IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

С кой брокер търгувате на чуждите борси?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Treidar Разгледай мнение

И аз така, "ослушвам се"... и прехвърлям плюсове и минуси.
    При IB платформата бих определил като малко претоварена, от една страна, от друга условията за сделки в рамките на седмица за откриване и закриване на позиция за сметки до 25 000 USD също са леко неудобни... Допълнителни такси при малко сделки, заплащане за реални котировки, за дълбочина на офертите купува/продава, данъчно облагане - визирам капиталова печалба и дивиденти.
    Не малка част от американските компании се предлагат и на борсата във Франкфурт. Тук мисля преимуществото е в данъчното третиране на сделките. С XETRA всички имаме опит от БФБ и в тази посока на съждения, ако има колеги търгуващи през Евро - Финанс нека да споделят своя опит.
    има вероятност патерн дей трейдър регулациите да отпаднат, сега нали ще има миграция към ib Ирландия или Унгария
    таксите ако си директно към IB дори и на ксетра са по ниски спрямо евро-финанс
    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
      Че ще се излиза навън, това е сигурно. Въпросът е "Кога?". Засега само "се ослушвам като прасе у тръстика"... Пуснах едно демо през Trading 212, но нещо не ме надъхва. Никакво (почти) инфо не дава. Само най-елементарна графика и дали съм на плюс или минус и то като цяло, а не по отделните позиции от портфейла. Надявам се, че за профил с реални пари няма да е същото дърво, но... в момента съм пас. Като чета това което сте написали сякаш и аз клоня повече към IB през Карол.
      И аз така, "ослушвам се"... и прехвърлям плюсове и минуси.
      При IB платформата бих определил като малко претоварена, от една страна, от друга условията за сделки в рамките на седмица за откриване и закриване на позиция за сметки до 25 000 USD също са леко неудобни... Допълнителни такси при малко сделки, заплащане за реални котировки, за дълбочина на офертите купува/продава, данъчно облагане - визирам капиталова печалба и дивиденти.
      Не малка част от американските компании се предлагат и на борсата във Франкфурт. Тук мисля преимуществото е в данъчното третиране на сделките. С XETRA всички имаме опит от БФБ и в тази посока на съждения, ако има колеги търгуващи през Евро - Финанс нека да споделят своя опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Top Gun Maverick Разгледай мнение
        А за торото като брокер какво мислите, надеждни ли са?
        Не. Повече функции, но като надеждност са си на едно ниво с Р. Става само ако те мързи да разучаваш как се търгува през истинска платформа. Ако си любопитен и имаш интерес да развиваш нещата, имаш само един вариант - IBKR през Trader Worksatation.

Направо ми се иска да ти видя физиономията, ако си пуснеш терминала.

Коментар

• А за торото като брокер какво мислите, надеждни ли са?

Коментар

• Така е Морфи... Нямам им много доверие, както и на Револют между другото. Благодаря за съвета!
            Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
              Че ще се излиза навън, това е сигурно. Въпросът е "Кога?". Засега само "се ослушвам като прасе у тръстика"... Пуснах едно демо през Trading 212, но нещо не ме надъхва. Никакво (почти) инфо не дава. Само най-елементарна графика и дали съм на плюс или минус и то като цяло, а не по отделните позиции от портфейла. Надявам се, че за профил с реални пари няма да е същото дърво, но... в момента съм пас. Като чета това което сте написали сякаш и аз клоня повече към IB през Карол.
              Ползвай IBKR. Има всякакви екстри. Е не е като блумбърг терминала ама за без пари е супер. Освен това нещо наречено trading212 има по голям шанс да фалира или да те преебе за разлика от един от най дебелите и дърти брокери.

Коментар

• Че ще се излиза навън, това е сигурно. Въпросът е "Кога?". Засега само "се ослушвам като прасе у тръстика"... Пуснах едно демо през Trading 212, но нещо не ме надъхва. Никакво (почти) инфо не дава. Само най-елементарна графика и дали съм на плюс или минус и то като цяло, а не по отделните позиции от портфейла. Надявам се, че за профил с реални пари няма да е същото дърво, но... в момента съм пас. Като чета това което сте написали сякаш и аз клоня повече към IB през Карол.
                Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

При такава цел, IBKR няма никаква алтернатива. През "Карол", ако е за "забравяне".

---

Това за Револют, че ти удържа всичко не е баш така.
                  Факт. Нула лева inactivity fee. Прекрасно е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                    За тези ли става въпрос?

https://forexforum.bg/viewtopic.php?...bb05a27bdb3a2c
                    30 лв. Are you fucking kidding me. По добре да слага всеки мач че Левски ще пада до края на сезона. Повече пара ще изкара. От Левски съм.

Коментар

• Първоначално изпратено от Top Gun Maverick Разгледай мнение
                      Да Frosty, за тези, мерси за темата, ще я погледна макар да виждам, че последно преди 3години е писано вътре.

Прочетох я вече, то нищо хубаво не пише. Дайте някоя нормална платформа където ако вкараш примерно 5-10 да не ги мислиш.
                      При такава цел, IBKR няма никаква алтернатива. През "Карол", ако е за "забравяне".

---

Това за Револют, че ти удържа всичко не е баш така.
                      Last edited by terziеv; 11.11.2020, 14:33.

Коментар

• Да Frosty, за тези, мерси за темата, ще я погледна макар да виждам, че последно преди 3години е писано вътре.

Прочетох я вече, то нищо хубаво не пише. Дайте някоя нормална платформа където ако вкараш примерно 5-10 да не ги мислиш.
                        Last edited by Top Gun Maverick; 11.11.2020, 13:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение

За законите е ясно, питането ми е как се доказват нещата в плюс или минус за мен през такива платформи. Какво изискват нашите и какво мога да получа като документи от платформата(револют в случая)
                          Револют автоматично удържа данъка за дивиденти. За капиталовата печелба трудно ще те хванат. В общи линии не го мисли много.

Коментар

• За тези ли става въпрос?

https://forexforum.bg/viewtopic.php?...bb05a27bdb3a2c
                            ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Нещо за тия, които излизат редовно първи в Гугъл plus500.bg?

Коментар

• Първоначално изпратено от sgg211 Разгледай мнение
                                Има ли някой клиент на Trading 212 да сподели опит?
                                Да, дотук при мен всичко е нормално и както е описано. Няма никакви допълнителни такси за внасяне, теглене, няма такса за неактивност. Доста добър вариант. Получавам си дивидентите. Ако има нещо конкретно, питай.

Коментар

Working...
                                X