Много анемично тръгва немския пазар, при тия нива на фючърсите, Infineon добре дърпа в сутрешните минути
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
DAX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеDAX, CAC, FTSE MIB, FTSE 100 - всичко е зелено, само Nasdaq не е !!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеDAX, CAC, FTSE MIB, FTSE 100 - всичко е зелено, само Nasdaq не е !!?“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеЗа първи път(от месеци насам) да видим Шела да се държи когато пазара пада
Мина август и летния сезон и въпреки сериозният спад на запасите през изминалата седмица на петрол, цените паднаха значително от страх за ниско потребление. Пари при "ШЕЛ" чак като превърти 50 и дори догони 55. Последното тримесечие, благодарение на търговският си отдел имаха дори лека печалба, сега предполагам, че ще бъдат по - слаби резултатите, а ако ме опровергаят, мениджмънта заслужава тлъст бонус.
По - интересно при тях и "Тотал" се очаква да обявят стратегии за зелено бъдеще, подобно на тази при BP. Правилният подход при всички е изграждане на нови мощности при добри условия, а не придобиване на компания от ВЕИ сектора, където оценките са повече от надути.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеЕдна статия за големите петролни фирми https://finance.yahoo.com/news/big-o...054251042.html
Подобни статии за петролните зачестиха последните дни, още малко хейт и може да закарат "ШЕЛ" на 10 или BP на 2.5, където няма да подмина.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеДайте да повдигнем малко тази тема, няма ли търговци на европейските пазари.
terziev, не смея да взимам компании(активи) от страната на Путя, че виж един ден се събудил и реши да ги ликвидира и да направи друго на тяхно място.
Промяната на индексите ми прави впечатление, изкарват Wirecard и влиза Delivery Hero, която е още по - голяма простотия и е жалко такова чудо да е в DAX 30, но все пак правила и критерии, изпълнява ги. Като цяло в Европа трябват големи технологични компании, които отвъд океана дърпат индексите, ще определят в бъдеще и икономиката. Повече пари за иновации трябват, ЕС изостава от САЩ и Китай, с тази темпове и в Германия ще почнат да шият на ишлеме.
Отвъд океана още по - интересни врътки, които ме замислят за бъдещето на дадени компании.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеПоток, Газпром, Шел, всичко е за боклука, никой в Европа не се грижи за капиталовия пазар, още по-малко разните му Еврокомисарчета, със техните безкрайни бюрокрации. Върти ми се в главата да излеза от всичкоевропейско и само щатски книжа да се оставятм защото там хората се грижат за пазара и за дългосрочния му растеж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеПоток, Газпром, Шел, всичко е за боклука, никой в Европа не се грижи за капиталовия пазар, още по-малко разните му Еврокомисарчета, със техните безкрайни бюрокрации. Върти ми се в главата да излеза от всичкоевропейско и само щатски книжа да се оставятм защото там хората се грижат за пазара и за дългосрочния му растеж.
Коментар
Коментар