Иначе малко се обезсмисля дългосрочната инвестиция. Става малко като да чакаш дълго парите ти да се възстановят и да се успокояваш с дивиденти (ако ги има де, че по време на спад божа работа ). Затова ти споделих на 10100 да продаваш. Предстоят много по-апетитни нива за дългосрочни покупки, корекцията февруари-март просто ти даде възможност да излезеш с чест Сега, опасявам се само ще стоиш отсрани и ще гледаш, псувайки мишкуняците Все пак може и да греша ...
е ако ти кажа 4е даржа CoCo Bonds на Credit Suisse сте раzберес ли несто или 4е даржа хибиридни облигации на VW или 4е сам далаг CDX.NA.HY или кас Itraxx Sub Financials? сте раzберес ли несто ? тогава предпо4итал да си пускам простите дневни стратеги отколкото да ти обесневам фундаментални стратегии. ако си платис сте ти раzкажа, ако не копираи си от zerohedge и си мисли 4е си открил несто особено
Предвид моето финансово и интелектуални ниво едва ли мога да разбера от CoCo Bonds на Credit Suisse или от хибиридни облигации на VW, да не говорим за нещо от сорта на CDX.NA.HY или кас Itraxx Sub Financials!
Въпроса е, че поне една част от форумците могат да разберат, изключвам себе си, разбира се!
Така, че дай им "МАТЕРИАЛ", може повече работа да им свърши, от прогнози за опции!
Импе нищо лично ,но ми е интересно за 1 година каква доходност донесе на клиентите ти ,щом толкова ги познаваш ,ми е любопитно.
АЗ НЕ нося доходност на клиентите си, защото не АЗ инвестирам парите им - по-интелигентен въпрос не можа ли да зададеш? Те, КЛИЕНТИТЕ решават къде да инвестират, как да променят разпределението на инвестициите си във времето - те, а не аз. Аз мога само да изкажа мнение, да дам неофициален съвет, но само при условие, че клиентът взема решението.
Относно моята доходност - не търгувам ежедневно и не изчислявам ежедневно как се развива портфейлът ми. Милион пъти казах, че аз имам за цел да инвестирам дългосрочно в най-могъщи и стабилни компании и нямам намерение, поне на тоя етап, да се занимавам със спекула. По-натам - ако се почувствам наистина сигурен и имам нужното време - може да опитам, засега: не. НЕ мисля, че има закон, който да забранява човекът да инвестира дългосрочно в реални акции, щом иска.
Ако ще ми задавате въпроси - нямам нищо против, но аре малко по-сериозно, а?
Коментар