IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

С кой брокер търгувате на чуждите борси?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Има ли някой клиент на Trading 212 да сподели опит?

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Годишно извлечение има. Ще си го дръпнеш февруари 2021 г... ако дотогава Револют още съществува. Внимавай, не крий данък, защото са регистрирани в ЕС.
      Благодаря,
      А след издънката с НАП бях разбрал, че няма автоматичен информационен обмен с нашите?!

Коментар

• Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение

За законите е ясно, питането ми е как се доказват нещата в плюс или минус за мен през такива платформи. Какво изискват нашите и какво мога да получа като документи от платформата(револют в случая)
        Годишно извлечение има. Ще си го дръпнеш февруари 2021 г... ако дотогава Револют още съществува. Внимавай, не крий данък, защото са регистрирани в ЕС.

Коментар

За законите е ясно, питането ми е как се доказват нещата в плюс или минус за мен през такива платформи. Какво изискват нашите и какво мога да получа като документи от платформата(револют в случая)
          От моя опит мога да кажа, че нищо не може да се докаже

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение

Тиго, това дали се декларират доходи или не, не зависи от платформата, а от данъчните закони в страната.

Коментар

Може ли информация с Револют декларира ли се, как става, извлечения ли, документи ли трябва...
              Най-общо казано, предполагам, че иначе е за платена консултация
              Тиго, това дали се декларират доходи или не, не зависи от платформата, а от данъчните закони в страната.

Коментар

Може ли информация с Револют декларира ли се, как става, извлечения ли, документи ли трябва...
                Аз вчера се регистрирах.Пратих снимка на лична карта и селфи.Вече търгувам.
                Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Може ли информация с Револют декларира ли се, как става, извлечения ли, документи ли трябва...

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
                    Направих си регистрация в Revolut. Засега е добре, 10 % печалба. Много благодаря.!
                    Някой да препоръча акции.AMC се представят СУПЕР.
                    AR / AM

Коментар

• Направих си регистрация в Revolut. Засега е добре, 10 % печалба. Много благодаря.!
                      Някой да препоръча акции.AMC се представят СУПЕР.
                      Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Revolut

Коментар

• Първоначално изпратено от тренгер пенгер Разгледай мнение
                          Кои са най-често използваните брокери? Често срещам да се говори за Карол, Елана и Interactive Brokers, но още не съм много ориентиран.
                          Interactive и Saxo директно, и някой други пак директно но са много нишови и едва ли те интересуват.

Коментар

• Аз в България съм с Елана, за чужбина съм с Interactive Brokers (с интродюсър Карол).

Коментар

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение

Аз нали ви казах. Надявам се умно да сте инвестирали. Сега ви чак 50+% краш. Ама не слушате...
                              Чак сега го видях, не влизам тук и чета много рядко. Всъщност доста добре се получи годината, не разбирам за какъв краш говориш ;-)
                              От пасивното ми HBPP портфолио съм > 10% на плюс от началото на година (миналите дни дръпна назад заради дългите US облигации, но нищо неочаквано), а и в дъното на краша беше 1-2% само надолу доколкото си спомням. А за дей трейдинг - ои ля ля. Между 25-26-27ми Фев (доколкото си спомням) и началото на Март LSK8 ми изкара доста добри пари (жената ме бъзикаше защо не си татуираш тикера на рамото :P), а си беше и сравнително предсказуемо. А споменах ли за Среброто - взех го на околко 12 USD/oz (пак по спомени), това си беше 100% спекула и бая късмет трябва чистосърдечно да призная (купуването беше базирано само на инфото, че цената за екстракция варира между 10 и 12 USD, т.е. бяхме много близо до производствената цена, а и предположението, че некой хора са марджин колнали ..). Та краша добре се получи (поста не дотам, ама не се стърпях да се похваля, детинско е, знам :-) :-) )

ПС. Аматьор съм, аматьор с желание.

Коментар

• Кои са най-често използваните брокери? Често срещам да се говори за Карол, Елана и Interactive Brokers, но още не съм много ориентиран.

Коментар

Working...
                                X