IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Продавай, че ще ДЕРЕШ ПРЪЧА!
    Сериозно ти говоря!

Сега спускането ще е плавно още 5-6% за цял месец, няма да има препускане, но посоката е ясна. Априлските отчети в US, тепърва ще боядисват индексите. Отписването на кредити на петролната индустрия и изнасянето на данни в тази посока, също тепърва ще се разкрива!
    Не знам какво може да обърне посоката нагоре, просто не мога да си го представя!
    Това - да продавам - го слушам от месец вече - през почти цялото време пазарите си вървяха нагоре. Това - за лошите отчети - го слушахме и в началото на годината, после всеки ден по няколко пъти четяхме как "анализаторите" за пореден път са изненадани от някой "неочаквано" добър отчет.
    И сега - като наближават тримесечните - пак започват същите шушуканици - ама пазарите вече не се връзват на. Напротив по-скоро - отчетите на голямата част от водещите компании ще бъдат като цяло добри, именно заради евтината слуз. Говорили сме ного пъти за това и дори статия ви измислих. Просто ефектът няма как да се отрази веднага.

Да - може да има сериозни спадове, но не по чисто икономически причини, но по политически и по спекулативни.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
      ДАКС-а е 90% сигурно че ще е надолу вече къде ще спре зависи.
      Може и около 8000.
      Ще има няколко спирки, но за мен крайната е около 6000. Разбира се, не веднага.
      Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

• ДАКС-а е 90% сигурно че ще е надолу вече къде ще спре зависи.
        Може и около 8000.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Слузта отдавна вече не играе - корелацията между нея и между пазарите бе изкуствена. Когато слузта падна с 15% от върхът си последният месец - пазарите как реагираха? Ами - никак, дори щатските продължиха да катерят. Забрави за слузта - само най-големите сътресения в цената и ще оказват влияние, поне докато някой не се сети пак да я използва като плашило.
          В моментът пазарите са във фаза на нормалност - реагират що-годе адекватно на реални икономически и финансови събития и новини. Обемите са неголеми - защото нищо особено не се случва, оптимизъм като цяло има, но е предпазлив. Ако слузта дългосрочно се нормализира на нива 40-50 кинта, ще престане да бъде съществен фактор за пазарите.

Заплаха за даксът е само следдивидентният период - видяхме Daimler.
          Каква фаза на нормалност бе, Императоре? Петрола пада, поради 2 фундаментални фактора! Първия е свръх предлагането, втория е свиването на икономиката.
          Петрола поне от преди 3-4 години, престана да оказва влияние на пазарите, още когато започна QE2. Влияе само в дните, с движения по 5% и нагоре. Не се връзвай на анализатори по медиите, които използват постолати и терории, които вече не са валидни!

Продавай, че ще ДЕРЕШ ПРЪЧА!
          Сериозно ти говоря!

Сега спускането ще е плавно още 5-6% за цял месец, няма да има препускане, но посоката е ясна. Априлските отчети в US, тепърва ще боядисват индексите. Отписването на кредити на петролната индустрия и изнасянето на данни в тази посока, също тепърва ще се разкрива!
          Не знам какво може да обърне посоката нагоре, просто не мога да си го представя!

Коментар

Слузта отдавна вече не играе - корелацията между нея и между пазарите бе изкуствена. Когато слузта падна с 15% от върхът си последният месец - пазарите как реагираха? Ами - никак, дори щатските продължиха да катерят. Забрави за слузта - само най-големите сътресения в цената и ще оказват влияние, поне докато някой не се сети пак да я използва като плашило.
            В моментът пазарите са във фаза на нормалност - реагират що-годе адекватно на реални икономически и финансови събития и новини. Обемите са неголеми - защото нищо особено не се случва, оптимизъм като цяло има, но е предпазлив. Ако слузта дългосрочно се нормализира на нива 40-50 кинта, ще престане да бъде съществен фактор за пазарите.

Слузта влияе много под 35$, ограничено между 35$ и 40$, нагоре мирясват А за Даксът най-малката заплаха е дивидентния сезон или по точно краят му, както ти си мислиш. Последно време така шава, че понякога едно дневно движение = годишен дивидент след 25% данък Не дивидентите Импе, трендът. Трендът е най-голямата заплаха за Даксът, а по мое скромно мнение той е надолe

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
              Импе, днес Дакса дръпна много, да си призная повече отколкото очаквах. Причината беше олиото, което полетя. Спадът логично се завърна в края на сесията. Другата седмица мисля да продължаваме надоле . Олиото от своя страна се врътка между две ключови граници. Тази седмица бяхме нагоре, другата пак надоле . Така смятам ще бъде докато чалмите не се разберат на 17-ти, после ще видим Дау също не ми се вижда много стабУилен след доброто начало покрай олиото. Май и там вече на никой не му се пазарува Ето ти едно интересно четиво по въпроса:

http://www.investing.com/news/econom...nta-fed-394313

С две думи слагай кафевите гащи за понеделника

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
                Евтиното олио е един добър, но бавнодействащ мехлем за европейската икономика.
                Особено в продажбите на дребно, има още изненади да се видят. Субективното ми мнение е, че растежът в ЕС изпреварва с малко този в Щатите тази година - нещо, което не се е случвало от доста време.
                Тази година май няма да има растеж, по-скоро пълзене.

Коментар

Иначе не зная какво ще използват друго спекулантите, за да сринат пазарът - слузта вече се изтърка, Китай също. Следващият повод да сринат - изборите - както казваш - в САЩ - ще използват новият президент - могъщият Доналд Тръмп за плашило, въпреки че всеки интелигентен човек да разбира, че той е най-добрият избор за Америка и светът.
                  Импе, днес Дакса дръпна много, да си призная повече отколкото очаквах. Причината беше олиото, което полетя. Спадът логично се завърна в края на сесията. Другата седмица мисля да продължаваме надоле . Олиото от своя страна се врътка между две ключови граници. Тази седмица бяхме нагоре, другата пак надоле . Така смятам ще бъде докато чалмите не се разберат на 17-ти, после ще видим Дау също не ми се вижда много стабУилен след доброто начало покрай олиото. Май и там вече на никой не му се пазарува Ето ти едно интересно четиво по въпроса:

http://www.investing.com/news/econom...nta-fed-394313

С две думи слагай кафевите гащи за понеделника

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
                    обстествена тайна за тези, които се интересуват и инвестират отдавна на дакс/Х-дакс, като нас други тепърва ще прохождат и там, след голямото ужилване на бфб

приятен уикенд
                    Какво ужилване?

Ужилване няма - поне който знае какво върши - лошото е, че на БФБ вече няма избор на качествени и доходни работи. Навремето си структурирах портфейлът така, че да носи 10% минимум дивидентна доходност - сега единствена такава `артия се очертават новите привилегировани жабешки акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
                      Има време до изборите в USA да направят една здравословна корекция от 10%-на процента (което за Дакс значи 20% ), след което да възстановят пак за ноември и всички да са хепи. Друг вариант е да криволичи дотогова, ама ме съмнява. Трети е да го набалончат още, ама и това много ме съмнява. Затова залагам на вариант 1 А англичаните едва ли им дреме за Дакса особено
                      Има такава вероятност - но не знам какво ще се използва като повод за - освен ако британските пияници напуснат ЕС - нооооо - трябва да ги заплашим, че ако сторят това - вече ще им искаме визи, когато идват на Слънчакът, за да се алкохолизират. Лично аз не ги обичам тия обратните - движат се по улиците отляво като фашисти, упорито ползват някакви малоумни мерни единици, а балканджиите им са травестити и носят фусти... впрочем по обясними причини травеститите държат да останат в ЕС.

Иначе не зная какво ще използват друго спекулантите, за да сринат пазарът - слузта вече се изтърка, Китай също. Следващият повод да сринат - изборите - както казваш - в САЩ - ще използват новият президент - могъщият Доналд Тръмп за плашило, въпреки че всеки интелигентен човек да разбира, че той е най-добрият избор за Америка и светът.

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                        това е обстествена таина, но краткосро4ното натоварване може да е по големо от о4акването.
                        обстествена тайна за тези, които се интересуват и инвестират отдавна на дакс/Х-дакс, като нас други тепърва ще прохождат и там, след голямото ужилване на бфб

приятен уикенд

Коментар

• Евтиното олио е един добър, но бавнодействащ мехлем за европейската икономика.
                          Особено в продажбите на дребно, има още изненади да се видят. Субективното ми мнение е, че растежът в ЕС изпреварва с малко този в Щатите тази година - нещо, което не се е случвало от доста време.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                            За да не влизат в тролене ,моето мнение че големите ще дотътрят Клинтовица до президентсвото и до тогава не трябва да има големи сътресения...също и за европейски индекс ако до и през юни има погроми ,англичаните ще излезнат от раз от евросъюза...
                            Има време до изборите в USA да направят една здравословна корекция от 10%-на процента (което за Дакс значи 20% ), след което да възстановят пак за ноември и всички да са хепи. Друг вариант е да криволичи дотогова, ама ме съмнява. Трети е да го набалончат още, ама и това много ме съмнява. Затова залагам на вариант 1 А англичаните едва ли им дреме за Дакса особено

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
                              т.к. имам опит с ауди от кухнята и следя от години фамилните им истории и развитие, смея да твърдя, че ауди и порше ще издърпат фв отново нагоре.

ето и малко храна:

http://www.wallstreet-online.de/nach...-uebertrumpfen
                              това е обстествена таина, но краткосро4ното натоварване може да е по големо от о4акването.

Коментар

• много ме сарбат прастите

Short HeidelbergCemnt AG @ 74.22/0.11

http://www.zertifikate.commerzbank.d...501683471&pc=4

Коментар

Working...
                                X