IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    Точно това ми е логиката. Много народ в цяла европа вече 5 години отлагат подмяната на стария автомобил Резултата е крайно остарял автопарк. Има логика като се видят с пари първото нещо което да направят е да си сменят автомобила и от там да избухнат автомобилните. Аз доколкото съм обикалял и наблюдавал цяла южна европа кара рено и съответно те би следвало да се облажат най много Жалко че се подлъгах навремето и ги продадох. Сега ми остава да се облизвам и да чакам кофти новини белким паднат пак
    Добре,ама защо си мислиш,че че не са си променили мисленето,и вече не са толкова вещомански настроени като Американците?

П.С. Не съм много сигурен,но за немските автомобили,външния пазар е по-голям,и по-важен от вътрешния!
    Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
      Нандо-аз пък мисля,точно обратното-доколкото вътрешното търсене в германия е важно,чувам от живеещи там,че все повече Германци,отлагат подмяната на собствената си кола с по-нова,типично прагматично в техен стил.

П.С. Сполай ти през новия сезон -очакваме титла вече в Маранело
      Точно това ми е логиката. Много народ в цяла европа вече 5 години отлагат подмяната на стария автомобил Резултата е крайно остарял автопарк. Има логика като се видят с пари първото нещо което да направят е да си сменят автомобила и от там да избухнат автомобилните. Аз доколкото съм обикалял и наблюдавал цяла южна европа кара рено и съответно те би следвало да се облажат най много Жалко че се подлъгах навремето и ги продадох. Сега ми остава да се облизвам и да чакам кофти новини белким паднат пак
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Фундаменталните фактори, като пик на средната възраст на автомобилите в световен мащаб и ниското Р/Е на целия сектор, при положение че тази печалба до голяма степан се дължи на сервиз и резервни части ме карат да мисля че има голяма вероятност автомобилният сектор да се окаже следващият бум. Естествено гледам дългосрочно на това. Може да минат години, но рано или късно ще дойде растежа. Народа кара все по стари коли. В един момент ще им писне да ходят по сервизи или ще се окаже по изгодно да си плащат вноска по лизинга за нов автомобил. Пежо специално открай време се чудя кой ги купува и кара. За мен са крайно неконкурентноспособни но не вярвам да фалират и под дадени нива може да предоставят възможност за печалба. Аз специално както личи и от ника ми съм фен на Рено-Нисан.
        Нандо-аз пък мисля,точно обратното-доколкото вътрешното търсене в германия е важно,чувам от живеещи там,че все повече Германци,отлагат подмяната на собствената си кола с по-нова,типично прагматично в техен стил.

П.С. Сполай ти през новия сезон -очакваме титла вече в Маранело

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
          Ако не върне до ден два на 7700 пробив на нивото ще има по-дълбока корекция
          E да де-нея чакам

Коментар

• Ако не върне до ден два на 7700 пробив на нивото ще има по-дълбока корекция

Коментар

• За руския пазар не мога да изкажа обширно мнение, но наскоро четох, че немските коли са разширили присъствието си там (БМВ и Мерцедес, ако не се лъжа). Ако Инфинити се наложи в луксозния клас със сигурност ще има сериозен ъп на акцията, но според мен ще се наложат трудно, защото дори продукта им да е конкурентноспособен на утвърдените вече коли от луксозния клас, то ще трябва време за да извоюва име и оттам и позиция на пазара. Луксозният клас се цели в богатата част от населението, а те си имат симпатии към немското, оттам би дошла основната трудност според мен.
              Между другото си много прав и в предишния си пост. Наистина в дългосрочен план автомобилните компании може да са следващия бум.

За мазда - ръста се дължи на няколко неща. Първото е, че стигна много ниска цена и явно хората решиха, че е изгодно време за купуване. После извадиха добри цифри за периода до септември 2012 (първите от 2 години с положителен профит маджин). Останалия ръст се дължи на очаквания за увеличаване на продажбите заради все повече поевтиняващата йена. Иначе като продукт - новата мазда 6 се вписва добре в лукс класата, направиха си някои модернизации, но това е, нямат нещо революционно.
              Last edited by ggnore13; 10.02.2013, 22:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от ggnore13 Разгледай мнение
                При маздата също нещата бяха много интересни - преди 4-5 месеца беше под 90 йени, а удари 330 (в момента е 308).
                Не разбирам на какво се дължи този ръст. Много високо Р/Е и мизерен дивидент. Освен да са открили нещо революционно

Коментар

• Първоначално изпратено от ggnore13 Разгледай мнение

@Монти, китайския пазар наистина е изключително важен при автомобилите (то вече и не само там ). В последните години и китаиците решиха, че искат да карат хубави коли. Не съм наясно как са нещата с други акции, но БМВ до голяма степен дължат първото си излизане над 70 евро за акция (и най-вероятно и останалите) на китайския пазар. Според мен ще измести американския в следващите 5 до 10 години.
                  А какво мислиш за руския пазар? Путин обяви намерения да ограничи до минимум всякакъв внос в Русия. Ако Рено успеят да наложат Инфинити в луксозния клас и датчия и нисан в средния, инвестицията им ще се окаже много успешна ?

Коментар

• Фундаменталните фактори, като пик на средната възраст на автомобилите в световен мащаб и ниското Р/Е на целия сектор, при положение че тази печалба до голяма степан се дължи на сервиз и резервни части ме карат да мисля че има голяма вероятност автомобилният сектор да се окаже следващият бум. Естествено гледам дългосрочно на това. Може да минат години, но рано или късно ще дойде растежа. Народа кара все по стари коли. В един момент ще им писне да ходят по сервизи или ще се окаже по изгодно да си плащат вноска по лизинга за нов автомобил. Пежо специално открай време се чудя кой ги купува и кара. За мен са крайно неконкурентноспособни но не вярвам да фалират и под дадени нива може да предоставят възможност за печалба. Аз специално както личи и от ника ми съм фен на Рено-Нисан.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                      Докато е силно еврото ,износителигте ще им падат акциите ,но ако инвеститорите са уплашени ще има рязък срив ...Преживял съм го в Комерса...
                      Гледам ,че Тойота пак е водеща....и Голфчетата отстъпват...
                      Не е за купуване на акции на износители ...поне аз така съм си го решил...
                      Едно време ми се даваше съвет да гледам Китайския маркет на коли...
                      Така е то при тия нива без сериозна корекция или спад освен за дейтрейдинг при акциите за друго не става

Коментар

Така е Мился си че има голяма вероятност да се повтори сценария с ГМ и Форд. Като дойде големия страх може да стане така че да си ги купуваме на безценица. Ако паднат под 2 тогава ще мисля. За сега само следя казуса
                        Много възможен сценарии. Следя ги сравнително от скоро (това лято, когато затвориха заводи (или беше 1 не помня) и закриха 8-9000 работни места). Като цяло за тях нещата не вървят добре, мисля, че сега ще се влошат още заради скъпото евро.

При маздата също нещата бяха много интересни - преди 4-5 месеца беше под 90 йени, а удари 330 (в момента е 308).

@Монти, китайския пазар наистина е изключително важен при автомобилите (то вече и не само там ). В последните години и китаиците решиха, че искат да карат хубави коли. Не съм наясно как са нещата с други акции, но БМВ до голяма степен дължат първото си излизане над 70 евро за акция (и най-вероятно и останалите) на китайския пазар. Според мен ще измести американския в следващите 5 до 10 години.
                        Last edited by ggnore13; 10.02.2013, 21:37.

Коментар

Така е Мился си че има голяма вероятност да се повтори сценария с ГМ и Форд. Като дойде големия страх може да стане така че да си ги купуваме на безценица. Ако паднат под 2 тогава ще мисля. За сега само следя казуса
                          Докато е силно еврото ,износителигте ще им падат акциите ,но ако инвеститорите са уплашени ще има рязък срив ...Преживял съм го в Комерса...
                          Гледам ,че Тойота пак е водеща....и Голфчетата отстъпват...
                          Не е за купуване на акции на износители ...поне аз така съм си го решил...
                          Едно време ми се даваше съвет да гледам Китайския маркет на коли...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                            те не са ли много рискови с помоща на държавата и тези загуби...

Коментар

Някой следи ли Пежо?
                              те не са ли много рискови с помоща на държавата и тези загуби...

Коментар

• Някой следи ли Пежо?

Коментар

Working...
                                X