Първоначално изпратено от Bingomatic2
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
С кой брокер търгувате на чуждите борси?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеРеволют е супер, но има и един голям минус, дори за начинаещи - все още не предлага акции и ETF-и от европейски борси. Когато излизаш, ще захраниш Кирчо с десятък... През IB при изход, Кирчо пие студена вода
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеНе се плаща данък за капиталова печалба (от нарастването на стойността на актива, при продажбата) само на европейски борси. Примерно ако купиш SPY за 100к и го продадеш за 200к след години, ще платиш 10к данък (ако все още ДОД е 10% тогава). Ако обаче купиш SXR8 или VUAA, които следят същият краварски индекс на най-големите 500 кравари, няма да платиш и стотинка данък, когато ги продаваш. Идеята е, че IB ти позволява да си купиш акции / ETF-и от европейски борси, докато през Револют не можеш.
Горното не значи да купуваш! Аз лично точа лиги по VWCE, но не мисля, че сега е момента... дъното изглежда далеч или шубето е голям страх...
- 1 like
Коментар
-
Не се плаща данък за капиталова печалба (от нарастването на стойността на актива, при продажбата) само на европейски борси. Примерно ако купиш SPY за 100к и го продадеш за 200к след години, ще платиш 10к данък (ако все още ДОД е 10% тогава). Ако обаче купиш SXR8 или VUAA, които следят същият краварски индекс на най-големите 500 кравари, няма да платиш и стотинка данък, когато ги продаваш. Идеята е, че IB ти позволява да си купиш акции / ETF-и от европейски борси, докато през Револют не можеш.
Горното не значи да купуваш! Аз лично точа лиги по VWCE, но не мисля, че сега е момента... дъното изглежда далеч или шубето е голям страх...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеРеволют е супер, но има и един голям минус, дори за начинаещи - все още не предлага акции и ETF-и от европейски борси. Когато излизаш, ще захраниш Кирчо с десятък... През IB при изход, Кирчо пие студена вода
А защо не се плаща десятък при използване на IB?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ever Разгледай мнениеМожете ли да ми препоръчате през коя платформа да търгувам? За момента се колебая между еТoro и Interactive Brokers, но не знам дали няма по-подходящи платформи. Като цяло не мисля да купувам и продавам често, а по-скоро систематично да купувам по малко и държа въпросните акции.
Иначе за сериозна работа IBKR нямат алтернатива. Торото само ако НЕ разчиташ на дивиденти. При Вивид пък не търгуваш реално с акциите и ням сми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ever Разгледай мнениеМожете ли да ми препоръчате през коя платформа да търгувам? За момента се колебая между еТoro и Interactive Brokers, но не знам дали няма по-подходящи платформи. Като цяло не мисля да купувам и продавам често, а по-скоро систематично да купувам по малко и държа въпросните акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение---------------------------
Тези двата, които си избрал са само за професионални трейдъри.IM d best
Коментар
-
Ne e vajen brokerasta vajen e dostavchika (CQG) high frequency trading vs “Sakata's Five Methods”
https://archive.org/details/JesseLiv...AStockOperator
BeFeBeTo sa e usralo s
Резултати от търсенето
Уеб резултат с връзки към сайта
TradingView – Track All Markets
Коментар
-
Ползвам Делтасток и съм супер доволен.
Първоначално изпратено от Middle Разгледай мнениеТрейдинг 212 никога повече няма да ми бъдат посредник, ако ще и да ме обесите! Изследвал съм ги до дупка за последните цели 10 години и смятам, че няма какво да се търси там от който и да е разумен играч. Язък за толкова добре направената им платформа. Това, за което единствено донякъде съм притеснен, е за всичките онези риби, които са лапнали куката при тях, как я карат? Добре и “спокойни” ли се чувстват? Или те просто не са разбрали какво ги чака или какво може да ги сполети в даден момент? Както и да е, там вече съм приключил.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BGold Разгледай мнение
Не са. За професионални са щатските, които не са UCIDS.
За другия фонд е аналогично...( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
Коментар